2025年全效学习同步学练测九年级英语全一册外研版合肥专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全效学习同步学练测九年级英语全一册外研版合肥专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全效学习同步学练测九年级英语全一册外研版合肥专版》

Ⅰ. 短文阅读(每小题 2 分,满分 8 分)
Qian Xuesen was born in Shanghai on 11th December 1911. He is known as “the father of China’s space programme” and “the king of the rocket”.
When he was 24 years old, Qian went to America for further study. After graduation (毕业), he worked in America for a few years, where his working conditions were better. In the early 1950s, he heard New China had been founded and decided not to stay in America any longer. He succeeded (成功) in coming back to his motherland (祖国) in 1955 though the American government tried to stop him.
In 1956, Qian Xuesen suggested setting up a special organization, which later became the leading organization for China’s rocket and air travel programmes. In June 1964, China successfully created its first medium rocket (中程火箭). Qian also played an important role (作用) in developing China’s first man-made satellite (卫星). On 24th April 1970, “Dongfanghong-Ⅰ” was successfully sent into the air.
In 1964, a young man wrote Qian Xuesen a letter and pointed out a mistake in his published (出版) article. Qian immediately answered the letter and encouraged the young man to write an article about the mistake.
Zhu Yilin, who was said to be the last student of Qian Xuesen, once said, “I learnt a lot of professional (专业的) knowledge as well as the spirit and attitude (态度) that a scientist should have from Mr Qian, especially his deep love for the motherland. Without that, he couldn’t have helped to develop science and technology when New China was badly in need of scientists for its development. Without that, he would not have made the great contribution (贡献) to the rocket industry in the late 1950s and early 1960s when conditions in China were too hard.”
(
B
)1. Why did Qian Xuesen go to America when he was young?
A. To find a new job.
B. To receive further study.
C. To meet with his parents.
D. To find better working conditions.
(
C
)2. When was China’s first medium rocket created?
A. In 1955.
B. In 1956.
C. In 1964.
D. In 1970.
(
A
)3. In Zhu Yilin’s opinion, what made Qian Xuesen work hard for his motherland?
A. His love for the motherland.
B. His professional knowledge.
C. His working experience.
D. His anger towards America.
(
C
)4. What can we learn from the passage?
A. Qian was not welcome in America in the 1950s.
B. The young man couldn’t understand Qian’s articles.
C. New China was in great need of scientists like Qian.
D. Hard conditions made it easier to develop the rocket industry.
答案: Ⅰ.1.B 2.C 3.A 4.C
Ⅱ. 任务型阅读(每小题 2 分,满分 6 分)
Marco Polo was born in Italy in 1254. When he was 17, he travelled across Europe and Asia along the Silk Road with his father, who wanted to do trade (贸易) with the Chinese. Finally they arrived in Beijing. They were guests at the Emperor’s Palace. Although Marco was young, he was very clever and could speak four languages. The Emperor was impressed (印象深刻的) by him and they became friends. He asked Marco to serve in his court (宫廷) and sent him to do many important tasks across the country.
Marco was amazed (惊奇) by how beautiful and powerful China was. He was impressed by Beijing and the Emperor’s Palace, especially the Summer Palace which he described as “The greatest palace that ever was built. The walls were covered in gold and silver and the hall was so large that it could easily seat 6,000 people for dinner.”
In 1291, after 17 years of service to the Emperor, Marco returned to Italy. He was now a very wealthy man. A writer wrote down all the stories that Marco told him in a book called *The Description of the World*, which became one of the best-selling books in Europe.
Although people enjoyed reading the book, many of them thought that Marco’s stories about China were too fantastic to be true. But Marco always stood by his tales. Just before he died, aged 70, Marco was asked the question, “Was it all true?” And this was his answer, “I have only told a half what I saw!”
1. Why did Marco Polo and his father travel to China? (不超过 10 个词)
________
2. What does Paragraph 2 mainly tell us? (不超过 10 个词)
________
3. What does the last sentence “I have only told a half what I saw” mean? (不超过 10 个词)
________
答案: II. 1. Because they wanted to do trade (with the Chinese).
2. Marco was amazed by how beautiful and powerful China was.
3. What I have seen is more than what is written.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭