2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版》

Ⅰ. 根据句意及汉语提示填写单词。
1. Does your brother have any
special
(特别的) hobbies?
2. People like dogs because they are friendly and
smart
(聪明的).
3. I have a(n)
important
(重要的) thing to tell you.
4. Look! The name of the movie is on the
screen
(屏幕).
5. Did you
notice
(注意到) someone crying at the school gate?
6. Please put your schoolbags in your
lockers
(有锁存物柜).
7. Lucy lives in a
large
(大的) house with a beautiful garden.
8. I often sit in the
corner
(墙角) of the library and read books quietly.
答案: Ⅰ. 1. special 2. smart 3. important 4. screen 5. notice 6. lockers 7. large 8. corner
Ⅱ. 根据汉语意思完成句子。
9. 女孩坐在公共汽车的后部。
The girl sits
at
the
back
of
the bus.
10. 这个周末我们打算在后院搭一个帐篷。
We are going to
put
up
a tent in the backyard this weekend.
11. 我家在超市旁边。
My house is
next
to
the supermarket.
12. 公园位于图书馆和博物馆之间。
There is a park
between
the library
and
the museum.
答案: Ⅱ. 9. at the back of 10. put up 11. next to 12. between; and
Ⅲ. 短文填空。
My name’s Kevin Kent. I’m a new student in Xingxing Middle School. It’s nice 13.
to meet
(meet) you all. My school is not very big, 14.
but
it’s clean and beautiful. There are four 15.
buildings
(building) in our school — a classroom building, a dining hall, 16.
an
office building and a library. The library is a big building 17.
with
a lot of books. Our classroom is very special. There are some desks in it, but there aren’t 18.
any
(some) chairs in it. We can sit on yoga (瑜伽) 19.
balls
(ball). They are red, orange, blue 20.
and
yellow. They are for 21.
students
(student). And we all like 22.
them
(they). And there is a 23.
teacher's
(teacher) desk in the front of the classroom. On the desk, there 24.
is
(be) a computer and two bottles. There are pictures 25.
on
the wall. 26.
Our
(we) classroom is very beautiful because of them.
What is your classroom like? I 27.
really
(real) want to know it. Can you tell me?
答案: Ⅲ. 13. to meet 14. but 15. buildings 16. an 17. with 18. any 19. balls 20. and 21. students 22. them 23. teacher's 24. is 25. on 26. Our 27. really
Ⅳ. 阅读理解。
In China, children have a fixed classroom. In a classroom, you can see desks and chairs in lines. There are usually about 40 or more students in every class. They always face (面朝) the blackboard. What are classrooms like in other countries? Let’s have a look!
In the UK, most classrooms are similar. There are usually about 30 students in every class. Usually, two children share a long desk.
In the US, classrooms usually have single (单独的) desks for each student. There are about 20 - 30 students in a class. The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms when the classes are different.
In Japan, students have a fixed classroom. They also have single desks. At the back of the classroom, there are places for students’ clothes. At the gate of the school building, there are places for their shoes.
28. How many countries are mentioned (提及) in the passage?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
(
C
)
29. The underlined word “fixed” in the passage means “____” in Chinese.
A. 私人的
B. 固定的
C. 安装的
D. 宽敞的
(
B
)
30. 中考新考法 文章出处 The passage is probably from the ____ column (栏目) of a magazine.
A. food
B. sports
C. school
D. clothes
(
C
)
答案: Ⅳ. 28. C 【解析】根据"In China""In the UK""In the US"以及"In Japan"可知,文中提到了四个国家,故选C。 29. B 【解析】根据"The US children don't have a fixed classroom. They always go to different classrooms when the classes are different."可知,在美国当课程不同时,他们总是去不同的教室,说明在美国,学生没有固定的教室,在中国,学生有固定的教室,故选B。 30. C 【解析】根据全文可知,本文主要讲述了在不同的国家,学生的教室情况,所以文章可能来自杂志的学校栏目,故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭