2026年学易优高考二轮总复习英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年学易优高考二轮总复习英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
B
(2025·杭州高三质检)
Education in 2080 is distinctive from education in the 2020s. Until about 2035, the main function of education systems is to supply the economy with the next generation of workers. In 2080, the purpose of education is the well-being of society and all its members. To make this a bit more tangible for you, I would like to give an example of what a child's education looks like in 2080. Her name is Shemsy. Shemsy is 13, and she is confident and loves learning.
Shemsy does not go to school in the morning because schools as you know them no longer exist. Schools have been replaced with “Learning Hubs” that are not restricted to certain ages. They are where intergenerational learning happens, in line with the belief that learning is the lifelong pursuit.
Every year, Shemsy designs her learning journey for the year with a highly attentive “teacher-citizen”. Shemsy is actively engaged in designing her education and has to propose projects she would like to be involved in to contribute to and serve her community. She also spends lots of time playing as the role of play in learning has finally been recognized as the essential and core to our humanity. Shemsy works a lot collaboratively. Access to education is universal, and higher education institutions no longer differentiate themselves by how many people they reject yearly. Variability between students is expected and leveraged (充分利用) as young people teach one another and use their differences as a source of strength. Shemsy naturally explores what she is curious about at a pace she sets. She still has some classes to take that are mandatory for children globally: Being Human and the History of Humanity.
We invite you to think about your vision for education in the year 2080: what does it look like, who does it serve, and how does it transform our societies?
1. What does Paragraph 1 mainly tell us?
A. There are different types of education.
B. The present education needs improvements.
C. Education and economy are closely associated.
D. The goal of future education is fundamentally different.
2. What do we know about the Learning Hub that Shemsy goes to?
A. It accepts students of all ages.
B. It promotes competition.
C. It discourages individualized learning.
D. It is all about play-based learning.
3. What does the underlined word “mandatory” in Paragraph 3 mean?
A. Tough.
B. Satisfactory.
C. Optional.
D. Required.
4. What is the suitable title for the text?
A. An Example to All
B. A Vision for Education
C. A Challenge for Education
D. A Journey into the Future
(2025·杭州高三质检)
Education in 2080 is distinctive from education in the 2020s. Until about 2035, the main function of education systems is to supply the economy with the next generation of workers. In 2080, the purpose of education is the well-being of society and all its members. To make this a bit more tangible for you, I would like to give an example of what a child's education looks like in 2080. Her name is Shemsy. Shemsy is 13, and she is confident and loves learning.
Shemsy does not go to school in the morning because schools as you know them no longer exist. Schools have been replaced with “Learning Hubs” that are not restricted to certain ages. They are where intergenerational learning happens, in line with the belief that learning is the lifelong pursuit.
Every year, Shemsy designs her learning journey for the year with a highly attentive “teacher-citizen”. Shemsy is actively engaged in designing her education and has to propose projects she would like to be involved in to contribute to and serve her community. She also spends lots of time playing as the role of play in learning has finally been recognized as the essential and core to our humanity. Shemsy works a lot collaboratively. Access to education is universal, and higher education institutions no longer differentiate themselves by how many people they reject yearly. Variability between students is expected and leveraged (充分利用) as young people teach one another and use their differences as a source of strength. Shemsy naturally explores what she is curious about at a pace she sets. She still has some classes to take that are mandatory for children globally: Being Human and the History of Humanity.
We invite you to think about your vision for education in the year 2080: what does it look like, who does it serve, and how does it transform our societies?
1. What does Paragraph 1 mainly tell us?
A. There are different types of education.
B. The present education needs improvements.
C. Education and economy are closely associated.
D. The goal of future education is fundamentally different.
2. What do we know about the Learning Hub that Shemsy goes to?
A. It accepts students of all ages.
B. It promotes competition.
C. It discourages individualized learning.
D. It is all about play-based learning.
3. What does the underlined word “mandatory” in Paragraph 3 mean?
A. Tough.
B. Satisfactory.
C. Optional.
D. Required.
4. What is the suitable title for the text?
A. An Example to All
B. A Vision for Education
C. A Challenge for Education
D. A Journey into the Future
答案:
1.D 段落大意题。根据第一段的中心句“Education in 2080 is distinctive from education in the 2020s.”可知,2080年的教育和现在的教育不同;再结合第一段中的“Until about 2035,the main function of education systems… of society and all its members.”可知,本段主要讲未来的教育功能和现在的教育功能截然不同。故选D项。
2.A 细节理解题。根据第二段中的“‘Learning Hubs’that are not restricted to… the belief that learning is the lifelong pursuit.”可知,Shemsy去的学习中心不限制年龄,几代人可以同时在那里学习。故选A项。
3.D 词义猜测题。根据画线词前的“Variability between students is expected… at a pace she sets.”可知,未来教育是允许学生间差异化存在的,Shemsy以她设定的速度自然地探索她好奇的事物。再根据画线词所在句中的“still”和“children globally”以及常识可推知,“Being Human”和“the History of Humanity”是全球学生必学的科目。故选D项。
4.B 标题归纳题。第一段讲2080年的教育与现在截然不同;第二、三段通过虚构人物Shemsy展示了“what a child’s education looks like in 2080”;最后一段则向读者发出邀请,让读者思考“your vision for education in the year 2080”。综上可知,本文主要是对2080年教育的展望。故选B项。
2.A 细节理解题。根据第二段中的“‘Learning Hubs’that are not restricted to… the belief that learning is the lifelong pursuit.”可知,Shemsy去的学习中心不限制年龄,几代人可以同时在那里学习。故选A项。
3.D 词义猜测题。根据画线词前的“Variability between students is expected… at a pace she sets.”可知,未来教育是允许学生间差异化存在的,Shemsy以她设定的速度自然地探索她好奇的事物。再根据画线词所在句中的“still”和“children globally”以及常识可推知,“Being Human”和“the History of Humanity”是全球学生必学的科目。故选D项。
4.B 标题归纳题。第一段讲2080年的教育与现在截然不同;第二、三段通过虚构人物Shemsy展示了“what a child’s education looks like in 2080”;最后一段则向读者发出邀请,让读者思考“your vision for education in the year 2080”。综上可知,本文主要是对2080年教育的展望。故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看