第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
B
Where do farm animals live? Some farms have lots of different animals. Hens, pigs, sheep, and goats live on this farm. Who else lives here? Cows live here, too. Look at the map of the farm. The red hens live in the barn (谷仓). Some pigs live in the pigsty (猪圈). Sheep and goats stay out where grass grows. Cows and horses stay out in the field (田野), too. They have room to run.
▲ A hen looks for seeds (种子) and bugs (虫子) to eat. The hen shows her babies how to look for seeds, too. They love to eat! Who feeds the pigs? The farmer feeds them. He brings them corn (玉米) and other grains (谷物). The farmer gives the animals in the field grass and other plants. The animals need lots of food.
How do farm animals help? The farmers get food from some of the animals. Hens lay eggs. We eat eggs. The farmers get milk from some of the cows and goats. We drink milk. Farmers ride the horses, too. Lots of animals live on a farm. They help the farmer, and the farmer helps them.
30. 中考新考法 句子还原 Which of the following sentences (句子) can be in the blank “▲”?
A. Why do farm animals eat?
B. When do farm animals eat?
C. What do farm animals eat?
D. Where do farm animals eat?
(
31. According to the passage, farm animals eat the food EXCEPT (除了).
A. seeds and bugs
B. corn and grains
C. grass and plants
D. milk and eggs
(
32. How many kinds of animals are mentioned (提到) in the passage?
A. 3.
B. 4.
C. 5.
D. 6.
(
33. Which one is true according to the passage?
A. Some pigs live in the barn.
B. The hens teach their babies how to find the food.
C. The animals in the field only eat grass.
D. The farmers don't need the animals' help.
(
34. 中考新考法 标题归纳 What is the best title for this passage?
A. Animals on a Farm
B. An Interesting Farm
C. Different Animals
D. Animals and Farmers
(
Where do farm animals live? Some farms have lots of different animals. Hens, pigs, sheep, and goats live on this farm. Who else lives here? Cows live here, too. Look at the map of the farm. The red hens live in the barn (谷仓). Some pigs live in the pigsty (猪圈). Sheep and goats stay out where grass grows. Cows and horses stay out in the field (田野), too. They have room to run.
▲ A hen looks for seeds (种子) and bugs (虫子) to eat. The hen shows her babies how to look for seeds, too. They love to eat! Who feeds the pigs? The farmer feeds them. He brings them corn (玉米) and other grains (谷物). The farmer gives the animals in the field grass and other plants. The animals need lots of food.
How do farm animals help? The farmers get food from some of the animals. Hens lay eggs. We eat eggs. The farmers get milk from some of the cows and goats. We drink milk. Farmers ride the horses, too. Lots of animals live on a farm. They help the farmer, and the farmer helps them.
30. 中考新考法 句子还原 Which of the following sentences (句子) can be in the blank “▲”?
A. Why do farm animals eat?
B. When do farm animals eat?
C. What do farm animals eat?
D. Where do farm animals eat?
(
C
)31. According to the passage, farm animals eat the food EXCEPT (除了).
A. seeds and bugs
B. corn and grains
C. grass and plants
D. milk and eggs
(
D
)32. How many kinds of animals are mentioned (提到) in the passage?
A. 3.
B. 4.
C. 5.
D. 6.
(
D
)33. Which one is true according to the passage?
A. Some pigs live in the barn.
B. The hens teach their babies how to find the food.
C. The animals in the field only eat grass.
D. The farmers don't need the animals' help.
(
B
)34. 中考新考法 标题归纳 What is the best title for this passage?
A. Animals on a Farm
B. An Interesting Farm
C. Different Animals
D. Animals and Farmers
(
A
)
答案:
30. C [解析]根据下文“They love to eat! Who feeds the pigs? The farmer feeds them. He brings them corn and other grains. The farmer gives the animals in the field grass and other plants. The animals need lots of food.”可知,本段主要讲农场里的动物吃什么。结合选项可知,C 选项“农场里的动物吃什么?”符合题意。故选 C。
31. D [解析]根据“A hen looks for seeds and bugs to eat.” “Who feeds the pigs? The farmer feeds them. He brings them corn and other grains. The farmer gives the animals in the field grass and other plants.”可知,农场动物吃的食物有种子和虫子,玉米和谷物,草和植物,不包括牛奶和鸡蛋。故选 D。
32. D [解析]根据“Hens, pigs, sheep, and goats live on this farm... Cows and horses stay out in the field, too.”可知,母鸡、猪、绵羊和山羊住在这个农场上,牛和马也待在田野里。由此可知,这篇文章提到了 6 种动物。故选 D。
33. B [解析]根据“The hen shows her babies how to look for seeds, too.”可知,母鸡教它的宝宝们如何找到食物,因此 B 选项的描述符合文意,故选 B。
34. A [解析]根据“Where do farm animals live? Some farms have lots of different animals.”以及文章其他内容可知,本文主要讲了农场里的动物。所以这篇文章的最佳标题是农场里的动物。故选 A。
31. D [解析]根据“A hen looks for seeds and bugs to eat.” “Who feeds the pigs? The farmer feeds them. He brings them corn and other grains. The farmer gives the animals in the field grass and other plants.”可知,农场动物吃的食物有种子和虫子,玉米和谷物,草和植物,不包括牛奶和鸡蛋。故选 D。
32. D [解析]根据“Hens, pigs, sheep, and goats live on this farm... Cows and horses stay out in the field, too.”可知,母鸡、猪、绵羊和山羊住在这个农场上,牛和马也待在田野里。由此可知,这篇文章提到了 6 种动物。故选 D。
33. B [解析]根据“The hen shows her babies how to look for seeds, too.”可知,母鸡教它的宝宝们如何找到食物,因此 B 选项的描述符合文意,故选 B。
34. A [解析]根据“Where do farm animals live? Some farms have lots of different animals.”以及文章其他内容可知,本文主要讲了农场里的动物。所以这篇文章的最佳标题是农场里的动物。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看