2026年学易优高考二轮总复习英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年学易优高考二轮总复习英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
(2023·全国甲卷,B 片段)
Terri Bolton is a dab hand when it comes to DIY(do - it - yourself).
She credits these skills to her late grandfather and builder Derek Lloyd. From the age of six, Terri, now 26, accompanied Derek to work during her school holidays. A day's work was rewarded with £5 in pocket money...
24. Which is closest in meaning to “a dab hand” in Paragraph 1?
自主解答:
A.An artist.
B.A winner.
C.A specialist.
D.A pioneer.
Terri Bolton is a dab hand when it comes to DIY(do - it - yourself).
S
k
i
l
l
e
d
a
t
p
u
t
t
i
n
g
u
p
s
h
e
l
v
e
s
a
n
d
p
i
e
c
i
n
g
t
o
g
e
t
h
e
r
f
u
r
n
i
t
u
r
e
,
s
h
e
n
e
v
e
r
p
a
y
s
s
o
m
e
o
n
e
e
l
s
e
t
o
d
o
a
j
o
b
s
h
e
c
a
n
d
o
h
e
r
s
e
l
f
.
She credits these skills to her late grandfather and builder Derek Lloyd. From the age of six, Terri, now 26, accompanied Derek to work during her school holidays. A day's work was rewarded with £5 in pocket money...
24. Which is closest in meaning to “a dab hand” in Paragraph 1?
自主解答:
C
A.An artist.
B.A winner.
C.A specialist.
D.A pioneer.
答案:
24.C
(2025·郑州高三第一次质检)
My son just turned 14 and does not have a smartphone. When he graduated from Grade 8, he was the only kid in his class without one. He asks for a phone now that he's going to high school. I say no, he asks why, I explain, and he pushes back.
“You can choose to do things differently when you're a parent,” I told him. But sometimes, I wonder if I'm being too stubborn or unfair.
The more I research, the more confident I feel in my decision. Many studies link the current mental health crisis among adolescents to fundamental changes in how they socialize, namely, the shift from in - person to online interaction.
But other mothers challenge my view. “He must feel so left out!” Then there are the parents who tell me sadly that they wish they had delayed their teenager's phone ownership longer than they did. They urge me to hold out.
If teenagers between the ages of 13 and 18 are truly spending an average of 8 hours 39 minutes per day on their devices, as stated in a survey conducted by Common Sense Media, then what are they not doing? Kids absorbed in their devices are missing out on real life, and that strikes me as really sad.
I want my son to have a childhood he feels satisfied with and proud of. I want it to be full of adventures, imaginative play and physical challenges which he must sort out himself without asking me for help. The easiest and simplest way to achieve these goals is to delay giving him a smartphone.
Some think my son is missing out or falling behind, but he is not. He does well in school and extracurricular activities, hangs out with his friends in person, and moves independently around our small town. He promises he'll give his own 14 - year - old a phone someday, and I tell him that's fine. But recently, he admitted that he missed the beautiful scenery on a drive to a nearby mountain because he had been so absorbed in his friend's iPad. If that is his version of admitting I'm right, I'll take it.
1. What does the underlined phrase “pushes back” in Paragraph 1 probably mean?
A. Agrees.
B. Delays.
C. Opposes.
D. Persuades.
2. What is the author primarily concerned about regarding giving her son a phone?
A. Her son's online safety.
B. Her son's mental growth.
C. Her son's reduced physical activities.
D. Her son's poor academic performance.
3. What quality does the author want her son to develop in his childhood?
A. Team spirit.
B. Leadership.
C. Independence.
D. Critical thinking.
4. What can be learned about the author's son?
A. He is falling behind academically.
B. He is easily influenced by his friends.
C. He has given up his desire for a smartphone.
D. He has realized the problem of much screen time.
My son just turned 14 and does not have a smartphone. When he graduated from Grade 8, he was the only kid in his class without one. He asks for a phone now that he's going to high school. I say no, he asks why, I explain, and he pushes back.
“You can choose to do things differently when you're a parent,” I told him. But sometimes, I wonder if I'm being too stubborn or unfair.
The more I research, the more confident I feel in my decision. Many studies link the current mental health crisis among adolescents to fundamental changes in how they socialize, namely, the shift from in - person to online interaction.
But other mothers challenge my view. “He must feel so left out!” Then there are the parents who tell me sadly that they wish they had delayed their teenager's phone ownership longer than they did. They urge me to hold out.
If teenagers between the ages of 13 and 18 are truly spending an average of 8 hours 39 minutes per day on their devices, as stated in a survey conducted by Common Sense Media, then what are they not doing? Kids absorbed in their devices are missing out on real life, and that strikes me as really sad.
I want my son to have a childhood he feels satisfied with and proud of. I want it to be full of adventures, imaginative play and physical challenges which he must sort out himself without asking me for help. The easiest and simplest way to achieve these goals is to delay giving him a smartphone.
Some think my son is missing out or falling behind, but he is not. He does well in school and extracurricular activities, hangs out with his friends in person, and moves independently around our small town. He promises he'll give his own 14 - year - old a phone someday, and I tell him that's fine. But recently, he admitted that he missed the beautiful scenery on a drive to a nearby mountain because he had been so absorbed in his friend's iPad. If that is his version of admitting I'm right, I'll take it.
1. What does the underlined phrase “pushes back” in Paragraph 1 probably mean?
A. Agrees.
B. Delays.
C. Opposes.
D. Persuades.
2. What is the author primarily concerned about regarding giving her son a phone?
A. Her son's online safety.
B. Her son's mental growth.
C. Her son's reduced physical activities.
D. Her son's poor academic performance.
3. What quality does the author want her son to develop in his childhood?
A. Team spirit.
B. Leadership.
C. Independence.
D. Critical thinking.
4. What can be learned about the author's son?
A. He is falling behind academically.
B. He is easily influenced by his friends.
C. He has given up his desire for a smartphone.
D. He has realized the problem of much screen time.
答案:
1.C 词义猜测题。画线短语前面提到了作者的儿子想要一部手机,但作者拒绝了,作者的儿子问为什么不可以有一部手机。再结合下文中的“You can choose to do things differently when you’re a parent”可知,作者的拒绝引起了儿子的不满和反对,故画线短语的意思与C项最为接近。push back“反对,抵制(计划、想法或变革)”。故选C项。
2.B 细节理解题。根据第三段内容,尤其是“Many studies link the current mental health crisis among adolescents to fundamental changes in how they socialize”可知,作者研究得越多,对自己的决定就越有信心。许多研究将当前青少年的心理健康危机与他们社交方式的根本变化联系起来,即从面对面交流转向在线交流。由此可以看出,作者主要担心给儿子手机会影响他的心理成长。故选B项。
3.C 推理判断题。根据倒数第二段中的“I want it to be full...asking me for help.”可知,作者想要自己的儿子能够不求助作者自己解决问题。由此可见,作者想要儿子培养独立精神。故选C项。
4.D 推理判断题。根据最后一段中的“he admitted that he missed the beautiful scenery...he had been so absorbed in his friend’s iPad”可以看出,作者的儿子承认自己因为过于专注于朋友的iPad而错过了沿途美丽的风景。由此可见,他意识到了看屏幕时间过长的问题。故选D项。
2.B 细节理解题。根据第三段内容,尤其是“Many studies link the current mental health crisis among adolescents to fundamental changes in how they socialize”可知,作者研究得越多,对自己的决定就越有信心。许多研究将当前青少年的心理健康危机与他们社交方式的根本变化联系起来,即从面对面交流转向在线交流。由此可以看出,作者主要担心给儿子手机会影响他的心理成长。故选B项。
3.C 推理判断题。根据倒数第二段中的“I want it to be full...asking me for help.”可知,作者想要自己的儿子能够不求助作者自己解决问题。由此可见,作者想要儿子培养独立精神。故选C项。
4.D 推理判断题。根据最后一段中的“he admitted that he missed the beautiful scenery...he had been so absorbed in his friend’s iPad”可以看出,作者的儿子承认自己因为过于专注于朋友的iPad而错过了沿途美丽的风景。由此可见,他意识到了看屏幕时间过长的问题。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看