2026年学易优高考二轮总复习英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年学易优高考二轮总复习英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年学易优高考二轮总复习英语》

1. 原词复现
(2024·新课标Ⅰ卷)
I've been motivated—and demotivated—by other folks' achievements all my life.
When I was a teenager, a neighborhood friend won a marathon race. Feeling motivated, I started running regularly, but then two things happened. First, a girl I met one day told me she was training for a “super”, referring to a 52. 4-mile double marathon. Then, the next day I went on my longest run—15 miles. To be honest, I hated it! Between the girl making my 45 seem small and the pure boredom of jogging, I decided that the only reason why I'd ever run again is if a big dog was running after me!

A.advantage
B.achievement
C.contribution
D.influence
答案: 1.B 根据前文“Then, the next day I went on my longest run—15 miles.”以及后文“seem small”可知,作者最长跑了15miles,而女孩在为52.4miles做训练,所以应是作者的成就微不足道。achievement与第一段中的achievement为原词复现。
2. 同根词复现
(2022·全国乙卷)We brought young children aged 2 - 4 into our Minds in Development Lab at USC. Each
B
sat down with an adult who covered her own eyes or ears.

A.parent
B.child
C.researcher
D.doctor
答案: 2.B 根据上文“We brought young children aged 2—4 into our Minds in Development Lab at USC.”可知,此处表示每个儿童都和一个成年人坐在一起。故选B项。child与children为同根词复现。
3. 上下义复现
(2021·新高考Ⅱ卷)It was signed“Bonnato” or so he thought, but when he 51. researched it, he only found “Bonnard,”a French 52.
A
he had never heard of... to find a picture of the artist Pierre Bonnard sitting on the same chair...
A.painter
B.designer
C.author
D.actor
答案: 3.A 根据下文中的“a picture of the artist Pierre Bonnard”可知此处用picture的上义词painter符合语境。故选A项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭