2026年学易优高考二轮总复习英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年学易优高考二轮总复习英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年学易优高考二轮总复习英语》

A
(2025·浙江四校联考)
Cookie-consent (缓存文件准许) pop-ups are one of the biggest annoyances on the Internet. Almost every site you visit has a notice saying, “This website uses cookies to improve your experience. Do you agree?” Typically, we click “yes” or “agree” without even thinking about it because we're eager to get to the content. But should we? Not necessarily.
Cookies are essentially information collectors and trackers in the form of small text files stored on your browser by the sites you visit. Some are useful. For example, a cookie saved on your browser makes it so you don't have to re-enter your log-in information every time you visit one of your favorite websites. Cookies can also remember your shopping preferences so that you get a personalized experience when you visit the website.
Others, however, track how you use a website, how often you go there, your IP address, your phone number, what types of things you look at and buy, and other information you may not want to share.
Many companies have you click “yes” to follow current privacy laws. This means that once you click, you've given the company permission to use your information as they see it without the worry of legal objections. Most of the time, cookies are no big deal. There are a few occasions, though, where you should decline cookies. Don't worry—if you find yourself in a situation where you need to decline or simply want to decline for whatever reason, most websites will work just fine without collecting your information. With that said, here's when saying no to the cookies is a good idea.
Beware when you're on an unencrypted (未加密的) website (these websites will have an unlocked lock icon by the web address) while using a public Wi-Fi network. The information collected by cookies can be intercepted (拦截) by hackers because there isn't any security to stop them. Your best bet when borrowing Wi-Fi from your local coffee shop is to use your browser's private mode. While in this mode, cookies aren't collected, no matter where your Internet journeys take you.
1. What is the initial function of cookies on websites?
A. Enhancing the security of user data.
B. Displaying pop-up information to users.
C. Tracking website traffic for analytical purposes.
D. Storing information for personalized experience.
2. Why do many companies seek consent from users to use cookies?
A. To provide a convenient browsing experience.
B. To ensure they follow privacy laws and regulations.
C. To improve the overall browsing experience for users.
D. To prevent unauthorized access to users' personal data.
3. What's the risk of using cookies on unsecured websites?
A. Limited access to personalized content.
B. Inefficiency in processing user requests.
C. Slower website loading times and limited functions.
D. Increased exposure to unauthorized data collection.
4. Which of the following is the best title for the text?
A. Dos and Don'ts of Online Consents
B. Cautious about Cookie Pop-ups
C. Protecting Your Privacy Online
D. The Function of Cookies
答案: 1.D 细节理解题。根据第二段中的“Cookies are essentially information collectors… a personalized experience when you visit the website.”可知,cookies本质上是信息收集器和跟踪器,由你访问的网站以小文本文件的形式存储在你的浏览器上。有了它们,你不必重新填网站登录信息;它们也可记住你的购物喜好,为你提供个性化体验。由此可知,cookies在网站上的初始功能是存储信息以提供个性化体验。
2.B 细节理解题。根据第四段前两句的描述“Many companies have you click… they see it without the worry of legal objections.”可知,许多公司在使用cookies时要征求用户的同意,让用户点击“是”以遵守当前的隐私法。这意味着,一旦你点击确认,你就允许了公司以他们认为合适的方式使用你的信息,而公司不必担心法律异议。
3.D 细节理解题。根据最后一段中的“The information collected… security to stop them.”可知,在不安全的网站上使用cookies时,收集的信息可能会被黑客拦截,因为没有任何安全措施来阻止黑客。
4.B 标题归纳题。本文主要讲述cookies弹出窗口是互联网上最大的令人烦恼的事之一,在不安全的网站上使用cookies有很大风险,收集的信息可能会被黑客拦截。故本文告知读者要谨慎对待cookies弹出窗口的信息。故选B项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭