2026年学易优高考二轮总复习英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年学易优高考二轮总复习英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年学易优高考二轮总复习英语》

A
(2025·杭州高三质检)
※*Brown Girl Dreaming*
By Jacqueline Woodson
As a winner of the National Book Award, the Coretta Scott King Award, and a Newbery Honor Book, in her book, *Brown Girl Dreaming*, the author uses poetry to tell her true story of growing up as a black woman in the 1960s and 1970s. Woodson's beautiful language explores big ideas while describing her family, her growing awareness of race and the civil rights movement, and her life in South Carolina and New York City.
※*When You Were Everything*
By Ashley Woodfolk
Cleo and Layla have been best friends for years. But in their second year of middle school, everything changes. Layla starts hanging out with her new friends, and the two girls' friendship slowly ends. Cleo is still trying to make sense of what happened as she tries to make new friends. Told across two timelines, Cleo's story of sadness surrounding a lost friendship will be relevant for many 8th graders trying to deal with past middle school friend drama and looking forward to high school.
※*The Hound of the Baskervilles*
By Arthur Conan Doyle
The famous detective Sherlock Holmes and his friend Watson set out to look into a new case in Dartmoor, England. A man is dead, with many dog paw prints leading to his body. Holmes and Watson arrive in Dartmoor to find several unexplainable events and clues. Together, they start to figure out a puzzle that has defined mystery and detective fiction ever since.
※*The Hobbit*
By J. R. R. Tolkien
This story is an opener to the longer and more challenging *The Lord of the Rings* trilogy. It's an adventure story set in a fantasy world. With dwarves(小矮人), hobbits, sword fights, wizards and dragons, the book's plot and humor have stood the test of time.
1. How is *Brown Girl Dreaming* different from the other books?
A. It focuses on city life.
B. It uses clear language.
C. It has won many awards.
D. It tells humorous stories.
2. What is *When You Were Everything* mainly about?
A. Friendship and growth.
B. Lost love and gained hope.
C. Learning to be more independent.
D. Dealing with pressure from schoolwork.
3. Which book suits whoever wants to read about adventures?
A. *The Hobbit*.
B. *Brown Girl Dreaming*.
C. *When You Were Everything*.
D. *The Hound of the Baskervilles*.
答案: 1.C 直接信息题。根据Brown Girl Dreaming部分中的“As a winner of the National Book Award, the Coretta Scott King Award, and a Newbery Honor Book”并结合对其他书的介绍可知,Brown Girl Dreaming和其他书的区别在于这本书获得许多奖项。
2.A 细节理解题。根据When You Were Everything部分中的“best friends for years... the two girls’ friendship slowly ends... surrounding a lost friendship”和“deal with past middle school friend drama and looking forward to high school”可知,When You Were Everything主要是关于友谊和成长的。
3.A 直接信息题。根据The Hobbit部分中的“It’s an adventure story set in a fantasy world.”可知,The Hobbit适合那些对冒险故事感兴趣的读者。
B
(2025·山东省实验中学二模)
World Forestry Center Discovery Museum
Tree and forest lovers of all ages can learn about sustainability and experience a Portland landmark all in one trip by visiting the World Forestry Center Discovery Museum. The two - story, 20, 000 - square - foot facility features a range of forest - focused exhibits. Adults and young ones will learn and be entertained by various virtual tours.
The First Floor: Pacific Northwest Forests
The first floor of the Discovery Museum focuses specifically on forests of the Pacific Northwest. By learning about forest systems and cycles, visitors can enhance their knowledge of the area's forests and the unique role they play in the environment. Plus, visitors can learn how to operate a Timberjack harvester, or discover animals beneath the forest floor.
The Second Floor: Forests of the World
Head upstairs to learn about the connection between people and forests and how they interact worldwide. “Travel” to different regions throughout the exhibits, meeting humans who face first - hand the struggle to keep forests in their regions sustainable.
Outside the Museum
There's more to explore outside the Discovery Museum. Visitors can view a 10, 000 - pound, 5 - million - year - old petrified stump(石化树桩)of a Giant Sequoia tree. Kids seeking hands - on fun can get on Peggy, an ancient steam engine that was originally built in 1909 and is now permanently parked outside the museum.
When can I visit?
The museum is open Thursday—Sunday, 11 a. m. to 4 p. m.
Is parking available?
The Discovery Museum is located in the hills of Washington Park, at 14033 SW Canyon Rd. Portland, OR 97221. Parking can be a challenge in the lots at Washington Park, so public transport is highly recommended. From the Washington Park stop, take a free Explore Washington Park shuttle to the museum.
1. What does the Discovery Museum offer?
A. Virtual exhibits.
B. In - person experiences.
C. Pacific sightseeing.
D. Forest - themed sculpture.
2. What is expected to do outside the museum?
A. Go aboard an ancient vehicle.
B. Climb a giant tree with a long history.
C. Appreciate impressive Portland buildings.
D. Travel to different regions around the museum.
3. How are visitors advised to get to the museum?
A. By car.
B. By bike.
C. On foot.
D. By bus.
答案: 1.A 细节理解题。根据第一段最后一句“Adults and young ones will learn and be entertained by various virtual tours.(成人和儿童将通过各种虚拟游览学习并获得乐趣。)”可知,博物馆提供虚拟游览体验。故选A项。
2.A 直接信息题。根据“Outside the Museum”部分最后一句“Kids seeking hands-on fun can get on Peggy, an ancient steam engine that was originally built in 1909 and is now permanently parked outside the museum.(寻求动手乐趣的孩子们可以登上佩吉号,这是一台最初建于1909年、现在永久停放在博物馆外的古老蒸汽机。)”可知,游客在馆外可以登上这台古老蒸汽机。故选A项。
3.D 直接信息题。根据“Is parking available?”部分第二句“Parking can be a challenge in the lots at Washington Park, so public transport is highly recommended.(在华盛顿公园的停车场停车可能是个难题,因此强烈建议乘坐公共交通工具。)”以及最后一句“From the Washington Park stop, take a free Explore Washington Park shuttle to the museum.(从华盛顿公园站乘坐免费的华盛顿公园探索班车到博物馆。)”可知,博物馆建议使用公共交通前往。选项D“By bus(乘公共汽车)”属于公共交通范畴,符合文意。
故选D项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭