第71页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
C. Fill in the blanks with proper words. (6分)
I never thought I enjoyed morning runs. It all started when my friend asked me to get up e 73 for a week. At first, it was difficult. I wasn't used to (习惯) the activity, and waking up before sunrise didn't feel c 74. But as I kept going, I noticed something n 75 —the early morning peace (宁静).
The world is different in the early hours. The air is fresh and cool, and the streets are quiet. I began to like my runs, looking for new paths and e 76 the peace of the city. Running not only made me feel healthier but also happier. I found I could handle (解决) p 77 more quickly and had more energy.
Now, I can't imagine starting my day without a morning run. It has become a p 78 of my day. You'd better try it too.
73.
I never thought I enjoyed morning runs. It all started when my friend asked me to get up e 73 for a week. At first, it was difficult. I wasn't used to (习惯) the activity, and waking up before sunrise didn't feel c 74. But as I kept going, I noticed something n 75 —the early morning peace (宁静).
The world is different in the early hours. The air is fresh and cool, and the streets are quiet. I began to like my runs, looking for new paths and e 76 the peace of the city. Running not only made me feel healthier but also happier. I found I could handle (解决) p 77 more quickly and had more energy.
Now, I can't imagine starting my day without a morning run. It has become a p 78 of my day. You'd better try it too.
73.
early
74. comfortable
75. new
76. enjoying
77. problems
78. part
答案:
【解析】:73. 考查副词。根据“get up”可知需要副词修饰动词短语,结合首字母“e”及“morning runs”,“early”(早地)符合语境,故填early。
74. 考查形容词。“feel”是系动词,后接形容词,结合“waking up before sunrise”可知感觉不舒服,首字母“c”,“comfortable”(舒服的)符合,故填comfortable。
75. 考查形容词。“something”后接形容词,结合“the early morning peace”可知是注意到新事物,首字母“n”,“new”(新的)符合,故填new。
76. 考查动词。“and”连接并列成分,“looking for”是动名词,此处也用动名词,结合“the peace”,“enjoy”(享受)符合,故填enjoying。
77. 考查名词。“handle”后接名词,结合“more quickly”,“problems”(问题)符合语境,用复数表泛指,故填problems。
78. 考查名词。“a part of”(……的一部分)是固定搭配,结合语境,晨跑成为一天的一部分,首字母“p”,“part”(部分)符合,故填part。
【答案】:73. early
74. comfortable
75. new
76. enjoying
77. problems
78. part
74. 考查形容词。“feel”是系动词,后接形容词,结合“waking up before sunrise”可知感觉不舒服,首字母“c”,“comfortable”(舒服的)符合,故填comfortable。
75. 考查形容词。“something”后接形容词,结合“the early morning peace”可知是注意到新事物,首字母“n”,“new”(新的)符合,故填new。
76. 考查动词。“and”连接并列成分,“looking for”是动名词,此处也用动名词,结合“the peace”,“enjoy”(享受)符合,故填enjoying。
77. 考查名词。“handle”后接名词,结合“more quickly”,“problems”(问题)符合语境,用复数表泛指,故填problems。
78. 考查名词。“a part of”(……的一部分)是固定搭配,结合语境,晨跑成为一天的一部分,首字母“p”,“part”(部分)符合,故填part。
【答案】:73. early
74. comfortable
75. new
76. enjoying
77. problems
78. part
D. Answer the questions. (6分)
In most UK schools, students must wear a school uniform (校服). Why? First, uniforms can stop students from competing (攀比) with each other: 80.
But not everyone thinks so. Some parents say school uniforms are not good in quality (质量) but cost a lot. Some students say they don't look cool in the same uniforms. They want to look different!
Some schools don't have uniforms, but they have their special dress rules. The rules tell students what kinds of clothes they should wear and what they mustn't. For example, girls mustn't wear skirts which are too short; boys mustn't wear jackets which have bad words on them. If someone doesn't follow the dress rules, he/she mustn't go to school. They must change clothes before going to school again. So others say, "Why don't we all wear the school uniforms?"
79. Must most English students wear a school uniform on weekdays?
80. Help the writer to complete the sentence.______
81. Why are some parents unhappy about school uniforms?
82. What mustn't girls wear according to some school dress rules?
83. How can the student go to school again after he/she breaks the dress rules?
84. Is it a good idea to wear a school uniform? Why or why not?
In most UK schools, students must wear a school uniform (校服). Why? First, uniforms can stop students from competing (攀比) with each other: 80.
because everyone wears the same clothes and there is no competition about expensive or cheap clothes
Next, wearing school uniforms can help students put all their heart into their studies. Finally, when everyone wears the same, nobody will spend time thinking about what to wear every morning.But not everyone thinks so. Some parents say school uniforms are not good in quality (质量) but cost a lot. Some students say they don't look cool in the same uniforms. They want to look different!
Some schools don't have uniforms, but they have their special dress rules. The rules tell students what kinds of clothes they should wear and what they mustn't. For example, girls mustn't wear skirts which are too short; boys mustn't wear jackets which have bad words on them. If someone doesn't follow the dress rules, he/she mustn't go to school. They must change clothes before going to school again. So others say, "Why don't we all wear the school uniforms?"
79. Must most English students wear a school uniform on weekdays?
Yes, they must.
80. Help the writer to complete the sentence.______
81. Why are some parents unhappy about school uniforms?
Because school uniforms are not good in quality but cost a lot.
82. What mustn't girls wear according to some school dress rules?
Skirts which are too short.
83. How can the student go to school again after he/she breaks the dress rules?
He/She must change clothes before going to school again.
84. Is it a good idea to wear a school uniform? Why or why not?
Yes, it is. Because it can help students put all their heart into their studies.
答案:
【解析】:79. 题目问大多数英国学生在工作日必须穿校服吗?根据文中“In most UK schools, students must wear a school uniform.”可知答案是肯定的。
80. 前文说校服能阻止学生攀比,这里需要补充原因,结合常理可推测是因为大家穿得一样,没有昂贵和便宜之分,所以填“because everyone wears the same clothes and there is no competition about expensive or cheap clothes”。
81. 题目问一些家长为什么对校服不满意,文中“Some parents say school uniforms are not good in quality but cost a lot.”明确给出原因。
82. 问根据一些学校着装规定女孩不能穿什么,文中“girls mustn't wear skirts which are too short”表明答案。
83. 题目问学生违反着装规定后怎样才能再上学,文中“If someone doesn't follow the dress rules... They must change clothes before going to school again.”说明要先换衣服。
84. 题目问穿校服是不是好主意及原因,可根据个人观点回答,比如认为好,因为能让学生专注学习,这里以肯定回答为例。
【答案】:79. Yes, they must.
80. because everyone wears the same clothes and there is no competition about expensive or cheap clothes
81. Because school uniforms are not good in quality but cost a lot.
82. Skirts which are too short.
83. He/She must change clothes before going to school again.
84. Yes, it is. Because it can help students put all their heart into their studies. (答案不唯一,合理即可)
80. 前文说校服能阻止学生攀比,这里需要补充原因,结合常理可推测是因为大家穿得一样,没有昂贵和便宜之分,所以填“because everyone wears the same clothes and there is no competition about expensive or cheap clothes”。
81. 题目问一些家长为什么对校服不满意,文中“Some parents say school uniforms are not good in quality but cost a lot.”明确给出原因。
82. 问根据一些学校着装规定女孩不能穿什么,文中“girls mustn't wear skirts which are too short”表明答案。
83. 题目问学生违反着装规定后怎样才能再上学,文中“If someone doesn't follow the dress rules... They must change clothes before going to school again.”说明要先换衣服。
84. 题目问穿校服是不是好主意及原因,可根据个人观点回答,比如认为好,因为能让学生专注学习,这里以肯定回答为例。
【答案】:79. Yes, they must.
80. because everyone wears the same clothes and there is no competition about expensive or cheap clothes
81. Because school uniforms are not good in quality but cost a lot.
82. Skirts which are too short.
83. He/She must change clothes before going to school again.
84. Yes, it is. Because it can help students put all their heart into their studies. (答案不唯一,合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看