第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
Ⅹ. Reading comprehension. (24分)
A. Choose the best answer. (6分)
Queen Elizabeth Ⅱ died on Thursday at the age of 96, Buckingham Palace has announced.
Elizabeth was not only the queen of the United Kingdom, but she was also the queen of other 16 countries, including Australia, New Zealand, Canada and Jamaica. Her face is seen on stamps and coins all around the world.
As a child, Princess Elizabeth lived with her parents and younger sister in London and Windsor. Every summer, she travelled to Scotland to visit her mother's parents. She was interested in all sorts of sports, but her favourites were horse riding and swimming. She was also fond of acting and music.
As a queen, she had many duties, and led a very busy life. She travelled throughout the world, meeting the leaders of other countries, and attended a large number of official functions (官方活动). Every year, on Christmas Day, she broadcasted a message to the people of British, talking about her hopes for the future.
Queen Elizabeth has become one of the most famous women in the world. Lots of people in British believe that she tried hard to understand her people and be a good queen. More than her title(头衔), this quality has earned her much love and respect (尊重).
(
A. the queen of 17 different countries
B. the queen of Australia and the USA
C. the queen of 16 different countries
D. only the queen of the UK
(
A. London B. Scotland C. Windsor D. the UK
(
A. doing sports B. horse riding C. acting D. painting
(
A. 职责 B. 活动 C. 仪式 D. 旅行
(
A. did not lead a very busy life
B. broadcasted messages to the British people
C. lived with her parents and younger sister
D. never travelled to other countries
(
A. Queen Elizabeth Ⅱ talked about her hopes for the future every day.
B. Queen Elizabeth Ⅱ has become the most famous woman in the world.
C. Queen Elizabeth Ⅱ’s face can be seen on stamps and coins all around the world.
D. All the people in British believe that Queen Elizabeth Ⅱ was a good queen.
A. Choose the best answer. (6分)
Queen Elizabeth Ⅱ died on Thursday at the age of 96, Buckingham Palace has announced.
Elizabeth was not only the queen of the United Kingdom, but she was also the queen of other 16 countries, including Australia, New Zealand, Canada and Jamaica. Her face is seen on stamps and coins all around the world.
As a child, Princess Elizabeth lived with her parents and younger sister in London and Windsor. Every summer, she travelled to Scotland to visit her mother's parents. She was interested in all sorts of sports, but her favourites were horse riding and swimming. She was also fond of acting and music.
As a queen, she had many duties, and led a very busy life. She travelled throughout the world, meeting the leaders of other countries, and attended a large number of official functions (官方活动). Every year, on Christmas Day, she broadcasted a message to the people of British, talking about her hopes for the future.
Queen Elizabeth has become one of the most famous women in the world. Lots of people in British believe that she tried hard to understand her people and be a good queen. More than her title(头衔), this quality has earned her much love and respect (尊重).
(
A
)61. Queen Elizabeth Ⅱ was ______.A. the queen of 17 different countries
B. the queen of Australia and the USA
C. the queen of 16 different countries
D. only the queen of the UK
(
B
)62. As a child, Princess Elizabeth went to ______ to visit her mother's parents.A. London B. Scotland C. Windsor D. the UK
(
D
)63. From the passage, we can infer (推断) that Elizabeth may NOT enjoy ______.A. doing sports B. horse riding C. acting D. painting
(
A
)64. The underlined word “duties” probably means ______ in Chinese.A. 职责 B. 活动 C. 仪式 D. 旅行
(
B
)65. As a queen, Elizabeth ______.A. did not lead a very busy life
B. broadcasted messages to the British people
C. lived with her parents and younger sister
D. never travelled to other countries
(
C
)66. Which of the following statements is TRUE?A. Queen Elizabeth Ⅱ talked about her hopes for the future every day.
B. Queen Elizabeth Ⅱ has become the most famous woman in the world.
C. Queen Elizabeth Ⅱ’s face can be seen on stamps and coins all around the world.
D. All the people in British believe that Queen Elizabeth Ⅱ was a good queen.
答案:
【解析】:61. 题目问伊丽莎白二世女王是______。根据文章第二段“Elizabeth was not only the queen of the United Kingdom, but she was also the queen of other 16 countries...”可知,她不仅是英国女王,还是其他16个国家的女王,总共17个国家,所以选A。
62. 题目问小时候,伊丽莎白公主去______看望她母亲的父母。根据第三段“Every summer, she travelled to Scotland to visit her mother's parents.”可知是苏格兰,选B。
63. 题目问从文章中我们可以推断伊丽莎白可能不喜欢______。第三段提到“She was interested in all sorts of sports, but her favourites were horse riding and swimming. She was also fond of acting and music.”,提到了运动、骑马、表演,没提到画画,所以选D。
64. 题目问划线单词“duties”中文意思可能是______。结合第四段“As a queen, she had many duties, and led a very busy life.”,作为女王有很多职责,所以选A。
65. 题目问作为女王,伊丽莎白______。第四段提到“Every year, on Christmas Day, she broadcasted a message to the people of British...”,可知她向英国人民广播信息,选B。
66. 题目问下列哪个陈述是正确的。A选项“每天谈论未来的希望”错误,是每年圣诞节;B选项“成为世界上最著名的女人”错误,是“one of the most famous”;C选项“她的脸能在全世界的邮票和硬币上看到”,第二段“Her face is seen on stamps and coins all around the world.”正确;D选项“所有英国人都认为她是好女王”错误,是“Lots of people”。所以选C。
【答案】:61.A
62.B
63.D
64.A
65.B
66.C
62. 题目问小时候,伊丽莎白公主去______看望她母亲的父母。根据第三段“Every summer, she travelled to Scotland to visit her mother's parents.”可知是苏格兰,选B。
63. 题目问从文章中我们可以推断伊丽莎白可能不喜欢______。第三段提到“She was interested in all sorts of sports, but her favourites were horse riding and swimming. She was also fond of acting and music.”,提到了运动、骑马、表演,没提到画画,所以选D。
64. 题目问划线单词“duties”中文意思可能是______。结合第四段“As a queen, she had many duties, and led a very busy life.”,作为女王有很多职责,所以选A。
65. 题目问作为女王,伊丽莎白______。第四段提到“Every year, on Christmas Day, she broadcasted a message to the people of British...”,可知她向英国人民广播信息,选B。
66. 题目问下列哪个陈述是正确的。A选项“每天谈论未来的希望”错误,是每年圣诞节;B选项“成为世界上最著名的女人”错误,是“one of the most famous”;C选项“她的脸能在全世界的邮票和硬币上看到”,第二段“Her face is seen on stamps and coins all around the world.”正确;D选项“所有英国人都认为她是好女王”错误,是“Lots of people”。所以选C。
【答案】:61.A
62.B
63.D
64.A
65.B
66.C
查看更多完整答案,请扫码查看