第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
55. Ben has a lot of homework to do every day. (改为一般疑问句)
56. Alice has a very happy family. (改为感叹句)
57. Peter sometimes does experiments with his classmates. (对画线部分提问)
58. There are forty students in my class. (对画线部分提问)
59. I went to the park with my brother on Sunday. (对画线部分提问)
60. like, we, classes, Maths, and, have, Dance, English (连词成句)
Does
Ben have
a lot of homework to do every day?56. Alice has a very happy family. (改为感叹句)
What a
happy family Alice has!57. Peter sometimes does experiments with his classmates. (对画线部分提问)
What
does Peter sometimes do
with his classmates?58. There are forty students in my class. (对画线部分提问)
How many
students are there in your class?59. I went to the park with my brother on Sunday. (对画线部分提问)
Who did
you go to the park with on Sunday?60. like, we, classes, Maths, and, have, Dance, English (连词成句)
We have classes like Maths, Dance and English
.
答案:
55. Does; have
56. What a
57. What; do
58. How many
59. Who did
60. We have classes like Maths, Dance and English
56. What a
57. What; do
58. How many
59. Who did
60. We have classes like Maths, Dance and English
Ⅹ. Reading comprehension. (24 分)
A. Choose the best answer. (6 分)
Jack is seven years old this year. He is in Grade Two. He doesn't study hard at school. His class teacher, Mr Smith, doesn't like him very much. But Jack thinks he is a clever boy because he is good at Maths. On a Sunday afternoon, he goes back home and feels very hungry. He says to his mother, “Mum, can I have something to eat now?” “Dinner is not ready but there are two apples on the plate. You can have them,” Mum says.
When Jack sees the apples, he says, “Mum, I have three apples now. Look! This is the first one. That is the second one. One and one is three, isn't it? How clever I am!” “Yes. My son is a cute boy,” Mum answers. “Now give me your first apple, and your father, the second one. Leave the third one to yourself, please.”
(
(
(
(
(
(
A. Choose the best answer. (6 分)
Jack is seven years old this year. He is in Grade Two. He doesn't study hard at school. His class teacher, Mr Smith, doesn't like him very much. But Jack thinks he is a clever boy because he is good at Maths. On a Sunday afternoon, he goes back home and feels very hungry. He says to his mother, “Mum, can I have something to eat now?” “Dinner is not ready but there are two apples on the plate. You can have them,” Mum says.
When Jack sees the apples, he says, “Mum, I have three apples now. Look! This is the first one. That is the second one. One and one is three, isn't it? How clever I am!” “Yes. My son is a cute boy,” Mum answers. “Now give me your first apple, and your father, the second one. Leave the third one to yourself, please.”
(
B
)61. Does Jack study hard at school? A. Yes, he does. B. No, he doesn't. C. Yes, he is. D. No, he isn't.(
D
)62. Who thinks that Jack is a clever boy? A. Mr smith. B. Jack's mother. C. Jack's father. D. Jack himself.(
A
)63. Jack feels that he does well in ______. A. Maths B. English C. Music D. Sports(
C
)64. When Jack goes back home one afternoon, he feels ______. A. tired B. sick C. hungry D. thirsty(
B
)65. Which of the following is NOT true? A. Jack doesn't work hard at school. B. There are 3 apples on the plate. C. Jack isn't really good at Maths. D. Jack has no apple to eat finally.(
A
)66. What do you think of Jack? A. Not clever. B. Very clever. C. Very careful. D. Very smart.
答案:
【解析】:61. 题目问Jack在学校是否努力学习。原文提到“He doesn't study hard at school.”,是否定回答,且问句用Does开头,答语用doesn't,所以选B。
62. 问谁认为Jack聪明。文中“But Jack thinks he is a clever boy”表明是Jack自己认为,选D。
63. Jack觉得自己擅长什么。原文“because he is good at Maths”说明是数学,选A。
64. Jack回家时感觉如何。“he goes back home and feels very hungry”可知是饿的,选C。
65. 哪个选项不正确。A选项对应原文“He doesn't study hard”正确;B选项,文中“there are two apples on the plate”,不是3个,所以B错误;C选项,Jack把1+1算成3,说明他不擅长数学,正确;D选项,妈妈让他把第一、二个苹果给父母,第三个留给自己,但实际只有两个苹果,所以他最后没苹果吃,正确。选B。
66. 对Jack的看法。Jack错误计算1+1=3,说明他不聪明,选A。
【答案】:61. B
62. D
63. A
64. C
65. B
66. A
62. 问谁认为Jack聪明。文中“But Jack thinks he is a clever boy”表明是Jack自己认为,选D。
63. Jack觉得自己擅长什么。原文“because he is good at Maths”说明是数学,选A。
64. Jack回家时感觉如何。“he goes back home and feels very hungry”可知是饿的,选C。
65. 哪个选项不正确。A选项对应原文“He doesn't study hard”正确;B选项,文中“there are two apples on the plate”,不是3个,所以B错误;C选项,Jack把1+1算成3,说明他不擅长数学,正确;D选项,妈妈让他把第一、二个苹果给父母,第三个留给自己,但实际只有两个苹果,所以他最后没苹果吃,正确。选B。
66. 对Jack的看法。Jack错误计算1+1=3,说明他不聪明,选A。
【答案】:61. B
62. D
63. A
64. C
65. B
66. A
查看更多完整答案,请扫码查看