2025年全效学习同步学练测九年级英语全一册外研版合肥专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全效学习同步学练测九年级英语全一册外研版合肥专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全效学习同步学练测九年级英语全一册外研版合肥专版》

Ⅰ. 短文阅读(每小题 2 分,满分 6 分)
When it comes to Chengdu, you may think of delicious food and wonderful nightlife. This summer, there was a special bus in Chengdu—hot pot (火锅) bus. People could enjoy hot pot while visiting the city's famous streets. It opened a new experience of Chengdu night play.
The trip started from Chunxi Road and passed through famous places such as Sichuan TV Tower and Tianfu Square. It took about 90 minutes. Tourists could sit on the bus and eat hot pot while enjoying the beauty of Chengdu along the way. The "ticket" for the hot pot bus was 89 yuan per package for at most 2 customers, which included the bus ride, a set menu, and tour guide service. The bus accepted orders from 20th May and ended on 19th June. It only ran for one month, and the opening time was 19:00 every day. The seats were changed to sit in pairs, and napkins (餐巾纸) were placed on the table. There were 8 dining tables on the whole bus. The food on the bus was mainly served by a famous restaurant in Chengdu, Dalongyi Hot Pot. All food was cooked well. People didn't need to heat the food and could eat it at once. Because of the different tastes of tourists, the bus made the taste of the hot pot meet the needs of as many people as possible.
There was also a driving helper talking about the history of the Chengdu hot pot and the stories of the places of interest along the way to the hot pot lovers, so the whole trip was not boring.
(
B
)1. What does the underlined word "It" refer to in Paragraph 1?
A. The street.
B. The bus.
C. The city.
D. The nightlife.
(
C
)2. Which of the following is NOT true according to Paragraph 2?
A. You could enjoy the beautiful view of Sichuan TV Tower on the hot pot bus.
B. If you got the "ticket" for the bus, you could enjoy the hot pot with your best friend.
C. Napkins were not served during the bus trip.
D. The bus accepted orders from 20th May and ended on 19th June.
(
D
)3. What do you know about the food on the hot pot bus?
A. Not all food was cooked well.
B. You had to heat it by yourself.
C. The taste of it could meet everyone's needs.
D. It was mainly from a well-known restaurant in Chengdu.
答案: 1.B 2.C 3.D
Ⅱ. 任务型阅读(每小题 2 分,满分 6 分)
Simon, a 28-year-old German student, rode 5,800 kilometres in China for his trip blog (博客). He wanted to learn about the Chinese Dream.
"What's your Chinese Dream?" This is the question he asked every stranger he met on his 100-day trip.
Simon came to China for the first time in 2011. After a year in China, he was able to speak Chinese. Because of his interest in Chinese culture, he went to Zhejiang University in 2017.
Simon learnt "Chinese Dream" in 2013, and now it has become one of the hottest words in China. To learn the true meaning of it among Chinese people, he started his trip in May 2018.
Simon believes that riding across China is natural. And it is also environmentally friendly (环保的). During his trip, he found that people in the cities usually follow their hearts. What's more, the older generation (一代) of Chinese cares more about social stability (社会的稳定) but the young generation cares more about education and environment.
"People look for their ways to make their dreams come true. They all believe that a strong country is the most important," Simon said.
1. Where did Simon ride for his trip blog? (不超过 10 个词)
________
2. How long did it take him to ride across China? (不超过 10 个词)
________
3. What does Simon think of his riding across China? (不超过 10 个词)
________
答案: 1.In China./Simon rode in China for his trip blog.
2.100 days./It took him 100 days to ride across China.
3.It’s natural and environmentally friendly./Simon thinks it is natural and environmentally friendly.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭