第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
Ⅹ. Reading comprehension. (24分)
A. Choose the best answer. (6分)

I am Grace from a quiet little town in Switzerland. I shall never forget the day when I first arrived in London.
London was a new world to me and I very much wanted to find out more about it for myself.
People usually think London has fog or rain or both every day. But on the day I arrived, it was fine and warm. The next day was just as beautiful. The wind gently moved the leaves on the trees. I could smell the spring in the air. When I first saw the gardens, they soon took my breath away. The trees were just turning green, fresh and lovely.
People in light spring clothes were walking about. I was surprised that they walked not only along the paths but also across the grass. No one said a word to them about it. I have never seen anything like that before. I passed a pool where ducks were swimming, a children's playground with a lot of children playing happily on the boats in it. Everywhere people were talking softly and beautifully in English but I didn't understand what they were saying.
(
A. The UK. B. Switzerland. C. The USA. D. New Zealand.
(
A. first B. second C. third D. last
(
A. Beautiful. B. Dangerous. C. Stormy. D. Changeable.
(
A. Foggy and cool. B. Sunny but cold.
C. Sunny and warm. D. Windy and hot.
(
A. were so beautiful B. were very tidy
C. made me very sick D. made me afraid
(
A. People in Switzerland never walked across the grass.
B. Grace's English was poor when she was in London.
C. People mustn't walk on the grass or lawn in the UK.
D. Grace shared with us about her nice trip to London.
A. Choose the best answer. (6分)
I am Grace from a quiet little town in Switzerland. I shall never forget the day when I first arrived in London.
London was a new world to me and I very much wanted to find out more about it for myself.
People usually think London has fog or rain or both every day. But on the day I arrived, it was fine and warm. The next day was just as beautiful. The wind gently moved the leaves on the trees. I could smell the spring in the air. When I first saw the gardens, they soon took my breath away. The trees were just turning green, fresh and lovely.
People in light spring clothes were walking about. I was surprised that they walked not only along the paths but also across the grass. No one said a word to them about it. I have never seen anything like that before. I passed a pool where ducks were swimming, a children's playground with a lot of children playing happily on the boats in it. Everywhere people were talking softly and beautifully in English but I didn't understand what they were saying.
(
B
)61. What country was Grace from?A. The UK. B. Switzerland. C. The USA. D. New Zealand.
(
A
)62. It was Grace's ______ visit to London.A. first B. second C. third D. last
(
D
)63. What word(s) would you like to use for the usual weather in London?A. Beautiful. B. Dangerous. C. Stormy. D. Changeable.
(
C
)64. What was the weather like on the day when Grace arrived in London?A. Foggy and cool. B. Sunny but cold.
C. Sunny and warm. D. Windy and hot.
(
A
)65. What did Grace mean by "took my breath away"?A. were so beautiful B. were very tidy
C. made me very sick D. made me afraid
(
C
)66. According to the last paragraph, which of the following is NOT true?A. People in Switzerland never walked across the grass.
B. Grace's English was poor when she was in London.
C. People mustn't walk on the grass or lawn in the UK.
D. Grace shared with us about her nice trip to London.
答案:
【解析】:本题考查阅读理解,涉及细节查找和推理判断。
61. 题目问Grace来自哪个国家,根据文中“I am Grace from a quiet little town in Switzerland.”可知答案。
62. 问这是Grace第几次访问伦敦,由“I shall never forget the day when I first arrived in London.”可知是第一次。
63. 关于伦敦通常的天气,文中“People usually think London has fog or rain or both every day.”说明天气多雾或多雨,可概括为多变。
64. Grace到达当天的天气,根据“But on the day I arrived, it was fine and warm.”可知晴朗温暖。
65. “took my breath away”结合上下文“The trees were just turning green, fresh and lovely.”可推断是指花园太美。
66. 最后一段,“I was surprised that they walked not only along the paths but also across the grass. No one said a word to them about it.”说明在英国人们可以在草地上走,C项“mustn't”错误。
【答案】:61. B
62. A
63. D
64. C
65. A
66. C
61. 题目问Grace来自哪个国家,根据文中“I am Grace from a quiet little town in Switzerland.”可知答案。
62. 问这是Grace第几次访问伦敦,由“I shall never forget the day when I first arrived in London.”可知是第一次。
63. 关于伦敦通常的天气,文中“People usually think London has fog or rain or both every day.”说明天气多雾或多雨,可概括为多变。
64. Grace到达当天的天气,根据“But on the day I arrived, it was fine and warm.”可知晴朗温暖。
65. “took my breath away”结合上下文“The trees were just turning green, fresh and lovely.”可推断是指花园太美。
66. 最后一段,“I was surprised that they walked not only along the paths but also across the grass. No one said a word to them about it.”说明在英国人们可以在草地上走,C项“mustn't”错误。
【答案】:61. B
62. A
63. D
64. C
65. A
66. C
查看更多完整答案,请扫码查看