第53页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
Ⅹ. Reading comprehension. (24 分)
A. Choose the best answer. (6 分)

One day, a young man was travelling by train. It was a long and boring journey. Before the train arrived at a bend (弯道), it slowed down and the passengers (乘客) on the train turned to “enjoy” a farmhouse with open eyes. The house also caught the young man's eye. On his journey back, he found his way to the house. The farmer, the owner of the farmhouse, said that the great noise of the passing trains had made the family very uncomfortable. He wanted to sell the house but nobody would buy it.
At last, the young man spent only 30,000 dollars buying the house. He thought it was a good place for advertisements. When a train moves slowly past the bend, the passengers would have enough time to look at the farmhouse and the advertisements on its wall. He shared his idea with some big companies. Finally, one of them agreed to put up some advertisements there. He made 180,000 dollars for three years of their advertisements on the wall of his house.
In today's world, creative thinking makes a big difference to you and your life.
(
(
(
(
(
(
A. Choose the best answer. (6 分)
One day, a young man was travelling by train. It was a long and boring journey. Before the train arrived at a bend (弯道), it slowed down and the passengers (乘客) on the train turned to “enjoy” a farmhouse with open eyes. The house also caught the young man's eye. On his journey back, he found his way to the house. The farmer, the owner of the farmhouse, said that the great noise of the passing trains had made the family very uncomfortable. He wanted to sell the house but nobody would buy it.
At last, the young man spent only 30,000 dollars buying the house. He thought it was a good place for advertisements. When a train moves slowly past the bend, the passengers would have enough time to look at the farmhouse and the advertisements on its wall. He shared his idea with some big companies. Finally, one of them agreed to put up some advertisements there. He made 180,000 dollars for three years of their advertisements on the wall of his house.
In today's world, creative thinking makes a big difference to you and your life.
(
D
)61. How was the young man's train journey? A. Long but interesting. B. Short and boring. C. Short but a lot of fun. D. Long and boring.(
A
)62. What did the passengers see at the bend? A. A farmhouse. B. A train station. C. An old castle. D. A small village.(
D
)63. The farmer planned to sell his farmhouse because ______. A. it was a perfect place for advertisements B. many businessmen hoped to buy the house C. he would make a lot of money by selling it D. it was too close to the railway and too noisy(
B
)64. Which of the following is NOT true for the young man? A. Most of the companies didn't agree with his idea. B. He lost a lot of money because the idea was silly. C. The bend let passengers read ads more carefully. D. The farmhouse didn't cost the young man a lot.(
A
)65. How much did the young man make every year in his first business? A. 60,000 dollars. B. 90,000 dollars. C. 180,000 dollars. D. 30,000 dollars.(
C
)66. The underlined word “creative” possibly means “______”. A. crazy or foolish B. wild or useless C. new or different D. old or traditional
答案:
【解析】:61. 题目问年轻人的火车旅程怎么样。原文第一段提到“It was a long and boring journey.”,直接表明旅程漫长且无聊,所以选D。
62. 问题是乘客在弯道看到了什么。第一段说“the passengers on the train turned to 'enjoy' a farmhouse”,可知看到的是农舍,选A。
63. 农民计划卖房子的原因。文中提到“the great noise of the passing trains had made the family very uncomfortable. He wanted to sell the house”,即火车噪音让家人不舒服,所以想卖,选D。
64. 哪项对年轻人来说不正确。A选项,文中说“He shared his idea with some big companies. Finally, one of them agreed”,说明多数公司没同意,A正确;B选项,他花3万买房子,赚了18万,没赔钱,B错误;C选项,火车在弯道减速,乘客有时间看广告,C正确;D选项,房子花了3万美元,不算多,D正确。所以选B。
65. 年轻人第一年生意赚多少。文中提到“made 180,000 dollars for three years”,三年18万,一年就是6万,选A。
66. “creative”的意思。年轻人用别人不要的房子做广告赚钱,这是新的、不同的想法,所以“creative”是“新的或不同的”,选C。
【答案】:61. D
62. A
63. D
64. B
65. A
66. C
62. 问题是乘客在弯道看到了什么。第一段说“the passengers on the train turned to 'enjoy' a farmhouse”,可知看到的是农舍,选A。
63. 农民计划卖房子的原因。文中提到“the great noise of the passing trains had made the family very uncomfortable. He wanted to sell the house”,即火车噪音让家人不舒服,所以想卖,选D。
64. 哪项对年轻人来说不正确。A选项,文中说“He shared his idea with some big companies. Finally, one of them agreed”,说明多数公司没同意,A正确;B选项,他花3万买房子,赚了18万,没赔钱,B错误;C选项,火车在弯道减速,乘客有时间看广告,C正确;D选项,房子花了3万美元,不算多,D正确。所以选B。
65. 年轻人第一年生意赚多少。文中提到“made 180,000 dollars for three years”,三年18万,一年就是6万,选A。
66. “creative”的意思。年轻人用别人不要的房子做广告赚钱,这是新的、不同的想法,所以“creative”是“新的或不同的”,选C。
【答案】:61. D
62. A
63. D
64. B
65. A
66. C
查看更多完整答案,请扫码查看