第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
素养:思维品质
题材:学校
词数:
AI
DPSK 原创
新素材
素材来源:SPECTRUM Reading
[2025 原创] Have you ever grown your own food? Most people haven't, but Alice Waters wants to change that for students in Berkeley, California.
Waters thinks it's important for students to know where their food comes. So she wants to show students how fun it is and how great it is to garden the plants. Students can cook the food they grow.
It takes a long time to start the project. Teachers, students and volunteers (志愿者) work together. They turn an old parking lot into a garden and make an unused room into a kitchen.
Later they planted the first crops like lettuces and carrots. Every year, new plants are added. Students love spending time in the garden. They learn to take care of plants. Many students now like fruit and vegetables they don't like before.
Alice Waters dreams of a garden in each US school. If you want to know more, visit www. edibleschoolyard. org.
( )1. What does the underlined word "it" in paragraph 2 refer to?
A. Cooking food.
B. Gardening.
C. Eating healthy food.
D. Knowing where food comes.
( )2. How did the students feel about growing their own food?
A. They felt it was too difficult.
B. They thought it was boring and tiring.
C. They enjoyed it and learned a lot from it.
D. They were only interested in eating the food they grew.
( )3. 新考法篇章结构 Which of the following shows the right structure of the passage?
A. ①/②/③④/⑤
B. ①②/③/④/⑤
C. ①/②/③/④/⑤
D. ①②/③④/⑤
题材:学校
词数:
AI
DPSK 原创
新素材
素材来源:SPECTRUM Reading
[2025 原创] Have you ever grown your own food? Most people haven't, but Alice Waters wants to change that for students in Berkeley, California.
Waters thinks it's important for students to know where their food comes. So she wants to show students how fun it is and how great it is to garden the plants. Students can cook the food they grow.
It takes a long time to start the project. Teachers, students and volunteers (志愿者) work together. They turn an old parking lot into a garden and make an unused room into a kitchen.
Later they planted the first crops like lettuces and carrots. Every year, new plants are added. Students love spending time in the garden. They learn to take care of plants. Many students now like fruit and vegetables they don't like before.
Alice Waters dreams of a garden in each US school. If you want to know more, visit www. edibleschoolyard. org.
( )1. What does the underlined word "it" in paragraph 2 refer to?
A. Cooking food.
B. Gardening.
C. Eating healthy food.
D. Knowing where food comes.
( )2. How did the students feel about growing their own food?
A. They felt it was too difficult.
B. They thought it was boring and tiring.
C. They enjoyed it and learned a lot from it.
D. They were only interested in eating the food they grew.
( )3. 新考法篇章结构 Which of the following shows the right structure of the passage?
A. ①/②/③④/⑤
B. ①②/③/④/⑤
C. ①/②/③/④/⑤
D. ①②/③④/⑤
答案:
1.B 词义猜测题。根据第二段的 how fun it is and how great it is to garden the plants 可知,it 指代的是 to garden the plants,即"园艺"。2.C 细节理解题。根据第四段的"Students love spending time in the garden. They learn to take care of plants."可知,学生们喜欢在花园里种植植物并学习照顾植物,所以选 C 项。3.D 推理判断题。通读文章可知,①②段引出爱丽丝·沃特斯想开展园艺课程及其目的;③④段讲述项目开展的过程及成果;⑤段总结全文,所以正确结构是①②/③④/⑤。故选 D 项。
素养:学习能力
题材:日常活动
新素材素材话题:萨莉寄宿学校的图书馆
[2025 湖南长沙期末] Hello, I am Sally. I learn in a nice boarding school (寄宿学校). The school library is my favourite place. I like to spend time there on Saturdays.
I usually get up at 7:00 on Saturday morning. Then I go out of the dormitory building at 7:20. Then I have breakfast in the dining hall next to the dormitory building at 7:30. After that, I usually go to the library at about 8:00.
To get there, I need to walk and turn right at the music hall. Then I turn left at the computer building. Then I can see the art building. The library is in front of the art building.
The library is a new building with three floors. I usually borrow (借) a book and go to the first floor. There is a big reading room there. I usually find a seat by a window and read the book for about 3 hours.
I like staying in the library because it is very quiet. Also, I can learn a lot from the books.
4. What time does Sally usually have breakfast on Saturday?
5. Where does Sally turn left to get to the library?
6. Where is the art building?
7. Does Sally usually read books in the library on Saturdays?
8. Why does Sally like staying in the library?
题材:日常活动
新素材素材话题:萨莉寄宿学校的图书馆
[2025 湖南长沙期末] Hello, I am Sally. I learn in a nice boarding school (寄宿学校). The school library is my favourite place. I like to spend time there on Saturdays.
I usually get up at 7:00 on Saturday morning. Then I go out of the dormitory building at 7:20. Then I have breakfast in the dining hall next to the dormitory building at 7:30. After that, I usually go to the library at about 8:00.
To get there, I need to walk and turn right at the music hall. Then I turn left at the computer building. Then I can see the art building. The library is in front of the art building.
The library is a new building with three floors. I usually borrow (借) a book and go to the first floor. There is a big reading room there. I usually find a seat by a window and read the book for about 3 hours.
I like staying in the library because it is very quiet. Also, I can learn a lot from the books.
4. What time does Sally usually have breakfast on Saturday?
5. Where does Sally turn left to get to the library?
6. Where is the art building?
7. Does Sally usually read books in the library on Saturdays?
8. Why does Sally like staying in the library?
答案:
阅读表达·语篇导读 本文介绍了萨莉周六去学校图书馆的日程安排。4. At 7:30 根据第二段的"Then I have breakfast in the dining hall next to the dormitory building at 7:30."可知,萨莉通常在周六7:30 的时候吃早餐。5. At the computer building. 根据第三段的"Then I turn left at the computer building."可知,萨莉在计算机楼左转。6. It's behind the library. 根据第三段的"The library is in front of the art building."可知,艺术楼在图书馆的后面。7. Yes(, she does). 根据第四段的"I usually find a seat by a window and read the book for about 3 hours."可知,萨莉星期六通常在图书馆看书。8. Because it is very quiet and she can learn a lot from the books. 根据最后一段"I like staying in the library because it is very quiet. Also, I can learn a lot from the books."可知答案。
查看更多完整答案,请扫码查看