第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
Ⅴ. 阅读理解。
My uncle has a big farm. There are many animals on the farm. They are cows, chickens, ducks, sheep, pigs and three dogs. The farm is far from the city. It's very nice and quiet. I love the beautiful countryside. I like to live there. But I have to go to school in the city. So on the weekend I often go there to help my uncle. I often help him feed cows, pigs and chickens. All the animals on the farm are friendly to me. The dogs like to run around me and I like to play with them. The ducks like to swim in the river. The pigs like to sleep. When they are hungry, they can eat a lot. When I grow up, I am going to have my own farm. I will live in the beautiful countryside with animals.
26. My ____ has a big farm.
A. father B. aunt C. uncle D. cousin
(
27. There are no ____ on the farm.
A. cows B. monkeys C. pigs D. chickens
(
28. When does the writer go to the farm?
A. On Monday. B. On Saturday. C. On Sunday. D. On the weekend.
(
29. The pigs like to ____.
A. swim B. run C. sleep D. walk
(
My uncle has a big farm. There are many animals on the farm. They are cows, chickens, ducks, sheep, pigs and three dogs. The farm is far from the city. It's very nice and quiet. I love the beautiful countryside. I like to live there. But I have to go to school in the city. So on the weekend I often go there to help my uncle. I often help him feed cows, pigs and chickens. All the animals on the farm are friendly to me. The dogs like to run around me and I like to play with them. The ducks like to swim in the river. The pigs like to sleep. When they are hungry, they can eat a lot. When I grow up, I am going to have my own farm. I will live in the beautiful countryside with animals.
26. My ____ has a big farm.
A. father B. aunt C. uncle D. cousin
(
C
)27. There are no ____ on the farm.
A. cows B. monkeys C. pigs D. chickens
(
B
)28. When does the writer go to the farm?
A. On Monday. B. On Saturday. C. On Sunday. D. On the weekend.
(
D
)29. The pigs like to ____.
A. swim B. run C. sleep D. walk
(
C
)
答案:
26. C [解析]根据“My uncle has a big farm.”可知,“我”的叔叔有一个大农场,故选C。
27. B [解析]根据“There are many animals on the farm. They are cows, chickens, ducks, sheep, pigs and three dogs.”可知,农场上有奶牛、鸡、鸭、羊、猪和狗,故选B。
28. D [解析]根据“So on the weekend I often go there to help my uncle.”可知,“我”周末去农场,故选D。
29. C [解析]根据“The pigs like to sleep.”可知,猪喜欢睡觉,故选C。
27. B [解析]根据“There are many animals on the farm. They are cows, chickens, ducks, sheep, pigs and three dogs.”可知,农场上有奶牛、鸡、鸭、羊、猪和狗,故选B。
28. D [解析]根据“So on the weekend I often go there to help my uncle.”可知,“我”周末去农场,故选D。
29. C [解析]根据“The pigs like to sleep.”可知,猪喜欢睡觉,故选C。
C 组>核心素养探究/中考新趋势
Ⅵ. 中考新语篇类型 广告 阅读理解。
Do you want your children to eat fresh food? Then bring them to Hongxing Farm.

30. What can children do on the farm?
A. Drive cars. B. Have breakfast. C. Feed animals. D. Go swimming.(
31. What can the students take for free when leaving?
A. A kilo of fruit. B. A kilo of food. C. A kind of animal. D. Nothing.(
32. The farm is open for ____ days each week.
A. three B. four C. five D. six(
33. What can we know about the farm?
A. It is open only to kids. B. It is a place for kids to make friends. C. It is open on Sunday. D. It has a telephone number.(
Ⅵ. 中考新语篇类型 广告 阅读理解。
Do you want your children to eat fresh food? Then bring them to Hongxing Farm.
30. What can children do on the farm?
A. Drive cars. B. Have breakfast. C. Feed animals. D. Go swimming.(
C
)31. What can the students take for free when leaving?
A. A kilo of fruit. B. A kilo of food. C. A kind of animal. D. Nothing.(
A
)32. The farm is open for ____ days each week.
A. three B. four C. five D. six(
B
)33. What can we know about the farm?
A. It is open only to kids. B. It is a place for kids to make friends. C. It is open on Sunday. D. It has a telephone number.(
C
)
答案:
30. C [解析]根据“Pick vegetables and fruits and feed animals.”可知,孩子们可以在农场喂动物。故选C。
31. A [解析]根据“Take a kilo of fruit home for free when leaving.”可知,孩子们在离开农场的时候可以免费拿走一公斤水果。故选A。
32. B [解析]根据“9:30 a.m.—8:30 p.m., on Mondays, Fridays and weekends, from May to October.”可知,农场每周营业四天。故选B。
33. C [解析]根据“9:30 a.m.—8:30 p.m., on Mondays, Fridays and weekends, from May to October.”可知,农场星期天是营业的。故选C。
31. A [解析]根据“Take a kilo of fruit home for free when leaving.”可知,孩子们在离开农场的时候可以免费拿走一公斤水果。故选A。
32. B [解析]根据“9:30 a.m.—8:30 p.m., on Mondays, Fridays and weekends, from May to October.”可知,农场每周营业四天。故选B。
33. C [解析]根据“9:30 a.m.—8:30 p.m., on Mondays, Fridays and weekends, from May to October.”可知,农场星期天是营业的。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看