2025年全效学习同步学练测九年级英语全一册外研版合肥专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全效学习同步学练测九年级英语全一册外研版合肥专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全效学习同步学练测九年级英语全一册外研版合肥专版》

Ⅰ. 短文阅读(每小题2分,满分6分)
People have told stories about Robin Hood for over 700 years. Nobody knows if he was a real person or an invented character (角色). In the legends (传奇), Robin was extremely smart and humourous. He loved laughing and playing tricks on others. Robin had a good heart. In several adventures, he helped strangers, and later his kindness paid off.
At the beginning of the story, Robin was just a young man, who was good at archery (射箭术). One day he was walking through Sherwood Forest, a royal hunting forest near Nottingham in England. There he got into trouble with a group of men. Among them, he killed the cousin of the Sheriff (郡长) of Nottingham. Robin became a legendary outlaw, and soon the leader of one hundred outlaws, known as his “Merry Men”.
Robin and his “Merry Men” always looked for rich people and asked them to their camp in Sherwood Forest. When they arrived, Robin gave them a good meal and played music for them. Then he took their gold away to help the poor. Robin became most famous for “robbing from the rich and giving to the poor”.
Centuries ago people loved to tell stories of Robin Hood. Later he became a famous character in books, and nowadays Robin is still a well - loved hero in literature (文学), theatre, TV and films.
(
B
)1. What does the underlined word “outlaw” in Paragraph 3 mean?
A. 敌人
B. 罪犯
C. 国王
D. 战士
(
B
)2. What was Robin Hood best known for?
A. Playing beautiful music for the rich.
B. Robbing the rich and helping the poor.
C. Stealing the king’s deer in Sherwood Forest.
D. Killing the cousin of the Sheriff of Nottingham.
(
D
)3. Which is the RIGHT order of what happened in the story?
①Robin became the leader of a group of outlaws.
②Robin asked the rich people to Sherwood Forest.
③Robin killed the cousin of the Sheriff of Nottingham.
④Robin gave poor people the gold he took away from the rich.
A. ①④②③
B. ②③①④
C. ③①④②
D. ③①②④
答案: Ⅰ.1.B 2.B 3.D
Ⅱ. 任务型阅读(每小题2分,满分6分)
Me Before You is my favourite romance (浪漫) novel by British writer Jojo Moyes. It tells the story of Louisa Clark and William Traynor (known as Will). At the end of the book, Will dies and leaves Louisa a lot of money. What happens next? You can find out in the book’s sequel (续集) After You.
Will wants Louisa to use the money to live her life happily and richly—to travel, discover new chances and continue her education. However, Louisa is too sad and finds it difficult to forget Will. Louisa now works at a bar in an airport, watching people fly to amazing places. Her boss is really unfriendly and she lives in an apartment (公寓) that doesn’t feel like home.
However, all of this is about to change. One night, Louisa meets a girl at her doorstep (门阶). She tells Louisa who she is and Louisa can’t believe her ears. If she closes the door, her life will stay the same. If she opens the door, she will accept challenges (挑战) and become the woman Will wanted her to be. Which will she choose? You’ll have to find out the answer for yourself.
Jojo Moyes wrote After You because she wanted to give her characters from Me Before You a future. Her use of language is as descriptive (描写性的) and powerful as that in Me Before You. One special quote (引文), “Because me being here sort of means you’re still here”, deeply touched me. I think this line is really emotional (有感染力的) and powerful.
1. What’s the relationship between Will and Louisa?(不超过10个词)
Lovers. /Couples. /Husband and wife. /They are lovers. /They are husband and wife.

$\quad\quad\quad\quad\quad\quad$
2. Why did Jojo Moyes write After You?(不超过10个词)
Because she wanted to give her characters a future.

$\quad\quad\quad\quad\quad\quad$
3. What does the writer of this passage think of the quote?(不超过10个词)
The writer thinks it’s really emotional and powerful. /It’s really emotional and powerful. /Emotional and powerful.(答案合理即可)

$\quad\quad\quad\quad\quad\quad$
答案: Ⅱ 1. Lovers. /Couples. /Husband and wife. /They are lovers. /They are husband and wife.
2. Because she wanted to give her characters a future.
3. The writer thinks it’s really emotional and powerful. /It’s really emotional and powerful. /Emotional and powerful.(答案合理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭