2025年初中必刷题七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中必刷题七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中必刷题七年级英语上册人教版》

完形填空 体裁:说明文 题材:个人情况 词数
[2024 吉林长春期中] Hi, I'm a student in Beijing. I'm __1__ here, so I don't have many friends now. Can you be my friend?
Now let me introduce (介绍) myself. I'm Bella. I'm thirteen. I'm good at English, so I can __2__ you with it.
My favourite colour is __3__, so I have many blue things. My favourite __4__ of the week is Friday, because we have a music class that day. I love music. I listen to music __5__ school. I also like to write songs in my free time. My friend Lena thinks I'm a good songwriter.
My favourite sport is __6__. I can play it well. Do you like playing it __7__? Tomorrow is __8__ and I don't go to school. We can meet and play tennis. My telephone number is 564736. You can call me. That's all about me. If you _9_ to know more about me, you're welcome to call or write to me! Thank you for _10_me.
()1. A. nice B. warm C. new D. sorry
()2. A. draw B. help C. meet D. close
()3. A. white B. brown C. green D. blue
()4. D. week B. month C. meet D. year
()5.A.after B.on C.of D.for
()6. A. swimming B. basketball
C. football D. tennis
()7. A. now B. too C. here D. again
()8. A. Tuesday B. Wednesday
C. Friday D. Saturday
()9.A.open B. want C. say D. thank
()10. A. putting up B. want C. say D. looking at
答案: 1. C 句意为:我刚来这里,所以我现在没有很多朋友。nice 意为"友好的";warm 意为"温暖的";new 意为"新的";sorry 意为"抱歉的"。根据 so I don't have many friends now 可知,贝拉是新来的,故选 C 项。
2. B 句意为:我擅长英语,所以我可以在英语上帮助你。draw 意为"画画";help 意为"帮助";meet 意为"遇见";close 意为"关闭"。根据 I'm good at English 可知选 B 项。
3. D 句意为:我最喜欢的颜色是蓝色,所以我有很多蓝色的东西。white 意为"白色";brown 意为"棕色";green 意为"绿色";blue 意为"蓝色"。根据 I have many blue things 可知选 D 项。
4. C 句意为:一周之中我最喜欢的一天是周五,因为那天我们有音乐课。week 意为"星期";month 意为"月";day 意为"天";year 意为"年"。根据 Friday 可知选 C 项。
5. A 句意为:我放学后听音乐。after school 意为"放学后",符合语境。
6. D 句意为:我最喜欢的运动是网球。swimming 意为"游泳";basketball 意为"篮球";football 意为"足球";tennis 意为"网球"。根据"We can meet and play tennis."可知选 D 项。
7. B 句意为:你也喜欢打网球吗?根据 My favourite sport 和 Do you like playing it 可知,此处是询问是否也喜欢打网球,故选 B 项。
8. D 句意为:明天是周六,我不去上学。Tuesday 意为"周二";Wednesday 意为"周三";Friday 意为"周五";Saturday 意为"周六"。根据 I don't go to school 可知,明天是周六。
9. B 句意为:如果你想更了解我,欢迎打电话或写信给我!open 意为"打开";want 意为"想要";say 意为"说";thank 意为"感谢"。根据语境可知,此处指想了解更多的信息。want to do sth 意为"想要做某事",故选 B 项。
10. C 句意为:谢谢你听我说话。put up 意为"张贴";look at 意为"看";listen to 意为"听";play with 意为"和……玩"。根据该句的位置和语境可知此处指谢谢聆听,故选 C 项。
( )11. 新考法标题匹配 Match the suitable title to each part.
a. Help friends in need.
b. Study with friends.
c. Play sports with friends.
d. Get to know friends.
e. Have fun with friends.
A. ①—a, ②—b, ③—c
B. ①—d, ②—c, ③—b
C. ①—b, ②—c, ③—a
D. ①—d, ②—e, ③—a
D

( )12. What can you do when your friend is not happy according to Paragraph 4?
A. Play sports with him or her.
B. Ask him or her for help.
C. Give him or her some candies.
D. Bring him or her to your home.
C

( )13. 新考法篇章结构 Which of the following best shows the structure (结构) of the passage? (①=Paragraph 1...)

A
答案: 11. D 主旨大意题。根据第二段可知,这一部分主要讲述了试着了解朋友,因而第一部分的标题应为 d;根据第三段可知,这一部分主要讲述了和朋友一起玩耍,因而第二部分的标题应为 e;根据第四段可知,这一部分主要讲述了关心对方的感受并帮助对方,因而第三部分的标题应为 a。故选 D 项。
12. C 细节理解题。根据第四段的"When your friend is not happy, you can buy some delicious food for him or her."可知,当你的朋友不开心的时候,你可以给他或她买一些美味的食物,故选 C 项。
13. A 推理判断题。通读全文可知,第一段引出话题,提出有一些与人交朋友的好方法;第二、三、四段分别介绍了交朋友的好方法;最后一段总结说明朋友会有不同。因而本文应是"总分总"结构,故选 A 项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭