2025年初中必刷题七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中必刷题七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中必刷题七年级英语上册人教版》

体裁:说明文
题材:人际交往
词数
AI DPSK原创
新素材
素材来源:USCCB
[2025原创]It's important to make good friends when you get into junior high. Here are some good ways to find new friends.
Look for People Who Like Something You Like
Tina loves stickers (贴纸). Tina sees that Anna has lots of stickers on her backpack. Tina knows that Anna must like stickers too. Tina asks Anna if they can share stickers together. Now Tina and Anna are friends.
Look for People Who Are Nice to Others
Sam often helps classmates in need. And he never says bad things to others. "I think Sam can be a good friend," says Jimmy.
Look for Someone Who Needs a Friend
Tony moved to another city. He didn't know anyone at his new school. Rachel saw that Tony stood by himself at rest time and didn't play with other students. "①I think Tony needs a friend," Rachel said. Rachel starts talking to Tony at school. They tell each other funny jokes. Now Rachel and Tony are friends.
Look for Friends Outside of School
Layla, Tim, and Lee meet at Story Time at the public (公共的) library. They go on Saturday mornings to listen to stories. They become friends at the public library.
( )1. What does the underlined word "share" mean in Paragraph 2?
A. 购买
B. 出售
C. 分享
D. 制作
( )2. 新考法 句意理解 Why does Rachel say the words ①?
A. Because Tony is very shy.
B. Because Tony has no funny jokes to tell.
C. Because Tony often stays and plays alone.
D. Because Tony is new to the city and has no family here.
( )3. What can we learn from the passage?
A. Tony doesn't like playing with others.
B. Anna has few stickers on her backpack.
C. People can only make friends at school.
D. Students can find friends in different ways.
答案: 1.C 词义猜测题。根据“Tina loves stickers.”和“Tina knows that Anna must like stickers too.”可知,蒂娜和安娜都喜欢贴纸,蒂娜问安娜是否能一起分享贴纸,故选 C 项。
拓展 th for sb= sb sth 给 买某物
2.C 词义猜测题。根据“Rachel saw that Tony stood by himself at rest time and didn't play with other students. ‘I think Tony needs a friend,’ Rachel said.”可知,雷切尔看到托尼经常一个人待着,没有同伴,故认为他需要一个朋友。
3.D 推理判断题。通读全文可知,学生可以通过不同方式找到朋友。
体裁:记叙文
题材:人际交往
词数
新素材 素材话题:与朋友分享才会快乐
[2025安徽合肥期中]Tony is a middle school student. He has a close friend called Jack. One day, Tony gets a drone (无人机) from his father. At first, he lets his friend Jack come to his home and they play with the drone together. They are very excited.
Day by day, Tony doesn't want to share his drone with Jack. So he closes his door and doesn't let his friend come in. After that, Tony uses the drone alone (独自). But soon, he feels bored (厌烦的) and lonely. One morning, Tony sees Jack reading a book with his friends in the playground. There is only one book, but all of them are reading it carefully and talking to each other happily.
At that time, Tony knows that sharing can make everyone feel happy. So he asks Jack to come to his house and they play with the drone again.
4. What does Tony's father give him? (不超过8个词)
5. How does Tony feel when he uses the drone alone? (不超过5个词)
6. What can we learn from the story? (不超过15个词)
答案: 4.Tony's father gives him a drone./A drone. 根据“One day, Tony gets a drone from his father.”可知,托尼的父亲给了他一架无人机。
5.He feels bored and lonely./Bored and lonely. 根据“After that, Tony uses the drone alone. But soon, he feels bored and lonely.”可知,当托尼独自使用无人机时,他感到无聊和孤独。
6.Sharing can make everyone feel happy. 根据“At that time, Tony knows that sharing can make everyone feel happy.”可知,我们可以从这个故事中学到分享可以让每个人都感到快乐。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭