第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
C. Fill in the blanks with proper words. (6分)
This week, our class had a big History test. History is one of my favorite s 73, but this time, the amount of information seemed difficult to me. To prepare well, my friends and I decided to form a study g 74.
We met at the library at the e 75 of the school every day. Each of us brought n 76 and shared the most important or the most difficult points. One of my friends was good at explaining History events, while another could help us r 77 dates easily. We also used online lessons to find more practice tests.
Studying together was much more enjoyable than studying alone. We tested each other and discussed answers, which helped us learn better. By the night before the test, we all felt ready and confident. Our hard work paid off—e 78 in our group got good grades! Now, we plan to continue meeting regularly to help each other with studies.
73. ______
This week, our class had a big History test. History is one of my favorite s 73, but this time, the amount of information seemed difficult to me. To prepare well, my friends and I decided to form a study g 74.
We met at the library at the e 75 of the school every day. Each of us brought n 76 and shared the most important or the most difficult points. One of my friends was good at explaining History events, while another could help us r 77 dates easily. We also used online lessons to find more practice tests.
Studying together was much more enjoyable than studying alone. We tested each other and discussed answers, which helped us learn better. By the night before the test, we all felt ready and confident. Our hard work paid off—e 78 in our group got good grades! Now, we plan to continue meeting regularly to help each other with studies.
73. ______
subjects
74. ______group
75. ______end
76. ______notes
77. ______remember
78. ______everyone/everybody
答案:
【解析】:73. 考查名词。根据“History is one of my favorite...”可知,历史是一门学科,“学科”是subject,one of后接名词复数,所以填subjects。
74. 考查名词。根据“my friends and I decided to form a study...”可知,和朋友一起学习应该是组成学习小组,“小组”是group,前面有a,用单数,所以填group。
75. 考查名词。根据“met at the library at the...of the school”可知,图书馆应该在学校的某个地方,结合首字母e,“尽头”是end,at the end of表示“在……尽头”,所以填end。
76. 考查名词。根据“brought...and shared the most important or the most difficult points”可知,分享重点应该是带笔记,“笔记”是note,常用复数notes,所以填notes。
77. 考查动词。根据“help us...dates easily”可知,帮助做某事用help sb. do sth.,结合首字母r,“记住”日期是remember,所以填remember。
78. 考查代词。根据“Our hard work paid off—...in our group got good grades”可知,努力有了回报,应该是小组里每个人都取得好成绩,“每个人”是everyone/everybody,所以填everyone/everybody。
【答案】:73. subjects
74. group
75. end
76. notes
77. remember
78. everyone/everybody
74. 考查名词。根据“my friends and I decided to form a study...”可知,和朋友一起学习应该是组成学习小组,“小组”是group,前面有a,用单数,所以填group。
75. 考查名词。根据“met at the library at the...of the school”可知,图书馆应该在学校的某个地方,结合首字母e,“尽头”是end,at the end of表示“在……尽头”,所以填end。
76. 考查名词。根据“brought...and shared the most important or the most difficult points”可知,分享重点应该是带笔记,“笔记”是note,常用复数notes,所以填notes。
77. 考查动词。根据“help us...dates easily”可知,帮助做某事用help sb. do sth.,结合首字母r,“记住”日期是remember,所以填remember。
78. 考查代词。根据“Our hard work paid off—...in our group got good grades”可知,努力有了回报,应该是小组里每个人都取得好成绩,“每个人”是everyone/everybody,所以填everyone/everybody。
【答案】:73. subjects
74. group
75. end
76. notes
77. remember
78. everyone/everybody
D. Answer the questions. (6分)

English meals
Mrs Blair is a housewife from England. She is telling her Chinese guests about English meals.
The most usual English breakfast is porridge with milk or cream and sugar, bacon and eggs, buttered toast and tea or coffee. For a change, we can have boiled eggs, cold ham or fish.
We usually have lunch at about one o'clock. Office clerks find it difficult to come home for lunch. So they go to a cafe restaurant.
When I make lunch at home, I usually have cold meat, potatoes, salads and pickles, with a pudding or fruit to follow. Sometimes we have a lamb chop or steak and chips followed by biscuits and cheese. Some people like a glass of light beer with lunch.
Afternoon tea is not a real meal, but it is a good time 83 when they are having a cup of tea, cakes or biscuits.
In some homes, dinner is the biggest meal of the day. For dinner, we usually begin with soup, followed by fish, roast chicken with potatoes and vegetables, sweets, fruit and nuts. Then we go into the living room for coffee.
79. What is Mrs Blair talking about?______
80. How many meals do the English usually have a day?______
81. When do the English have their lunch?______
82. Where do the English office clerks usually have lunch?______
83. Why do the English love afternoon tea so much?______
84. Which meal is the most important one for some English homes?
______
English meals
Mrs Blair is a housewife from England. She is telling her Chinese guests about English meals.
The most usual English breakfast is porridge with milk or cream and sugar, bacon and eggs, buttered toast and tea or coffee. For a change, we can have boiled eggs, cold ham or fish.
We usually have lunch at about one o'clock. Office clerks find it difficult to come home for lunch. So they go to a cafe restaurant.
When I make lunch at home, I usually have cold meat, potatoes, salads and pickles, with a pudding or fruit to follow. Sometimes we have a lamb chop or steak and chips followed by biscuits and cheese. Some people like a glass of light beer with lunch.
Afternoon tea is not a real meal, but it is a good time 83 when they are having a cup of tea, cakes or biscuits.
In some homes, dinner is the biggest meal of the day. For dinner, we usually begin with soup, followed by fish, roast chicken with potatoes and vegetables, sweets, fruit and nuts. Then we go into the living room for coffee.
79. What is Mrs Blair talking about?______
English meals.
80. How many meals do the English usually have a day?______
Four.
81. When do the English have their lunch?______
At about one o'clock.
82. Where do the English office clerks usually have lunch?______
A cafe restaurant.
83. Why do the English love afternoon tea so much?______
Because it is a good time when they are having a cup of tea, cakes or biscuits.
84. Which meal is the most important one for some English homes?
______
Dinner.
答案:
【解析】:
79. 题目问Blair夫人在谈论什么。根据文章开头"She is telling her Chinese guests about English meals."可知答案是关于英国的膳食。
80. 题目问英国人通常一天吃几顿饭。文中提到了breakfast(早餐)、lunch(午餐)、Afternoon tea(下午茶)、dinner(晚餐),共四顿。
81. 题目问英国人什么时候吃午餐。文中"We usually have lunch at about one o'clock."明确给出时间。
82. 题目问英国办公室职员通常在哪里吃午餐。文中"Office clerks... So they go to a cafe restaurant."说明地点是咖啡馆或餐馆。
83. 题目问英国人为什么喜欢下午茶。文中"Afternoon tea is not a real meal, but it is a good time when they are having a cup of tea, cakes or biscuits."表明因为这是喝茶、吃蛋糕或饼干的好时间。
84. 题目问对一些英国家庭来说哪顿饭最重要。文中"In some homes, dinner is the biggest meal of the day."可知晚餐是最重要的。
【答案】:
79. English meals.
80. Four.
81. At about one o'clock.
82. A cafe restaurant.
83. Because it is a good time when they are having a cup of tea, cakes or biscuits.
84. Dinner.
79. 题目问Blair夫人在谈论什么。根据文章开头"She is telling her Chinese guests about English meals."可知答案是关于英国的膳食。
80. 题目问英国人通常一天吃几顿饭。文中提到了breakfast(早餐)、lunch(午餐)、Afternoon tea(下午茶)、dinner(晚餐),共四顿。
81. 题目问英国人什么时候吃午餐。文中"We usually have lunch at about one o'clock."明确给出时间。
82. 题目问英国办公室职员通常在哪里吃午餐。文中"Office clerks... So they go to a cafe restaurant."说明地点是咖啡馆或餐馆。
83. 题目问英国人为什么喜欢下午茶。文中"Afternoon tea is not a real meal, but it is a good time when they are having a cup of tea, cakes or biscuits."表明因为这是喝茶、吃蛋糕或饼干的好时间。
84. 题目问对一些英国家庭来说哪顿饭最重要。文中"In some homes, dinner is the biggest meal of the day."可知晚餐是最重要的。
【答案】:
79. English meals.
80. Four.
81. At about one o'clock.
82. A cafe restaurant.
83. Because it is a good time when they are having a cup of tea, cakes or biscuits.
84. Dinner.
查看更多完整答案,请扫码查看