2025年天星教育28天预习新高一英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育28天预习新高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天星教育28天预习新高一英语》

典例导悟 Marian Bechtel sits at West Palm Beach's Bar Louie counter(柜台)by herself, quietly reading her e-book as she waits for her salad. What is she reading? None of your business! Lunch is Bechtel's "me" time. And like more Americans, she's not alone.
A new report found 46 percent of meals are eaten alone in America. More than half (53 percent) have breakfast alone and nearly half (46 percent) have lunch by themselves. Only at dinnertime are we eating together anymore, 74 percent, according to the report.
"I prefer to go out and be out. Alone, but together, you know?" Bechtel said, looking up from her book. Bechtel, who works in downtown West Palm Beach, has lunch with coworkers sometimes, but like many of us, too often works through lunch at her desk. Taking a lunch break stops her boss from coming near her. She returns to work feeling lively. "Today, I just wanted some time to myself," she said.
Just two seats over, Andrew Mazoleny is finishing his lunch at the bar. He likes that he can sit and check his phone in peace or chat(聊天)with the barkeeper if he wants to have someone to talk to. "I reflect on(反思)how my day's gone and think about the rest of the week," he said. "It's a chance for self-reflection. You return to work feeling full of energy and with a plan. "
That freedom to choose is one reason more people like to eat alone. There was a time when people may have felt awkward about asking for a table for one, but those days are over. Now, we have our smartphones to keep us company at the table. "It doesn't feel as alone as it may have before all the advances in technology," said Laurie Demeritt, whose company provided the information for the report.
What is the text mainly about?

A.The trend of having meals alone.
B.The importance of self-reflection.
C.The stress from working overtime.
D.The advantage of wireless technology.
答案: 答案 A。主旨大意题。通读全文内容可知,本文主要讲独自用餐的趋势。文章第一段以 Marian Bechtel 为例,引出了许多美国人都选择独自用餐这一现象;第二段则用各种数据清晰地介绍了约一半的美国人独自用餐;第三段和第四段以 Bechtel 和 Andrew Mazoleny 为例,介绍了人们喜欢独自用餐的理由;最后一段说明独自用餐现在已经被人们接受,因为有手机的陪伴,人们不再觉得这令人尴尬,这也进一步反映了一种变化:单独用餐的趋势。文中多次重复出现的关键词"alone"也体现了文章的中心思想。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭