2025年初中必刷题七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中必刷题七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中必刷题七年级英语上册人教版》

Ⅰ完形填空 体裁:记叙文 题材:个人情况 词数
[2025 广东揭阳期末] Jennifer White is a school bus driver. This is the ____1____ of Jennifer. Jennifer gets up and ____2____ at 6:00 in the morning. She has breakfast with her ____3____ at 6:40. There are four people in her family—Jennifer, her husband, and their two children. She only washes her face and ____4____ her teeth after breakfast. Jennifer ____5____ takes a shower in the morning. She takes a shower in the evening.
At 7:30 a.m., Jennifer sends the ____6____ to school. Then she ____7____ the school bus. “I often find lots of things on the bus. There are pencils, books, rulers and so on!” says Jennifer. Jennifer thinks her work is not ____8____. She has much time to do other things. She likes it.
Jennifer gets home at 5:00 in the afternoon. She ____9____ dinner for her family. She eats fruit and vegetables for dinner. After dinner, she usually goes to ____10____ at 7:30. She usually exercises for an hour. Her favourite sport is running. Jennifer usually goes to bed at 9:00 p.m. She has a very healthy life.
( )1. A. day B. week C. month D. year
( )2. A. does her homework B. gets dressed C. goes to bed D. eats breakfast
( )3. A. friends B. family C. doctors D. drivers
( )4. A. makes B. finds C. brushes D. needs
( )5. A. always B. sometimes C. usually D. never
( )6. A. players B. children C. parents D. teachers
( )7. A. cleans B. watches C. takes D. sells
( )8. A. interesting B. relaxing C. easy D. busy
( )9. A. teaches B. eats C. makes D. gives
( )10. A. exercise B. dance C. play D. work
答案: 1. A 句意为:这是珍妮弗的一天。根据下文可知,本文介绍了她一天的活动。故选 A 项。
2. B 句意为:早上6点珍妮弗起床穿衣服。根据前文的 gets up 和后文可知,此处应该是穿衣服。故选 B 项。
3. B 句意为:她和她的家人6点40分吃早餐。根据后文“There are four people in her family—Jennifer, her husband, and their two children. ”可知,她和家人吃早餐。
4. C 句意为:在早饭后她只洗脸刷牙。根据 her teeth 可知,此处表示刷牙。
5. D 句意为:珍妮弗从不在早上洗澡。根据后文“She takes a shower in the evening. ”可知,她在晚上洗澡,所以此处表示她不在早上洗澡。
6. B 句意为:早上7点30分,珍妮弗送孩子去学校。根据"At 7:30 a.m. , Jennifer sends the... to school. ”可知,此处表示送孩子去学校。
7. A 句意为:然后她打扫校车。clean 意为“打扫”;watch 意为“看”;take 意为“取;拿”;sell 意为“卖”。根据下文“I often find lots of things on the bus. ”可知,她应该是打扫校车。
8. D 句意为:珍妮弗认为她的工作不忙。interesting 意为“有趣的”;relaxing 意为“放松的”;easy 意为“简单的”;busy 意为“忙碌的”。根据下文“She has much time to do other things. ”可知,她有大量时间做喜欢的事情,所以她应该是不忙。
9. C 句意为:她给家人做晚饭。teach 意为“教”;eat 意为“吃”;make 意为“制作”;give 意为“给”。根据下文“She eats fruit and vegetables for dinner. ”可知,她应该是做晚餐。make dinner 表示“做晚餐”,故选 C 项。
10. A 句意为:晚饭后,她通常在7点30分锻炼身体。exercise 意为“锻炼”;dance 意为“跳舞”;play 意为“玩”;work 意为“工作”。根据下文“She usually exercises for an hour. ”可知,此处表示她锻炼身体。
Ⅱ阅读理解 体裁:应用文 题材:日常活动 词数

( )11. What should you do in the morning?
A. Drink 3 litres of water.
B. Eat a lot of food.
C. Wake up early.
( )12. You should ____ every 30 minutes.
A. drink some water
B. enjoy the morning sun
C. get away from the computer
( )13. What's the meaning of the word “nap”?
A. 淋浴 B. 小睡 C. 锻炼
( )14. Before you go to sleep, it is good to ____.
A. exercise
B. read books
C. play with your phone
( )15. What time should you go to bed at night according to the passage?
A. By 9:00. B. By 9:30. C. By 10:00.
答案: 11. C 细节理解题。根据第一个文本框可知,早上应该早点醒来,故选 C 项。12. C 细节理解题。根据第五个文本框可知,应该每 30 分钟离开电脑一次,故选 C 项。13. B 词义猜测题。根据第六个文本框可知 nap 意为“小睡;打盹”,故选 B 项。14. B 细节理解题。根据第九个文本框可知应在睡觉前看书。故选 B 项。15. C 细节理解题。根据第十个文本框可知应该在晚上 10 点前上床睡觉。故选 C 项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭