第66页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
[2025 原创]Would you like to play football at Christmas, in deep snow and with Santa Claus?
FC Santa Claus plays in the area of Lapland. "Christmas is a time of celebration for us. We are the biggest football club in Lapland," said Jose Hiltunen, who helps run FC Santa Claus.
The team plays in red and white clothes with a photo of Father Christmas on their club badge (徽章). There is even a football competition (比赛) for young players called the Santa Claus League. "It is really fun for those beginning to play," Hiltunen said.
On 28 and 29 December, FC Santa Claus will hold an activity with youth coaches (教练) from Aston Villa. "We work with football schools in Aston Villa to teach our young players new skills," said Hiltunen. "This year, our girls' team of players born in 2011 was among the top 20 in Finland."
If you also play football around Christmas time,
( )1. What does the underlined word "run" mean in Chinese?
A. 经营
B. 奔跑
C. 参加
D. 合作
( )2.新考法选项选择Which of the following is TRUE about FC Santa Claus?
a. The Santa Claus League is mainly for young players.
b. The activity with Aston Villa's youth coaches isn't helpful.
c. There is a picture of Father Christmas on the club badge.
A. ab
B. ad
C. ac
D. bc
( )3. What is the main idea of the passage?
A. The history of FC Santa Claus.
B. The special activities of FC Santa Claus.
C. The competition results of FC Santa Claus.
D. The players' daily training of FC Santa Claus.
FC Santa Claus plays in the area of Lapland. "Christmas is a time of celebration for us. We are the biggest football club in Lapland," said Jose Hiltunen, who helps run FC Santa Claus.
The team plays in red and white clothes with a photo of Father Christmas on their club badge (徽章). There is even a football competition (比赛) for young players called the Santa Claus League. "It is really fun for those beginning to play," Hiltunen said.
On 28 and 29 December, FC Santa Claus will hold an activity with youth coaches (教练) from Aston Villa. "We work with football schools in Aston Villa to teach our young players new skills," said Hiltunen. "This year, our girls' team of players born in 2011 was among the top 20 in Finland."
If you also play football around Christmas time,
( )1. What does the underlined word "run" mean in Chinese?
A. 经营
B. 奔跑
C. 参加
D. 合作
( )2.新考法选项选择Which of the following is TRUE about FC Santa Claus?
a. The Santa Claus League is mainly for young players.
b. The activity with Aston Villa's youth coaches isn't helpful.
c. There is a picture of Father Christmas on the club badge.
A. ab
B. ad
C. ac
D. bc
( )3. What is the main idea of the passage?
A. The history of FC Santa Claus.
B. The special activities of FC Santa Claus.
C. The competition results of FC Santa Claus.
D. The players' daily training of FC Santa Claus.
答案:
1.A 词义猜测题。根据"Jose Hiltunen,who helps run FC Santa Claus"可知,此处指他帮助经营这个俱乐部,故选 A 项。2.C 细节理解题。根据"There is even a football competition for young players called the Santa Claus League." "The team plays in red and white clothes with a photo of Father Christmas on their club badge." 可知,a 和 c 表述正确,故选 C 项。3.B 主旨大意题。通读文章可知,本文主要介绍了一个足球俱乐部在圣诞节的特殊活动,故选 B 项。
Ⅱ 阅读表达
[2025 山西太原质检]How much do you know about the school clubs in America? Do they have the same clubs as ours? In fact, they have lots of clubs, such as the story telling club, the sports club, the music club, and the art club. And they also have some special clubs, such as the cooking club. It is very popular (受欢迎的) among the girls. They learn something about cooking, such as how to make cakes. Another club is the carpenter (木工) club, and many boys join this club. They can make desks, chairs and even beds in the club.
American students have more time for club activities every day. School is over at 3:30 p.m. They usually start the club activities at four o'clock. Sometimes, their parents come to see the activities.
4. How many clubs does the writer talk about in the passage?
5. What club do the girls like according to the passage?
6. What can students do in the carpenter club?
7. When do American students start their club activities?
8.新考法开放性试题What club are you in at school? And what do you often do in the club?
[2025 山西太原质检]How much do you know about the school clubs in America? Do they have the same clubs as ours? In fact, they have lots of clubs, such as the story telling club, the sports club, the music club, and the art club. And they also have some special clubs, such as the cooking club. It is very popular (受欢迎的) among the girls. They learn something about cooking, such as how to make cakes. Another club is the carpenter (木工) club, and many boys join this club. They can make desks, chairs and even beds in the club.
American students have more time for club activities every day. School is over at 3:30 p.m. They usually start the club activities at four o'clock. Sometimes, their parents come to see the activities.
4. How many clubs does the writer talk about in the passage?
5. What club do the girls like according to the passage?
6. What can students do in the carpenter club?
7. When do American students start their club activities?
8.新考法开放性试题What club are you in at school? And what do you often do in the club?
答案:
4. Six/6. 根据"In fact,they have lots of clubs,such as the story telling club,the sports club,the music club,and the art club. And they also have some special clubs,such as the cooking club." 和 "Another club is the carpenter club..." 可知,一共提到了六个俱乐部。
5. The cooking club. 根据 "... such as the cooking club. It is very popular among the girls." 可知,烹饪俱乐部受女孩子欢迎。
6. They can make desks,chairs and even beds in the club. 根据"They can make desks,chairs and even beds in the club." 可知答案。
7. They usually start the club activities at four o'clock. 根据"They usually start the club activities at four o'clock." 可知答案。
8. I am in the book club. I often read books and talk about the books with my friends./... 开放性试题,言之有理且无语法错误即可。
5. The cooking club. 根据 "... such as the cooking club. It is very popular among the girls." 可知,烹饪俱乐部受女孩子欢迎。
6. They can make desks,chairs and even beds in the club. 根据"They can make desks,chairs and even beds in the club." 可知答案。
7. They usually start the club activities at four o'clock. 根据"They usually start the club activities at four o'clock." 可知答案。
8. I am in the book club. I often read books and talk about the books with my friends./... 开放性试题,言之有理且无语法错误即可。
查看更多完整答案,请扫码查看