2025年初中必刷题七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中必刷题七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中必刷题七年级英语上册人教版》

Ⅰ.完形填空(10分)
[2025云南昆明质检] Today is Sunday.Peter gets up early in the morning.After breakfast,he goes to Tom's home.
“ Good 1 ,Tom,” Peter says.
“ Good morning, Peter. How 2 you?"
“ I'm fine, thanks,” Peter says.“ Wow ! You have a brown 3 .”
“ Yes,” Tom says.“ Do you like brown?"
“ Yes, 4 like brown.And I have a brown jacket t too," says Peter.“ Oh, what is that in 5 ?”
“ It's a 6 ,” Tom says.“ And it is 7 ruler."
“ 8 it,please."
“ R−U−L−E−R,ruler."
“ What 9 is it?"
" It is yellow."
“ 10 you spell yell low?"
“ Yes,I can.Y−E−L−L−O−W,yellow."
(
A
)1.A.morning B.afternoon
C.evening D.night
(
D
)2.A.be B.is
C.am D.are
(
D
)3.A.cup B.key
C.map D.jacket
(
C
)4.A.you B.it
C.I D.this
(
B
)5.A.colour B.English
C.Chinese D.size
(
C
)6.A.CD B.key
C.ruler D.pencil
(
A
)7.A.my B.this
C.you D.that
(
D
)8.A.Be B.Thank
C.Say D.Spell l
(
B
)9.A.number B.colour
C.name D.ruler
(
C
)10.A.What B.How
C.Can D.Must
答案: 1. A 句意为:早上好,汤姆…… 根据“Good morning,Peter.”可知,此处应指“早上好”。故选 A 项。
2. D 句意为:你好吗?How are you 为固定搭配,符合语境。故选 D 项。
3. D 句意为:你有一件棕色的夹克衫。根据 And I have a brown jacket too 可知,此处指棕色的夹克衫。故选 D 项。
4. C 句意为:是的,我喜欢棕色。根据“Do you like brown?”可知,此处是对问句的回答,一般疑问句的主语是 you,其答句的主语应是 I。故选 C 项。
5. B 句意为:哦,那个用英语怎么说?in English 意为“用英语(说)”,符合语境。故选 B 项。
6. C 句意为:它是一把尺子…… 根据“R-U-L-E-R,ruler.”可知,此处指一把尺子。故选 C 项。
7. A 句意为:而且它是我的尺子。根据空后的名词 ruler 可知,空处应用形容词性物主代词。故选 A 项。
8. D 句意为:请拼写它。根据“R-U-L-E-R,ruler.”可知,此处指拼写单词。故选 D 项。
9. B 句意为:它是什么颜色的?根据“It is yellow.”可知,此处询问颜色。故选 B 项。
10. C 句意为:你能拼写 yellow 吗?根据“Yes,I can.”可知,此处应是 Can 引导的一般疑问句。故选 C 项。
(
C
)11.新考法写作手法 How does the writer start the passage?
A.By tell ling a story.
B.By giving a map.
C.By asking a question.
D.By showing a picture.
(
B
)12.What may Russians do if they meet their friends?
A.Take a gift. B.Give a hug.
C.Give a kiss. D.Take off the gloves.
(
C
)13.In Norway, what may women do when they meet each other?
A.They often ask some ques St ions about work.
B.They always talk about  weather and age.
C.They often touch each other's cheeks.
D.They don't always say anything but just smile.
(
D
)14.What can we learn from the last column(栏)?
A.Take a gift when you first meet someone.
B.Men never shake hands with men in India.
C.Men always shake hands with women in India.
D.Women often shake hands with women in India.
(
A
)15.What's the best title for the text?
A.Ways of Greeting in Different Countries
B.Ways to Make Gifts for Friends
C.Travel Times in Different Countries
D.Three Places for People to Travel
答案: 11. C 推理判断题。根据“Do you know how people from different countries greet each other?”可知,作者是通过问问题的方式开始文章的。故选 C 项。
12. B 细节理解题。根据“Russians… But for friends,they always give a hug to each other.”可知,俄罗斯人和朋友见面时,经常拥抱彼此。故选 B 项。
13. C 细节理解题。根据“Norwegians like shaking hands too. When women meet each other,they often greet by touching each other's cheeks.”可知,在挪威,当女性相遇时,她们通常会触碰对方的脸颊。故选 C 项。
14. D 细节理解题。根据“In India,men may shake hands with men,and women often shake hands with women.”可知,在印度,女人经常和女人握手。故选 D 项。
15. A 主旨大意题。根据“Do you know how people from different countries greet each other? Let's have a look.”可知,本文介绍了不同国家的人们如何相互问候,因此选项 A(不同国家的问候方式)适合作为本文的标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭