2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版》

Ⅲ. 阅读理解(共 6 小题;每小题 4 分,满分 24 分)
A
Ping-pong Club 
 Do you like to play ping-pong? Come to our club. Mr Brown can teach you on Sunday afternoon in Room 405 in the school’s PE Building. Tel: 8976-9943 WeChat: Ping-pong 
 Swimmers Wanted 
 Can you swim? Do you like kids? Can you help them with swimming in the school’s Swimming Pool on weekends? Call Tommy at 3498-6774 for more information. 
Musicians Wanted 
 Are you music lovers? Can you sing or dance? Can you play the instruments? Welcome to our Energy Band (活力乐队) in the school’s Art Room on Friday afternoon. Please call Tim or Jack at 6756-7843 or send an email to music@sina.com. 
26. According to the passage, when can Linda learn to play ping-pong?
A. On Sunday morning.
B. On Saturday morning.
C. On Sunday afternoon.
D. On Friday afternoon.
27. What can you do if you love music and can play the instruments?
A. Go to Room 405 in school’s PE Building.
B. Phone Tommy at 3498-6774.
C. Call Tim at 8976-9943.
D. Send an email to music@sina.com.
28. 中考新考法文章出处 Where can you read this passage?
A. In a notice.
B. In a letter.
C. In an email.
D. In a report.
答案: 26. C [解析]根据“Mr Brown can teach you on Sunday afternoon in Room 405 in the school's PE Building.”可知,星期天下午学习打乒乓球。
27. D [解析]根据“Please call Tim or Jack at 6756-7843 or send an email to music@sina.com.”可知,如果喜欢音乐并可以玩乐器,可以发送邮件给 music@sina.com.。
28. A [解析]通读全文可知,本文是学校社团的招生、招聘信息,可以在布告牌上看到。
技巧点拨
推断文章出处题可根据文章体裁并结合内容以及关键词进行推断。如:文章中有称呼、问候语和署名则为 letter, email;有 research 等为 science report (科学报告);新产品、新影片、演出介绍为 ad (广告)。
B
The only thing better than reading a good book is reading it with others. In a book club, a group of people will find a book. Then everyone will read it by themselves first and then talk about the book with others. Reading is not just something you love doing by yourself. It’s also fun to talk about what you’re reading with friends. There are no rules (规则) of starting a book club. But it’s better to have a plan for it. Here it is.
First, before you start a book club, you should think about “What will my book club be like?” “When and where will we meet?”
Then, ask your friends to come to your club. Think of eight to twelve people around your age. You may ask your friends for help, and they can ask their friends to come. These people may be your new club members. And you can make friends with them.
Next, having a topic can also help. The topic may interest members to look up more information about it. You might want to read stories about history. The topic “history” makes it easier to know which books to read. If every time every member helps find a book to read, you might know more great new books and writers.
Finally, make sure to read the book before the meeting. And then come to the meeting with questions to talk about.
In a word, it’s better to do than to say. ▲
29. What can the readers do in a reading club?
A. Find different books to read every time.
B. Read the book with feeling.
C. Look for everyone’s new book.
D. Talk about the same book together.
30. How many tips are there on starting a book club?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
31. 中考新考法句子还原 Which sentence can we put in the blank “▲”.
A. Try starting a book club now!
B. Talk to your club members often!
C. Start reading good books now!
D. Your book club can soon be wonderful!
答案: 29. D [解析]根据“Then everyone will read it by themselves first and then talk about the book with others.”可知,在读书社团里,每个人都会和别人谈论一本书。
30. C [解析]根据“First... Then... Next... Finally”可知,本文一共给出了四条建议。
31. A [解析]根据“In a word, it's better to do than to say.”可知,本段是在让人们开始行动,A 项“现在就试着创办一个读书社团吧!”符合语境。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭