2026年学易优高考二轮总复习英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年学易优高考二轮总复习英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第25页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
A
“Borders are made by people. They don't matter for birds.” These are the words of Ilka Beermann who oversees the European Stork Villages Network (ESVN), a collection of 15 villages from 15 different European countries, all with the best interests of the white stork(白鹳) at heart.
The last century saw a great decline in Europe's white stork population. But white storks also have a natural advantage. They're not like black storks which seek privacy and avoid human contact. Instead, these sociable birds always try to find ways to be close to humans. They build their nests on roofs, go in people's gardens, and eventually, become a part of their daily lives. For many residents of European stork villages, storks are more than just birds; they're their friends.
This is certainly the case for Adem, a fisherman from the European stork village of Eskikaraağac in Türkiye. 11 years ago, a stork followed him to his boat and kept coming back every day. The stork became a companion for Adem. He named the stork Yaren, which means close friend in Turkish.
Everyone is involved with storks in Eskikaraağac. In the small Turkish village, every nest is assigned to the nearest family. The youngest of each family becomes the symbolic host of the nest. This way, children get a sense of belonging and grow up to be more responsible.
“Every country has its own Adem and Yaren,” tweets Alper, a Turkish photographer. And he's right. This is true for many places in Europe. In Croatia, Stjepan rescued a stork named Malena and took care of her for many years. Animal rescuer András has rescued many animals. Among all the storks he rescued, one stood out in particular. Her name was Zokni. Every time she spotted András from the sky, she would land on his shoulder.
Adem and Yaren, Stjepan and Malena, András and Zokni—these are just a few of the beautiful stork—human relationships within Europe's “big stork family”. People from all over the world form communities to save storks.
1. Why do white storks have a natural advantage?
A. They can be spotted easily.
B. They live close to humans.
C. They are protected by ESVN.
D. They can adapt to climate change.
2. What can be learned about people in Eskikaraağac?
A. They are very enthusiastic about stork protection.
B. They gain financial rewards from hosting stork nests.
C. They develop a sense of competition by raising storks.
D. They build many nests to attract more storks to their village.
3. How is Paragraph 5 mainly developed?
A. By giving examples.
B. By making comparisons.
C. By following space order.
D. By analyzing cause and effect.
4. What is the best title for the text?
A. White Storks Become Extinct in Europe
B. Borders Mean Nothing to White Storks
C. Experts Give Tips for Rescuing White Storks
D. Villagers form Deep Bonds with White Storks
“Borders are made by people. They don't matter for birds.” These are the words of Ilka Beermann who oversees the European Stork Villages Network (ESVN), a collection of 15 villages from 15 different European countries, all with the best interests of the white stork(白鹳) at heart.
The last century saw a great decline in Europe's white stork population. But white storks also have a natural advantage. They're not like black storks which seek privacy and avoid human contact. Instead, these sociable birds always try to find ways to be close to humans. They build their nests on roofs, go in people's gardens, and eventually, become a part of their daily lives. For many residents of European stork villages, storks are more than just birds; they're their friends.
This is certainly the case for Adem, a fisherman from the European stork village of Eskikaraağac in Türkiye. 11 years ago, a stork followed him to his boat and kept coming back every day. The stork became a companion for Adem. He named the stork Yaren, which means close friend in Turkish.
Everyone is involved with storks in Eskikaraağac. In the small Turkish village, every nest is assigned to the nearest family. The youngest of each family becomes the symbolic host of the nest. This way, children get a sense of belonging and grow up to be more responsible.
“Every country has its own Adem and Yaren,” tweets Alper, a Turkish photographer. And he's right. This is true for many places in Europe. In Croatia, Stjepan rescued a stork named Malena and took care of her for many years. Animal rescuer András has rescued many animals. Among all the storks he rescued, one stood out in particular. Her name was Zokni. Every time she spotted András from the sky, she would land on his shoulder.
Adem and Yaren, Stjepan and Malena, András and Zokni—these are just a few of the beautiful stork—human relationships within Europe's “big stork family”. People from all over the world form communities to save storks.
1. Why do white storks have a natural advantage?
A. They can be spotted easily.
B. They live close to humans.
C. They are protected by ESVN.
D. They can adapt to climate change.
2. What can be learned about people in Eskikaraağac?
A. They are very enthusiastic about stork protection.
B. They gain financial rewards from hosting stork nests.
C. They develop a sense of competition by raising storks.
D. They build many nests to attract more storks to their village.
3. How is Paragraph 5 mainly developed?
A. By giving examples.
B. By making comparisons.
C. By following space order.
D. By analyzing cause and effect.
4. What is the best title for the text?
A. White Storks Become Extinct in Europe
B. Borders Mean Nothing to White Storks
C. Experts Give Tips for Rescuing White Storks
D. Villagers form Deep Bonds with White Storks
答案:
1.B 信息理解题。根据第二段中的“Instead, these sociable birds always try to find ways to be close to humans,”可知,白鹳的天然优势就是它们喜欢靠近人类。
2.A 信息理解题。根据第四段中的“Everyone is involved with storks in Eskikaraağac.”可知,Eskikaraağac的村民很热衷于保护白鹳。
3.A 写作手法题。根据第五段中的“This is true for many places in Europe. In Croatia . . . ”可知,作者在第五段主要通过举例的方式论证了自己的观点。
4.D 标题归纳题。通读全文可知,文章主要报道了欧洲很多村庄的村民与白鹳之间的深厚情谊,故D项作标题最能概括文章大意。
2.A 信息理解题。根据第四段中的“Everyone is involved with storks in Eskikaraağac.”可知,Eskikaraağac的村民很热衷于保护白鹳。
3.A 写作手法题。根据第五段中的“This is true for many places in Europe. In Croatia . . . ”可知,作者在第五段主要通过举例的方式论证了自己的观点。
4.D 标题归纳题。通读全文可知,文章主要报道了欧洲很多村庄的村民与白鹳之间的深厚情谊,故D项作标题最能概括文章大意。
B
(2025·东北三省四市联考高三质量检测)
Nanako Hama was holding a light envelope. When she tore it open with care, locks of hair emerged. Many strangers send Hama locks of their hair, hoping to recycle it.
People generate a huge amount of hair waste. Nearly all of that waste ends up in landfill, where it can release harmful greenhouse gases that contribute to climate change. But hair possesses useful qualities and it's a shame to simply throw it away. That's why people all around the world, like Hama, have been collecting hair and finding innovative ways to recycle it, including making mats (垫子)out of it for removing oil leaks in the ocean.
Hama is part of the nonprofit Matter of Trust (MoT) members working at more than 60 centers dotted across 17 countries, using machines to make hair donated from local salons and individuals into square mats, which are then used to clean up the floating oil. “Hair is particularly well-suited for this,” says MoT co-founder Lisa Gautier. “That's because its rough sort of outer layer lets oil stick to it.” MoT's mats have been used in major oil leaks, including the 2010 Deepwater Horizon and 2007 Cosco Busan incidents.
In a 2018 study, Murray, an environmental scientist at the University of Technology Sydney in Australia found that mats made of recycled human hair could absorb 0.84 grams of oil onto its surface for every gram of hair—significantly more than polypropylene(聚丙烯), a type of plastic that's typically used to clean up the floating oil. Besides, hair is also useful as fertilizer(化肥). Hair contains relatively high nitrogen (氮), a chemical element crucial for plant growth, and each lock of hair is made of roughly 16 percent of this essential nutrient. Last year, more than 560 gallons of liquid fertilizer made from human hair was sold to farmers in northern Tanzania and the feedback from the farmers has been very encouraging.
“It's just a great way to use hair in a productive way. Hair is an answer literally hanging in front of our eyes—for oil and soil,” Hama says.
1. How does the author introduce the topic?
A. By presenting a scene.
B. By detailing the background.
C. By describing the usage of hair.
D. By praising an environmentalist.
2. What can the mat made of human hair do?
A. Improve soil.
B. Prevent oil leaks.
C. Take in harmful gases.
D. Clear the sea of oil.
3. Which qualities of hair contribute to its innovative use?
A. Its color and strength.
B. Its length and amount.
C. Its weight and flexibility.
D. Its structure and component.
4. Which best describes the future of hair waste as fertilizer?
A. Uncertain.
B. Promising.
C. Doubtful.
D. Worrying.
(2025·东北三省四市联考高三质量检测)
Nanako Hama was holding a light envelope. When she tore it open with care, locks of hair emerged. Many strangers send Hama locks of their hair, hoping to recycle it.
People generate a huge amount of hair waste. Nearly all of that waste ends up in landfill, where it can release harmful greenhouse gases that contribute to climate change. But hair possesses useful qualities and it's a shame to simply throw it away. That's why people all around the world, like Hama, have been collecting hair and finding innovative ways to recycle it, including making mats (垫子)out of it for removing oil leaks in the ocean.
Hama is part of the nonprofit Matter of Trust (MoT) members working at more than 60 centers dotted across 17 countries, using machines to make hair donated from local salons and individuals into square mats, which are then used to clean up the floating oil. “Hair is particularly well-suited for this,” says MoT co-founder Lisa Gautier. “That's because its rough sort of outer layer lets oil stick to it.” MoT's mats have been used in major oil leaks, including the 2010 Deepwater Horizon and 2007 Cosco Busan incidents.
In a 2018 study, Murray, an environmental scientist at the University of Technology Sydney in Australia found that mats made of recycled human hair could absorb 0.84 grams of oil onto its surface for every gram of hair—significantly more than polypropylene(聚丙烯), a type of plastic that's typically used to clean up the floating oil. Besides, hair is also useful as fertilizer(化肥). Hair contains relatively high nitrogen (氮), a chemical element crucial for plant growth, and each lock of hair is made of roughly 16 percent of this essential nutrient. Last year, more than 560 gallons of liquid fertilizer made from human hair was sold to farmers in northern Tanzania and the feedback from the farmers has been very encouraging.
“It's just a great way to use hair in a productive way. Hair is an answer literally hanging in front of our eyes—for oil and soil,” Hama says.
1. How does the author introduce the topic?
A. By presenting a scene.
B. By detailing the background.
C. By describing the usage of hair.
D. By praising an environmentalist.
2. What can the mat made of human hair do?
A. Improve soil.
B. Prevent oil leaks.
C. Take in harmful gases.
D. Clear the sea of oil.
3. Which qualities of hair contribute to its innovative use?
A. Its color and strength.
B. Its length and amount.
C. Its weight and flexibility.
D. Its structure and component.
4. Which best describes the future of hair waste as fertilizer?
A. Uncertain.
B. Promising.
C. Doubtful.
D. Worrying.
答案:
1.A 写作手法题。根据第一段内容可知,Hama握着一个轻信封,她小心地打开信封,几缕头发出现了。许多陌生人寄头发给她,希望头发能够被回收利用。由此可知,作者是通过描述一个场景来引出本文话题。
2.D 细节理解题。根据第三段的“Hama is part of the nonprofit... which are then used to clean up the floating oil.”可知,Hama是一个非营利组织的成员,使用机器把当地的理发店和个人捐赠的头发制成正方形的垫子,这些垫子可以用来清除漂浮的石油。
3.D 推理判断题。根据第三段的“‘Hair is particularly well-suited for this... oil stick to it.’”可知,头发特别适合清除漂浮的石油,这是因为头发粗糙的外层能够让石油粘附在其表面;再结合倒数第二段中的“Besides, hair is also useful as... this essential nutrient.”可知,头发作为化肥也很有用,它的氮含量相对高,氮是对植物生长很重要的一种化学成分。所以可推测是头发的结构和成分让人们有了创新性的使用方法。
4.B 推理判断题。根据倒数第二段中的“Last year, more than... has been very encouraging.”可知,去年,由人类头发制作的560多加仑的液体化肥被出售给坦桑尼亚北部的农民,农民的反馈很鼓舞人心。由此可知,头发废物作为化肥是很有前景的。
2.D 细节理解题。根据第三段的“Hama is part of the nonprofit... which are then used to clean up the floating oil.”可知,Hama是一个非营利组织的成员,使用机器把当地的理发店和个人捐赠的头发制成正方形的垫子,这些垫子可以用来清除漂浮的石油。
3.D 推理判断题。根据第三段的“‘Hair is particularly well-suited for this... oil stick to it.’”可知,头发特别适合清除漂浮的石油,这是因为头发粗糙的外层能够让石油粘附在其表面;再结合倒数第二段中的“Besides, hair is also useful as... this essential nutrient.”可知,头发作为化肥也很有用,它的氮含量相对高,氮是对植物生长很重要的一种化学成分。所以可推测是头发的结构和成分让人们有了创新性的使用方法。
4.B 推理判断题。根据倒数第二段中的“Last year, more than... has been very encouraging.”可知,去年,由人类头发制作的560多加仑的液体化肥被出售给坦桑尼亚北部的农民,农民的反馈很鼓舞人心。由此可知,头发废物作为化肥是很有前景的。
查看更多完整答案,请扫码查看