第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
人与社会·良好的人际关系 阅读理解。
Samuel sings a silly song,
Peter plays football all day long.
Ruby reads really good books,
Karl cleans and cooks.
These are my forever friends.
Sherry loves shopping at the mall,
Gary loves gardening in the fall.
Herminia likes hiking,
Bob likes biking.
These are my forever friends.
There is no debate (争论),
My friends are so great!
Forever friends — they're hard to find —
Considerate, caring and one of a kind.
1. What does Karl do?
A. He plays football. B. He reads books.
C. He cleans and cooks. D. He sings songs.(
2. What is Bob interested in doing?
A. Biking. B. Hiking.
C. Swimming. D. Gardening.(
3. What's the best title for the poem (诗)?
A. Forever Friends B. Family Members
C. Favourite Sports D. Children's Hobbies(
Samuel sings a silly song,
Peter plays football all day long.
Ruby reads really good books,
Karl cleans and cooks.
These are my forever friends.
Sherry loves shopping at the mall,
Gary loves gardening in the fall.
Herminia likes hiking,
Bob likes biking.
These are my forever friends.
There is no debate (争论),
My friends are so great!
Forever friends — they're hard to find —
Considerate, caring and one of a kind.
1. What does Karl do?
A. He plays football. B. He reads books.
C. He cleans and cooks. D. He sings songs.(
C
)2. What is Bob interested in doing?
A. Biking. B. Hiking.
C. Swimming. D. Gardening.(
A
)3. What's the best title for the poem (诗)?
A. Forever Friends B. Family Members
C. Favourite Sports D. Children's Hobbies(
A
)
答案:
1. C [解析]根据“Karl cleans and cooks.”可知卡尔打扫和做饭。故选C。
2. A [解析]根据“Bob likes biking.”可知鲍勃喜欢骑行。故选A。
3. A [解析]根据“Forever friends — they're hard to find”,并结合全文其他内容,可知这首诗主要写的是朋友。故选A。
2. A [解析]根据“Bob likes biking.”可知鲍勃喜欢骑行。故选A。
3. A [解析]根据“Forever friends — they're hard to find”,并结合全文其他内容,可知这首诗主要写的是朋友。故选A。
素养·文化意识 阅读理解。
Everyone has a family name. In China, the family name is the first name, but in English countries the family name is the last name. Do you know how English people get their family names? And what do they mean? English people usually get their family names in these ways.
Some family names come from the places of their homes. If a man lives on or near a hill, his family name may be (可能是) Hill. In England, people's names may be Wood or Lake because they live near the wood (树林) or the lake (湖).
Some family names come from a person's job. If a person is a cook, his family name may be Cook.
And many people get their family names from their fathers' family names. If you hear the name "Jackson", you can know that he is the son of Jack.
1. In the passage, English people usually have ______ ways to get their family names.
A. two B. three C. four D. five
2. A man lives near the lake. His family name may be ______.
A. Hill B. Wood C. Lake D. Cook
3. Jack's family name is Cook. His family name may come from the ______.
A. place B. hobby
C. job D. country
4. A boy's name is Jackson because he is ______.
A. Jack's father
B. Jack's best friend
C. the grandfather of Jack
D. the son of Jack
5. 中考新考法篇章结构 What's the right structure (结构) of the passage?
A. ①-②③④ B. ①②-③④
C. ①②③-④ D. ①-②③-④
1. In the passage, English people usually have
A. two B. three C. four D. five
2. A man lives near the lake. His family name may be
A. Hill B. Wood C. Lake D. Cook
3. Jack's family name is Cook. His family name may come from the
A. place B. hobby
C. job D. country
4. A boy's name is Jackson because he is
A. Jack's father
B. Jack's best friend
C. the grandfather of Jack
D. the son of Jack
5. 中考新考法篇章结构 What's the right structure (结构) of the passage?
A. ①-②③④ B. ①②-③④
C. ①②③-④ D. ①-②③-④
Everyone has a family name. In China, the family name is the first name, but in English countries the family name is the last name. Do you know how English people get their family names? And what do they mean? English people usually get their family names in these ways.
Some family names come from the places of their homes. If a man lives on or near a hill, his family name may be (可能是) Hill. In England, people's names may be Wood or Lake because they live near the wood (树林) or the lake (湖).
Some family names come from a person's job. If a person is a cook, his family name may be Cook.
And many people get their family names from their fathers' family names. If you hear the name "Jackson", you can know that he is the son of Jack.
1. In the passage, English people usually have ______ ways to get their family names.
A. two B. three C. four D. five
2. A man lives near the lake. His family name may be ______.
A. Hill B. Wood C. Lake D. Cook
3. Jack's family name is Cook. His family name may come from the ______.
A. place B. hobby
C. job D. country
4. A boy's name is Jackson because he is ______.
A. Jack's father
B. Jack's best friend
C. the grandfather of Jack
D. the son of Jack
5. 中考新考法篇章结构 What's the right structure (结构) of the passage?
A. ①-②③④ B. ①②-③④
C. ①②③-④ D. ①-②③-④
1. In the passage, English people usually have
B
ways to get their family names.A. two B. three C. four D. five
2. A man lives near the lake. His family name may be
C
.A. Hill B. Wood C. Lake D. Cook
3. Jack's family name is Cook. His family name may come from the
C
.A. place B. hobby
C. job D. country
4. A boy's name is Jackson because he is
D
.A. Jack's father
B. Jack's best friend
C. the grandfather of Jack
D. the son of Jack
5. 中考新考法篇章结构 What's the right structure (结构) of the passage?
A. ①-②③④ B. ①②-③④
C. ①②③-④ D. ①-②③-④
A
答案:
1. B [解析]根据“Some family names come from the places of their homes.”和“Some family names come from a person's job.”以及“And many people get their family names from their fathers' family names.”可知,英国人通常用三种方式获得他们的姓。故选B。
2. C [解析]根据第二段中的“In England, people's names may be Wood or Lake because they live near the wood or the lake.”可知,如果一个人住在湖旁边,姓有可能就是“Lake”。故选C。
3. C [解析]根据第三段中的“If a person is a cook, his family name may be Cook.”可知,如果一个人是厨师,姓有可能是“Cook”,因此有些人的姓可能是来源于职业。故选C。
4. D [解析]根据最后一段中的“If you hear the name 'Jackson', you can know that he is the son of Jack.”可知,一个男孩的名字是Jackson是因为他是Jack的儿子。故选D。
5. A [解析]通读全文可知,第一段是引出话题“英国人获得姓氏的方式”,下面三段即是获得姓的三种方法,因此篇章结构应是“总—分”结构。故选A。
2. C [解析]根据第二段中的“In England, people's names may be Wood or Lake because they live near the wood or the lake.”可知,如果一个人住在湖旁边,姓有可能就是“Lake”。故选C。
3. C [解析]根据第三段中的“If a person is a cook, his family name may be Cook.”可知,如果一个人是厨师,姓有可能是“Cook”,因此有些人的姓可能是来源于职业。故选C。
4. D [解析]根据最后一段中的“If you hear the name 'Jackson', you can know that he is the son of Jack.”可知,一个男孩的名字是Jackson是因为他是Jack的儿子。故选D。
5. A [解析]通读全文可知,第一段是引出话题“英国人获得姓氏的方式”,下面三段即是获得姓的三种方法,因此篇章结构应是“总—分”结构。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看