2025年天星教育28天预习新高一英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育28天预习新高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第24页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
Ⅰ 单词拼写(用本部分所学单词)
1. The thought of leaving once came to mind, but John quickly gave up the idea and found ways to deal with the ____
2. (2025·湖北省腾云联盟联考)On Friday, the eldest actress had to ____
3. When solving a design problem, you can sometimes look to nature for a ____
4. I'm afraid we'll have to work ____
1. The thought of leaving once came to mind, but John quickly gave up the idea and found ways to deal with the ____
challenge
.2. (2025·湖北省腾云联盟联考)On Friday, the eldest actress had to ____
quit
because she suddenly got her leg broken.3. When solving a design problem, you can sometimes look to nature for a ____
solution
.4. I'm afraid we'll have to work ____
extra
hours for there are still some tasks to finish.
答案:
1. challenge 2. quit 3. solution 4. extra
1. Please leave me
2. We can see from Jim's
3. Li Ming is a computer game
4. I had thought the movie would be boring, but
alone
, or I won't be able to concentrate on
my homework.2. We can see from Jim's
confused
look that he is confused
about this confusing
problem.3. Li Ming is a computer game
addict
, and his father has been trying to stop him from being addicted
to computer games which are addictive
.4. I had thought the movie would be boring, but
actually
it was exciting!
答案:
1. alone;on 2. confused;confused;confusing 3. addict;addicted;addictive 4. actually
1. The dress fits me well, but it is much too expensive for me to buy.
2. She did very well in the final exam because she always paid attention in class.
3. Very strangely, Sarah, my best friend, didn't reply to my invitation to go to the museum.
much too(修饰形容词 expensive)
2. She did very well in the final exam because she always paid attention in class.
very well(修饰动词 did)
3. Very strangely, Sarah, my best friend, didn't reply to my invitation to go to the museum.
Very strangely(修饰句子)
答案:
1. much too(修饰形容词 expensive) 2. very well(修饰动词 did) 3. Very strangely(修饰句子)
阅读理解
(2025·河北石家庄段考)High school education will give you space and chance you need to meet with like-minded people, but it will also bring you many new challenges. The following tips will offer you some help.
In high school, you'll meet lots more students than you did in middle school. Also, most high school tasks will require you to give a speech in front of many people. These speeches will require you to have special communication skills. You can improve your social skills by meeting new people, and spending more time with your family and friends.
Every school provides a list of things that students should buy before reporting. You should buy them early enough before their prices increase. One of the things that you should include on your list is a backpack. Besides the backpack, you may also buy your school clothing and the other items(物品) you will need to make your high school life comfortable. Lastly, you can buy the right stationery, including notebooks and pens.
It's common to sleep late and wake late during the holidays because you don't have any tasks. Maybe, you have taken up this habit during the holidays. Unlike middle schools, high school learning rules demand punctuality. The classes usually start early. Therefore, you can begin practicing sleeping early and waking up early at least three weeks before you report to school.
High schools have more complicated(复杂的) learning plans than middle schools. From waking up to reading, there are stricter timetables. The best way to understand the plans is to attend orientation (迎新会). It will make you learn of the school's rules, and the things you will be expected to do upon joining.
1. Which of the following can improve social skills according to the text?
A. Studying harder.
B. Making new friends.
C. Asking your family for help.
D. Spending more time at school.
2. What does the author advise in the third paragraph?
A. Having an active social life in high school.
B. Making a list of things to buy for school.
C. Buying things needed for high school early.
D. Making your high school life comfortable.
3. What does the underlined word "punctuality" mean in paragraph 4?
A. Being on time.
B. Being very polite.
C. Showing confidence.
D. Feeling brave.
4. Why should students take part in orientation?
A. To develop more friendships at school.
B. To make the school life colorful.
C. To get a better learning method later.
D. To learn about the daily school plans.
(2025·河北石家庄段考)High school education will give you space and chance you need to meet with like-minded people, but it will also bring you many new challenges. The following tips will offer you some help.
In high school, you'll meet lots more students than you did in middle school. Also, most high school tasks will require you to give a speech in front of many people. These speeches will require you to have special communication skills. You can improve your social skills by meeting new people, and spending more time with your family and friends.
Every school provides a list of things that students should buy before reporting. You should buy them early enough before their prices increase. One of the things that you should include on your list is a backpack. Besides the backpack, you may also buy your school clothing and the other items(物品) you will need to make your high school life comfortable. Lastly, you can buy the right stationery, including notebooks and pens.
It's common to sleep late and wake late during the holidays because you don't have any tasks. Maybe, you have taken up this habit during the holidays. Unlike middle schools, high school learning rules demand punctuality. The classes usually start early. Therefore, you can begin practicing sleeping early and waking up early at least three weeks before you report to school.
High schools have more complicated(复杂的) learning plans than middle schools. From waking up to reading, there are stricter timetables. The best way to understand the plans is to attend orientation (迎新会). It will make you learn of the school's rules, and the things you will be expected to do upon joining.
1. Which of the following can improve social skills according to the text?
A. Studying harder.
B. Making new friends.
C. Asking your family for help.
D. Spending more time at school.
2. What does the author advise in the third paragraph?
A. Having an active social life in high school.
B. Making a list of things to buy for school.
C. Buying things needed for high school early.
D. Making your high school life comfortable.
3. What does the underlined word "punctuality" mean in paragraph 4?
A. Being on time.
B. Being very polite.
C. Showing confidence.
D. Feeling brave.
4. Why should students take part in orientation?
A. To develop more friendships at school.
B. To make the school life colorful.
C. To get a better learning method later.
D. To learn about the daily school plans.
答案:
本文是一篇说明文。从初中到高中的过渡并不总是一帆风顺的,你可能会遇到一些问题和挑战。文章介绍了一些注意事项及应对挑战的方法。
1. B 细节理解题。根据题干中的关键词" improve social skills"可将答案定位至第二段最后一句。根据" You can improve your social skills by meeting new people. . . and friends"可知,可以通过结识新朋友来提高社交技能。
2. C 细节理解题。通读文章第三段内容可知,本段主要介绍了开学前需要购买的东西。尤其是根据" You should buy them early enough before their prices increase"可知,第三段建议提前购买报到前需要准备好的物品。
3. A 词义猜测题。根据画线词所在段中的" It's common to sleep late and wake late during the holidays"和" The classes usually start early. Therefore, you can begin practicing sleeping early and waking up early at least three weeks before you report to school"可知,假期期间晚睡晚起很正常,但高中的课程开始得很早,因此作者建议在距离开学至少三周前就要开始早睡早起了。故可推断,高中的学习规则要求准时,画线词表示"守时",和 A 选项" Be on time"同义。
4. D 推理判断题。根据题干中的关键词" orientation"可将答案定位到最后一段的最后两句。根据" The best way to understand the plans is to attend orientation (迎新会). It will make you learn of the school's rules. . . joining"可推知,学生参加迎新活动是为了了解学校的日程安排。
1. B 细节理解题。根据题干中的关键词" improve social skills"可将答案定位至第二段最后一句。根据" You can improve your social skills by meeting new people. . . and friends"可知,可以通过结识新朋友来提高社交技能。
2. C 细节理解题。通读文章第三段内容可知,本段主要介绍了开学前需要购买的东西。尤其是根据" You should buy them early enough before their prices increase"可知,第三段建议提前购买报到前需要准备好的物品。
3. A 词义猜测题。根据画线词所在段中的" It's common to sleep late and wake late during the holidays"和" The classes usually start early. Therefore, you can begin practicing sleeping early and waking up early at least three weeks before you report to school"可知,假期期间晚睡晚起很正常,但高中的课程开始得很早,因此作者建议在距离开学至少三周前就要开始早睡早起了。故可推断,高中的学习规则要求准时,画线词表示"守时",和 A 选项" Be on time"同义。
4. D 推理判断题。根据题干中的关键词" orientation"可将答案定位到最后一段的最后两句。根据" The best way to understand the plans is to attend orientation (迎新会). It will make you learn of the school's rules. . . joining"可推知,学生参加迎新活动是为了了解学校的日程安排。
查看更多完整答案,请扫码查看