2025年通城学典暑期升级训练七年级英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典暑期升级训练七年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第8页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
四、阅读理解。
Huabobo is a kind of traditional food in Shandong. It has a history of more than 300 years. People there like it very much. They usually eat it on special days, such as festivals, weddings(婚礼) and birthdays. So there are many factories for making huabobo in Shandong.
Yu Lili, from Weihai, Shandong, likes huabobo very much. When she was a child, her mother taught her how to make huabobo. So she is good at making it. She has a factory in her village. There are about 80 workers in her factory. They can make over 500 kinds of huabobo. Yu and her workers spend a lot of time on it, but she is happy because a lot of young people show love to her huabobo.
Huabobo is not only a kind of food but also an art. Huabobo comes in different colours and shapes, like animals, flowers and fruit. It looks good and it's tasty.
For people in Shandong, huabobo is a symbol of the Chinese New Year. It shows good luck and people's wishes for a good life. That's why it becomes popular with more and more people in Shandong.
1. Who taught Yu Lili to make huabobo?
A. Her parents. B. Her mother.
C. Her workers. D. Her grandfather.
2. What does the underlined word "tasty" mean?
A. 美味的 B. 有用的
C. 糟糕的 D. 可爱的
3. What is the third paragraph mainly about?
A. What huabobo is.
B. Who likes huabobo.
C. How people make huabobo.
D. Where people can buy huabobo.
4. 新考法 篇章结构 Which shows the structure of the passage?

5. Which is not true about Yu Lili?
A. She has a factory in Shandong.
B. She couldn't make huabobo when she was a child.
C. Workers in her factory can make different kinds of huabobo.
D. People in Shandong usually eat huabobo on special days.
Huabobo is a kind of traditional food in Shandong. It has a history of more than 300 years. People there like it very much. They usually eat it on special days, such as festivals, weddings(婚礼) and birthdays. So there are many factories for making huabobo in Shandong.
Yu Lili, from Weihai, Shandong, likes huabobo very much. When she was a child, her mother taught her how to make huabobo. So she is good at making it. She has a factory in her village. There are about 80 workers in her factory. They can make over 500 kinds of huabobo. Yu and her workers spend a lot of time on it, but she is happy because a lot of young people show love to her huabobo.
Huabobo is not only a kind of food but also an art. Huabobo comes in different colours and shapes, like animals, flowers and fruit. It looks good and it's tasty.
For people in Shandong, huabobo is a symbol of the Chinese New Year. It shows good luck and people's wishes for a good life. That's why it becomes popular with more and more people in Shandong.
1. Who taught Yu Lili to make huabobo?
A. Her parents. B. Her mother.
C. Her workers. D. Her grandfather.
2. What does the underlined word "tasty" mean?
A. 美味的 B. 有用的
C. 糟糕的 D. 可爱的
3. What is the third paragraph mainly about?
A. What huabobo is.
B. Who likes huabobo.
C. How people make huabobo.
D. Where people can buy huabobo.
4. 新考法 篇章结构 Which shows the structure of the passage?
5. Which is not true about Yu Lili?
A. She has a factory in Shandong.
B. She couldn't make huabobo when she was a child.
C. Workers in her factory can make different kinds of huabobo.
D. People in Shandong usually eat huabobo on special days.
答案:
1. B 细节理解题。根据第二段中“When she was a child, her mother taught her how to make huabobo.”可知,是于丽丽的妈妈教她如何制作花饽饽的。2. A 词义猜测题。根据第三段中“It looks good and it's tasty.”可知,此处是夸赞花饽饽的褒义词,且由 and 连接,“美味的”比“可爱的”更符合。3. A 段落大意题。根据“Huabobo is not only a kind of food but also an art.”并结合第三段内容可知,本段主要描述了花饽饽的颜色、形状以及它的美观和美味,因此是关于“花饽饽是什么”的描述。4. A 篇章结构题。文章第一段介绍了花饽饽的基本信息和受欢迎程度,是总述;第二段介绍于丽丽团队制作花饽饽;第三段介绍花饽饽到底是什么;第四段则总结了花饽饽在山东人心中的象征意义。因此文章结构为“总——分——总”。5. B 细节理解题。根据第二段中“When she was a child, her mother taught her how to make huabobo.”可知,于丽丽还是一个孩子的时候就会制作花饽饽。
查看更多完整答案,请扫码查看