第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
体裁:说明文
题材:自然
词数:16
新素材素材来源:TIME for Kids
[2025原创]Many animal babies are born small and helpless. Mum and Dad are there with their babies! In most animal groups, the mum takes care of the young. The dad helps in other ways. Thanks for the food.
An otter(水獭)mother feeds its baby all the time. The baby cannot find its own meal. It will leave its mother when it's about half a year old. Thanks for the ride.
The crocodile(鳄鱼)mother always carries its baby. Mum brings it to the water for safety. Mum and the baby stay close for up to two years. Thanks for keeping me safe.
A goose father flaps its wings. It keeps other animals away from his babies to keep them safe.
( )1. How long does a baby otter stay with its mother?
题材:自然
词数:16
新素材素材来源:TIME for Kids
[2025原创]Many animal babies are born small and helpless. Mum and Dad are there with their babies! In most animal groups, the mum takes care of the young. The dad helps in other ways. Thanks for the food.
An otter(水獭)mother feeds its baby all the time. The baby cannot find its own meal. It will leave its mother when it's about half a year old. Thanks for the ride.
The crocodile(鳄鱼)mother always carries its baby. Mum brings it to the water for safety. Mum and the baby stay close for up to two years. Thanks for keeping me safe.
A goose father flaps its wings. It keeps other animals away from his babies to keep them safe.
( )1. How long does a baby otter stay with its mother?
A. For about one year.
B. For about two months.
C. For about six months.
D. For about six months.
( )2. What does the underlined sentence mean in Paragraph 4?
A. He likes babies.
B. He wants to protect his babies.
C. He doesn't like his babies.
D. He likes playing with other animals.
( )3. What can we infer from the passage?
A. All baby animals have the same names.
B. Animal babies are small and weak all thetime.
C. All animal dads don't help take care of the babies.
D. Animal parents have different ways to care for babies.
答案:
1. D 细节理解题。根据第二段中的“It will leave its mother when it's about half a year old.”可知,水獭宝宝将会在六个月大时离开妈妈。故选 D 项。批注式详答与详析old.”可知,水獭宝宝将会在六个月大时离开妈妈。故选 D 项。
2. C 词义猜测题。画线句表明鹅爸爸通过赶走其他动物来保证宝宝的安全,说明他想保护幼崽。故选 C 项。
3. D 推理判断题。通读全文可知动物父母照顾宝宝的方式不同。故选 D 项。
2. C 词义猜测题。画线句表明鹅爸爸通过赶走其他动物来保证宝宝的安全,说明他想保护幼崽。故选 C 项。
3. D 推理判断题。通读全文可知动物父母照顾宝宝的方式不同。故选 D 项。
体裁:说明文
题材:节假日活动
词数
新素材素材话题:祖父母的节日
[2025广东汕头质检]Grandparents' Day is on the first Sunday in September in America. It is a day to show love to grandparents. It is celebrated in a few countries around the world.
The night before Grandparents' Day, Nancy and May can't go to sleep because they want to do something for their grandparents. "Now," Nancy says, "it's time for us to do something for our grandparents. Let's think about a surprise for them. " The children think and think.
At last May gets a good idea. The next morning, the children get up early. They are very busy making breakfast. After some time, they call their grandparents. "Happy Grandparents' Day!" they say. "Breakfast is ready. " "Oh, what a surprise!" their grandparents cry.
Your grandparents know a lot about life. What do they teach you? Do they need your help now? Maybe they would just like to see you or hear you on the phone!
4. When is Grandparents' Day in America?
5. What's Grandparents' Day?
6. Why can't Nancy and May go to sleep?
7. What do Nancy and May do for their grandparents?
8.新考向开放性试题What do you often do for your grandparents on the Double Ninth Festival? And why?
题材:节假日活动
词数
新素材素材话题:祖父母的节日
[2025广东汕头质检]Grandparents' Day is on the first Sunday in September in America. It is a day to show love to grandparents. It is celebrated in a few countries around the world.
The night before Grandparents' Day, Nancy and May can't go to sleep because they want to do something for their grandparents. "Now," Nancy says, "it's time for us to do something for our grandparents. Let's think about a surprise for them. " The children think and think.
At last May gets a good idea. The next morning, the children get up early. They are very busy making breakfast. After some time, they call their grandparents. "Happy Grandparents' Day!" they say. "Breakfast is ready. " "Oh, what a surprise!" their grandparents cry.
Your grandparents know a lot about life. What do they teach you? Do they need your help now? Maybe they would just like to see you or hear you on the phone!
4. When is Grandparents' Day in America?
5. What's Grandparents' Day?
6. Why can't Nancy and May go to sleep?
7. What do Nancy and May do for their grandparents?
8.新考向开放性试题What do you often do for your grandparents on the Double Ninth Festival? And why?
答案:
4. On the first Sunday in September. 根据“Grandparents' Day is on the first Sunday in September in America.”可知,美国的祖父母节是在九月的第一个星期天。
5. It is a day to show love to grandparents. 根据“It is a day to show love to grandparents.”可知,这是向祖父母表达爱意的日子。
6. Because they want to do something for their grandparents. 根据 Nancy and May can't go to sleep because they want to do something for their grandparents 可知,因为她们想为她们的祖父母做些事情。
7. They make breakfast for their grandparents. 根据“They are very busy making breakfast.”和“Breakfast is ready.”可知,她们为祖父母做了早餐。
8. I often visit my grandparents and clean the rooms for them on the Double Ninth Festival. Because I want to show my love to them./... 开放性试题,言之有理且无语法错误即可。
5. It is a day to show love to grandparents. 根据“It is a day to show love to grandparents.”可知,这是向祖父母表达爱意的日子。
6. Because they want to do something for their grandparents. 根据 Nancy and May can't go to sleep because they want to do something for their grandparents 可知,因为她们想为她们的祖父母做些事情。
7. They make breakfast for their grandparents. 根据“They are very busy making breakfast.”和“Breakfast is ready.”可知,她们为祖父母做了早餐。
8. I often visit my grandparents and clean the rooms for them on the Double Ninth Festival. Because I want to show my love to them./... 开放性试题,言之有理且无语法错误即可。
查看更多完整答案,请扫码查看