2026年学易优高考二轮总复习英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年学易优高考二轮总复习英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
(2025·太原高三模拟)
Pick up any packaged processed food, and there's a decent chance that one of its listed ingredients will be the “natural flavor”. The ingredient sounds good, particularly in contrast to “artificial flavor”. But what exactly does the natural flavor mean? It refers to extracts(提取物)got from natural sources like plants, meat or seafood. When consumers see “natural flavor” on a label, they are unlikely to assume that someone is squeezing the juice from oranges into their bottles. They know even though natural flavor must come from natural sources, it needn't all come from the plant or meat. For example, orange flavor might contain not only orange extract, but also extracts from bark and grass. Nor is the common belief true that ingredients extracted from nature are necessarily safer than something artificially made.
So if flavors like orange are needed, why not just use oranges? The answer comes down to “availability, cost and sustainability”, according to flavor chemist Gary Reineccius of the University of Minnesota. “If you're going to use all your grapes on grape soda,” Reineccius says, “you don't have any grapes for wine making; the products are going to be exorbitant; besides, what do you do with the by - products you create after you've squeezed all the juice out of the grapes?”
Actually, while chemists make natural flavors by extracting chemicals from natural ingredients, artificial flavors are made by creating the same chemicals artificially. The reason why companies bother to use natural flavors rather than artificial flavors is simple: marketing. “Many of these products have health titles,” says Platkin, professor from Hunter College. “Consumers may be talked to believe products with natural flavors are healthier, though they're nutritionally no different from those with artificial flavors. Natural flavors may involve more forest clear - cutting and carbon emissions from transport than flavors created in the lab.”
Platkin suggests getting more transparent labeling on packaging that describes exactly what the natural or artificial flavors are, so consumers are not misled into buying one product over another because of “natural flavors”. Reineccius also offers some simple guidance, “Don't buy anything because it says ‘natural flavors’. Buy it because you like it.”
1. Which is a misunderstanding about the “natural flavor” juice according to Paragraph 1?
A. It comes from 100% original fruit.
B. It is nothing but advertising tricks.
C. It certainly contains extracts made in the lab.
D. It is absolutely safer than juice with artificial flavors.
2. What does the underlined word “exorbitant” in Paragraph 2 probably mean?
A. Popular.
B. Expensive.
C. Durable.
D. Innovative.
3. Why do companies use natural flavors in their products?
A. To cut the costs.
B. To promote the sales.
C. To advocate a healthy diet.
D. To avoid food safety issues.
4. What can we conclude from the text?
A. Gary and Platkin hold opposite perspectives.
B. Natural flavors are more environmentally friendly.
C. Customers are misled for ignoring labels on packaging.
D. Natural and artificial flavors are more alike than you think.
Pick up any packaged processed food, and there's a decent chance that one of its listed ingredients will be the “natural flavor”. The ingredient sounds good, particularly in contrast to “artificial flavor”. But what exactly does the natural flavor mean? It refers to extracts(提取物)got from natural sources like plants, meat or seafood. When consumers see “natural flavor” on a label, they are unlikely to assume that someone is squeezing the juice from oranges into their bottles. They know even though natural flavor must come from natural sources, it needn't all come from the plant or meat. For example, orange flavor might contain not only orange extract, but also extracts from bark and grass. Nor is the common belief true that ingredients extracted from nature are necessarily safer than something artificially made.
So if flavors like orange are needed, why not just use oranges? The answer comes down to “availability, cost and sustainability”, according to flavor chemist Gary Reineccius of the University of Minnesota. “If you're going to use all your grapes on grape soda,” Reineccius says, “you don't have any grapes for wine making; the products are going to be exorbitant; besides, what do you do with the by - products you create after you've squeezed all the juice out of the grapes?”
Actually, while chemists make natural flavors by extracting chemicals from natural ingredients, artificial flavors are made by creating the same chemicals artificially. The reason why companies bother to use natural flavors rather than artificial flavors is simple: marketing. “Many of these products have health titles,” says Platkin, professor from Hunter College. “Consumers may be talked to believe products with natural flavors are healthier, though they're nutritionally no different from those with artificial flavors. Natural flavors may involve more forest clear - cutting and carbon emissions from transport than flavors created in the lab.”
Platkin suggests getting more transparent labeling on packaging that describes exactly what the natural or artificial flavors are, so consumers are not misled into buying one product over another because of “natural flavors”. Reineccius also offers some simple guidance, “Don't buy anything because it says ‘natural flavors’. Buy it because you like it.”
1. Which is a misunderstanding about the “natural flavor” juice according to Paragraph 1?
A. It comes from 100% original fruit.
B. It is nothing but advertising tricks.
C. It certainly contains extracts made in the lab.
D. It is absolutely safer than juice with artificial flavors.
2. What does the underlined word “exorbitant” in Paragraph 2 probably mean?
A. Popular.
B. Expensive.
C. Durable.
D. Innovative.
3. Why do companies use natural flavors in their products?
A. To cut the costs.
B. To promote the sales.
C. To advocate a healthy diet.
D. To avoid food safety issues.
4. What can we conclude from the text?
A. Gary and Platkin hold opposite perspectives.
B. Natural flavors are more environmentally friendly.
C. Customers are misled for ignoring labels on packaging.
D. Natural and artificial flavors are more alike than you think.
答案:
1.D 推理判断题。根据第一段中的“Pick up any packaged processed food... The ingredient sounds good,particularly in contrast to ‘artificial flavor’.”可知,消费者在看食物成分表,看到含有天然香精字样时会认为食品好,尤其是和人造香精对比。再根据第一段的最后一句“Nor is the common belief true... something artificially made.”可知,大家认为天然香精一定比人造香精要安全,但这种观点一点也不成立。
2.B 词义猜测题。根据画线词所在句中的“The answer comes down to ‘availability,cost and sustainability’”可知,原因分为三个部分。本段中的“you don’t have any grapes for wine making”对应的是“availability”;“the products are going to be exorbitant”对应的是“cost”;“what do you do with the by-products... the grapes?”对应的是“sustainability”。故选B项。
3.B 细节理解题。根据第三段中的“The reason why companies...is simple:marketing.”可知,公司使用天然香精是为了营销。故选B项。“To promote the sales”是marketing的同义转换。
4.D 推理判断题。根据第三段中的“Consumers may be talked...those with artificial flavors.”可知,消费者相信有天然香精的产品会更健康,尽管从营养上来讲这些产品和用人造香精的产品没有什么差别。故选D项。
2.B 词义猜测题。根据画线词所在句中的“The answer comes down to ‘availability,cost and sustainability’”可知,原因分为三个部分。本段中的“you don’t have any grapes for wine making”对应的是“availability”;“the products are going to be exorbitant”对应的是“cost”;“what do you do with the by-products... the grapes?”对应的是“sustainability”。故选B项。
3.B 细节理解题。根据第三段中的“The reason why companies...is simple:marketing.”可知,公司使用天然香精是为了营销。故选B项。“To promote the sales”是marketing的同义转换。
4.D 推理判断题。根据第三段中的“Consumers may be talked...those with artificial flavors.”可知,消费者相信有天然香精的产品会更健康,尽管从营养上来讲这些产品和用人造香精的产品没有什么差别。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看