第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
C. Fill in the blanks with proper words. (6分)
Last weekend, I decided to surprise my best friend with a homemade chocolate cake for her b_73_. I found an easy recipe online. Excited, I gathered all the i_74_: flour, sugar, eggs, cocoa powder, and most importantly, a big block of dark chocolate.
As I mixed them together, the sweet scent(香味) of chocolate began to fill the kitchen. After p_75_ it into the oven, we waited anxiously. When I f_76_ took the cake out, it looked perfect.
After cooling for a few minutes, I cut into the cake, and we all cheered. Everyone ate it with s_77_ on their faces. The cake was a success. It wasn't just a dessert(甜点). It was an exciting moment. My friend hugged me happily, saying it was the best g_78_ for her.
73. ______
Last weekend, I decided to surprise my best friend with a homemade chocolate cake for her b_73_. I found an easy recipe online. Excited, I gathered all the i_74_: flour, sugar, eggs, cocoa powder, and most importantly, a big block of dark chocolate.
As I mixed them together, the sweet scent(香味) of chocolate began to fill the kitchen. After p_75_ it into the oven, we waited anxiously. When I f_76_ took the cake out, it looked perfect.
After cooling for a few minutes, I cut into the cake, and we all cheered. Everyone ate it with s_77_ on their faces. The cake was a success. It wasn't just a dessert(甜点). It was an exciting moment. My friend hugged me happily, saying it was the best g_78_ for her.
73. ______
birthday
74. ______ingredients
75. ______putting
76. ______finally
77. ______smiles
78. ______gift
答案:
【解析】:73. 考查名词。根据“surprise my best friend with a homemade chocolate cake”可知,是为朋友的生日准备蛋糕,“生日”是birthday,故填birthday。
74. 考查名词。根据“flour, sugar, eggs, cocoa powder, and most importantly, a big block of dark chocolate”可知这些是制作蛋糕的食材,“食材”是ingredients,故填ingredients。
75. 考查动名词。根据“into the oven”可知是把混合物放进烤箱,“放”是put,after后接动名词,故填putting。
76. 考查副词。此处修饰动词took,结合语境可知是“最后”把蛋糕拿出来,“最后”是finally,故填finally。
77. 考查名词。根据“we all cheered”可知大家脸上应该是笑容,“笑容”是smiles,故填smiles。
78. 考查名词。根据“the best... for her”可知这是给朋友的礼物,“礼物”是gift,故填gift。
【答案】:73. birthday
74. ingredients
75. putting
76. finally
77. smiles
78. gift
74. 考查名词。根据“flour, sugar, eggs, cocoa powder, and most importantly, a big block of dark chocolate”可知这些是制作蛋糕的食材,“食材”是ingredients,故填ingredients。
75. 考查动名词。根据“into the oven”可知是把混合物放进烤箱,“放”是put,after后接动名词,故填putting。
76. 考查副词。此处修饰动词took,结合语境可知是“最后”把蛋糕拿出来,“最后”是finally,故填finally。
77. 考查名词。根据“we all cheered”可知大家脸上应该是笑容,“笑容”是smiles,故填smiles。
78. 考查名词。根据“the best... for her”可知这是给朋友的礼物,“礼物”是gift,故填gift。
【答案】:73. birthday
74. ingredients
75. putting
76. finally
77. smiles
78. gift
D. Answer the questions. (6分)
John and his friends were very busy last weekend and they had a wonderful time together. On Friday night, they had a big party for their friend Emily. It was her 16th birthday, and they went to Covent Garden. All the cool restaurants were there. It was such a nice place to go on a Friday or Saturday night. There was a band playing a lot of music. They always played American country music, and many people enjoyed it very much.
The next day, John and his friends went to the Tate British Museum. There were lots of paintings of the British countryside in the museum. They saw a few of the paintings they discussed in class, and they all felt so excited.
They spend Sunday in Putney, where they saw the Oxford and Cambridge Boat Race(牛津剑桥划船赛). It started about 150 years ago. The students of Oxford and Cambridge train all the year for this race. It is only seventeen minutes long. There were 12,000 people by the river, and it was like a huge party!
79. Were John and his friends very busy last weekend?______
80. What did John and his friends do last Friday night?______
81. Where did John and his friends go last Saturday?______
82. Why did John and his friends feel so excited last Saturday?______
83. When did the Oxford and Cambridge Boat Race first start?______
84. What do you think of the Oxford and Cambridge boat race? Why do you think so?
______
John and his friends were very busy last weekend and they had a wonderful time together. On Friday night, they had a big party for their friend Emily. It was her 16th birthday, and they went to Covent Garden. All the cool restaurants were there. It was such a nice place to go on a Friday or Saturday night. There was a band playing a lot of music. They always played American country music, and many people enjoyed it very much.
The next day, John and his friends went to the Tate British Museum. There were lots of paintings of the British countryside in the museum. They saw a few of the paintings they discussed in class, and they all felt so excited.
They spend Sunday in Putney, where they saw the Oxford and Cambridge Boat Race(牛津剑桥划船赛). It started about 150 years ago. The students of Oxford and Cambridge train all the year for this race. It is only seventeen minutes long. There were 12,000 people by the river, and it was like a huge party!
79. Were John and his friends very busy last weekend?______
Yes, they were.
80. What did John and his friends do last Friday night?______
They had a big party for their friend Emily.
81. Where did John and his friends go last Saturday?______
The Tate British Museum.
82. Why did John and his friends feel so excited last Saturday?______
Because they saw a few of the paintings they discussed in class.
83. When did the Oxford and Cambridge Boat Race first start?______
About 150 years ago.
84. What do you think of the Oxford and Cambridge boat race? Why do you think so?
______
It was like a huge party. Because there were 12,000 people by the river.
答案:
【解析】:本题考查对语篇的细节理解和信息提取能力。
79. 题目问“John和他的朋友们上周末很忙吗?”,根据文中“John and his friends were very busy last weekend”可知答案是肯定的。
80. 题目问“John和他的朋友们上周五晚上做了什么?”,文中“On Friday night, they had a big party for their friend Emily.”明确说明了活动。
81. 题目问“John和他的朋友们上周六去哪里了?”,“The next day, John and his friends went to the Tate British Museum.”中的“The next day”指周六,地点是Tate British Museum。
82. 题目问“John和他的朋友们上周六为什么感到兴奋?”,“They saw a few of the paintings they discussed in class, and they all felt so excited.”解释了兴奋的原因。
83. 题目问“牛津剑桥划船赛第一次开始于什么时候?”,“It started about 150 years ago.”给出了时间。
84. 题目问“你认为牛津剑桥划船赛怎么样?为什么这么认为?”,这是开放性问题,需结合文中“It was like a huge party!”等信息合理作答。
【答案】:79. Yes, they were.
80. They had a big party for their friend Emily.
81. The Tate British Museum.
82. Because they saw a few of the paintings they discussed in class.
83. About 150 years ago.
84. It was like a huge party. Because there were 12,000 people by the river. (答案不唯一,合理即可)
79. 题目问“John和他的朋友们上周末很忙吗?”,根据文中“John and his friends were very busy last weekend”可知答案是肯定的。
80. 题目问“John和他的朋友们上周五晚上做了什么?”,文中“On Friday night, they had a big party for their friend Emily.”明确说明了活动。
81. 题目问“John和他的朋友们上周六去哪里了?”,“The next day, John and his friends went to the Tate British Museum.”中的“The next day”指周六,地点是Tate British Museum。
82. 题目问“John和他的朋友们上周六为什么感到兴奋?”,“They saw a few of the paintings they discussed in class, and they all felt so excited.”解释了兴奋的原因。
83. 题目问“牛津剑桥划船赛第一次开始于什么时候?”,“It started about 150 years ago.”给出了时间。
84. 题目问“你认为牛津剑桥划船赛怎么样?为什么这么认为?”,这是开放性问题,需结合文中“It was like a huge party!”等信息合理作答。
【答案】:79. Yes, they were.
80. They had a big party for their friend Emily.
81. The Tate British Museum.
82. Because they saw a few of the paintings they discussed in class.
83. About 150 years ago.
84. It was like a huge party. Because there were 12,000 people by the river. (答案不唯一,合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看