2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年考点集训与满分备考七年级英语上册人教版》

阅读理解。
This is a map of Maria's school. It's 2:30 in the afternoon now. Maria is having an English class with her classmates.

1. How many playgrounds are there in Maria's school?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.(
B

2. Where is Maria now?
A. In the school hall.
B. At the north gate.
C. In the classroom building.
D. In the dining hall.(
C

3. What can we know from the map?
A. The dining hall is on the left of the library.
B. The science building is beside the south gate.
C. The office building is behind the classroom building.
D. The school hall is between the science building and the gym.(
D
答案: 1. B [解析]根据地图可知,玛丽亚的学校有2个操场。故选B。2. C [解析]根据“Maria is having an English class with her classmates.”可知,她在上英语课,所以应该在教学楼。故选C。3. D [解析]根据地图可知,学校礼堂在科学楼和体育馆之间。故选D。
阅读理解。
①I am Alice and I'm a student in Saville Middle School. It's a big and nice school in London. There are 500 boys and 689 girls in our school. They are between 13 and 19 years old. The buildings in my school are new.
②All the classrooms have two big black - boards, a television and five computers. They help us a lot. So I like to have classes in the classroom.
③I like the school library very much. A lot of books are in it. I always read books with my friends there. If you can't find the book you want, please ask the teachers there for help. They're all nice.
④I also like the dining hall. There are a lot of tables and chairs, big televisions and ping - pong tables. We can watch TV and play ping - pong there.
⑤There is a lost and found case near the dining hall. If you lose your things, you can put a lost notice with your name and phone number on the bulletin board (宣传栏). It can help you to find your lost things.
⑥All in all, I love my school.
1. Which of the following is NOT mentioned (提及) according to the passage?
A. The school library. B. The dining hall.
C. The television. D. The sports hall.
(
D
)
2. Who can help you if you can't find the book in the school library?
A. Your friends. B. The teachers there.
C. The computer. D. Your parents.
(
B
)
3. What is the structure of the passage?
A. ①②/③④⑤/⑥ B. ①/②③④⑤/⑥
C. ①/②③④/⑤⑥ D. ①②③/④⑤/⑥
(
B
)
答案: 1. D [解析]根据“I like the school library very much.”“I also like the dining hall.”和“All the class- rooms have two big blackboards, a television and five computers.”可知,学校图书馆、餐厅和电视在原文中提及,只有体育馆未提及。故选D。
2. B [解析]根据“If you can't find the book you want, please ask the teachers there for help.”可知,如果找不到书可以向图书馆的老师寻求帮助。故选B。
3. B [解析]通读全文可知,第一段引出主题;第二段到第五段介绍学校的设施;最后一段表达自己对学校的喜爱。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭