2025年初中必刷题七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中必刷题七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中必刷题七年级英语上册人教版》

Ⅰ完形填空 体裁:说明文 题材:家庭、朋友与周围的人 词数:215 难度:★★★ 建议用时:7分钟
[2024 安徽合肥期末]Everyone needs friends in the daily life. Do you have any good friends? Do you know what subjects they like?
As for me, I have 1 friends. We are in the same school 2 we are quite different. Let me tell you what subjects they like. John's favourite subject is computer. He thinks the 3 can help him a lot in his study. But he sometimes plays computer games 4 a long time. It is bad for his eyes. Jack likes art best because he likes drawing pictures very much. Drawing also 5 him happy. Mary likes English because her father is an English teacher. 6 often talk in English at home. She 7 English well, and she wants to help her friends with English. Bob thinks maths is very 8, but he likes maths best. He does maths homework 9. He needs much time to study this subject. David likes PE because he likes doing sport. He is good at 10 basketball and football. I play ball games with him every Saturday, so I am healthy and strong.
These are my good friends. Can you tell me something about your good friends?
( )1. A. four B. five C. six D. seven
( )2. A. so B. but C. because D. and
( )3. A. computers B. sports C. games D. books
( )4. A. for B. in C. to D. at
( )5. A. lets B. takes C. helps D. makes
( )6. A. He B. She C. They D. You
( )7. A. says B. talks C. tells D. speaks
( )8. A. difficult B. surprising C. interesting D. relaxing
( )9. A. quickly B. easily C. hardly D. slowly
( )10. A. studying B. playing C. doing D. reading
答案:
1. B 根据下文中的 John's、Jack、Mary、Bob 和 David 可知,作者有五个朋友。
2. B 句意为:我们在同一所学校,但我们有很大不同。We are in the same school 与 we are quite different 是转折关系,故选 B 项。
3. A 句意为:他认为电脑可以对他的学习有很大帮助。computer 意为"电脑";sport 意为"运动";game 意为"游戏";book 意为"书"。根据"John's favourite subject is computer."可知,他认为电脑对他的学习有很大帮助。
4. A 句意为:但有时他玩电脑游戏的时间很长。for a long time 是固定搭配,意为"很长时间;很久",故选 A 项。
5. D 句意为:画画也使他快乐。let 意为"让";take 意为"带走";help 意为"帮助";make 意为"使"。"make sb + 形容词"表示"使某人……",故选 D 项。
6. C 根据 often talk 可知,主语为复数,排除选项 A 和 B;由上文可知此处指玛丽和她的爸爸,故选 C 项。
7. D 句意为:她英语说得很好,并且她想帮助她的朋友们学习英语。say 意为"说";talk 意为"谈话";tell 意为"讲述";speak 意为"讲(语言)"。speak English well 意为"英语讲得好",故选 D 项。
8. A difficult 意为"困难的";surprising 意为"令人惊奇的";interesting 意为"有趣的";relaxing 意为"放松的"。根据 but he likes maths best 可知,此处表示虽然数学很难,但他最喜欢数学。
9. D quickly 意为"快速地";easily 意为"容易地";hardly 意为"几乎不";slowly 意为"慢慢地"。根据"He needs much time to study this subject."可知,他做数学作业做得很慢。
10. B 句意为:他擅长打篮球和踢足球。study 意为"学习";play 意为"参加(比赛或运动);玩";do 意为"做";read 意为"阅读"。此处表示打篮球和踢足球,应用 playing,故选 B 项。
( )11. The survey is about students' favourite ____ in the school.
A. sports B. days C. tests D. subjects
D

( )12. ____ students like Chinese best.
A. 100 B. 200 C. 240 D. 250
C

( )13. ____ of students like maths best.
A. 10% B. 15% C. 20% D. 25%
B

( )14. More (更多的) students like ____ than (比) art.
A. English B. PE C. psychology D. morality and law
A

( )15. From the survey results, we can know that ____.
A. only 10% of students like English best
B. about 15% of students like geography best
C. more students like history than biology in Grade Seven
D. all students in the school like Chinese best
C
答案: 11. D 细节理解题。根据第一段的"We make a survey about students' favourite subjects."可知选 D 项。
12. C 细节理解题。根据文章第一句可知,七年级的学生共有 1,200 名;根据图表可知最喜欢语文的学生占 20%,所以共有 240 名学生最喜欢语文,故选 C 项。
13. B 细节理解题。根据图表可知 15%的学生最喜欢数学,故选 B 项。
14. A 细节理解题。根据图表可知最喜欢美术的学生占 10%,最喜欢英语的学生大约占 16%,故选 A 项。
15. C 细节理解题。根据图表可知最喜欢历史的学生占 10%,最喜欢生物学的学生占 5%,故 C 项表述正确。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭