2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版》

Ⅲ. 阅读理解(共8小题;每小题3分,满分24分)
A

Dear Mary,
I live in Canada with my mum, dad and brother. My mum's name is ① . She's tall with long hair. She's a history teacher. She often helps me with my history. My dad is ② . He's strong and tall. He works in a library and he's happy he can work there, because reading is his hobby. Dad is funny and he often makes us laugh. My brother ③ is 10. He has beautiful big black eyes. He loves sports. When he is free, he likes to play ping-pong. He is so nice that he often shares sports plans with me. This is my happy family and I love it.
Yours,
Nancy
26. Fill in the blanks (填空). Which is right?
A. ①Nancy; ②Peter; ③Fred
B. ①Ella; ②Peter; ③Fred
C. ①Ella; ②Fred; ③Peter
D. ①Fred; ②Nancy; ③Peter
27. What do we know about Nancy's mother?
A. Her job and her looks.
B. Her name and her age.
C. Her age and her job.
D. Her daily life and her hobby.
28. Nancy's father works in a.
A. school
B. farm
C. library
D. shop
29. What is Nancy's brother's hobby?
A. Playing tennis.
B. Reading.
C. Playing ping-pong.
D. Listening to music.
26. (
C
)
27. (
A
)
28. (
C
)
29. (
C
)
答案: 26. C [解析]根据“My mum's name is... She's tall with long hair. She's a history teacher.”可知,她的妈妈很高,留着长发,是一名历史老师。结合图片内容可知,南希的妈妈是艾拉。根据“My dad is... He's strong and tall. He works in a library”可知,她的爸爸很高、很强壮,在图书馆工作。结合图片内容可知,南希的爸爸是弗雷德。根据“My brother... is 10. He has beautiful big black eyes. He loves sports. When he is free, he likes to play ping-pong.”可知,她的弟弟有一双大眼睛,喜欢运动,喜欢打乒乓球。结合图片内容可知,南希的弟弟是彼得。
27. A [解析]根据“She's tall with long hair. She's a history teacher.”可知,我们知道南希妈妈的工作和外貌。
28. C [解析]根据“He works in a library”可知,南希的爸爸在图书馆工作。
29. C [解析]根据“When he is free, he likes to play ping-pong.”可知,南希的弟弟喜欢打乒乓球。
B
Mr Black and Mrs Black have a happy family. Here's a photo of their family. The man in a brown jacket is Mr Black. He's a doctor. The woman in a white dress is Mrs Black. She's a teacher. Mr Black and Mrs Black have two kids. The boy in front of Mr Black is their son. His name is Jack. He's twelve years old. He's in a green T-shirt in the photo. The girl next to Jack is his sister, Kate. She's ten years old. She's in a red skirt in the photo.
Jack and Kate are in the same school, but they're in different grades. Jack is in Grade Seven and Kate is in Grade Five. They're good students at school. They study hard and they like to help their classmates. At home they like to help their dad and mum do housework (家务). Their dad and mum love them very much. They love their dad and mum, too.
30. 中考新考法图片理解 What does Mrs Black do?

31. Where is Kate in the photo?
A. Next to her dad.
B. In front of her brother.
C. Next to her mum.
D. Next to her brother.
32. How many people are there in the photo?
A. Six.
B. Five.
C. Four.
D. Three.
33. 中考新考法段落大意 What is Paragraph 2 about?
A. The family photo.
B. Jack's clothes.
C. Kate's school.
D. Jack and Kate.
答案: 30. B [解析]根据“The woman in a white dress is Mrs Black. She's a teacher.”可知,布莱克夫人是一名教师,结合图片可知选 B。
31. D [解析]根据“The girl next to Jack is his sister, Kate.”可知,杰克旁边的女孩是他的妹妹凯特,所以凯特在哥哥杰克旁边,故选 D。
32. C [解析]根据“Mr Black”“Mrs Black”“Jack”“Kate”可知,照片里有四个人,故选 C。
33. D [解析]根据第二段内容可知,主要介绍了杰克和凯特。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭