2025年通城学典暑期升级训练七年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典暑期升级训练七年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典暑期升级训练七年级英语人教版》

一、完形填空。
John liked playing football and he practised hard every day. He always dreamed of becoming a good football player. But one day, he felt uncomfortable and went to see the doctor. The doctor said there was something wrong with his heart, so he couldn't play the 1 he loved any more.
2 first, John felt worried and sad. He didn't know 3 to do. But after a few weeks of feeling sorry for 4, John realized that he still had choices. He might not be able to play football, but he had something 5 to do. Then John started volunteering at the local football club.
He 6 became an important part of the club. He shared his love and knowledge of the sport with younger players. It wasn't his dream job, 7 John had fun while helping others become 8 at football. He felt happy because he found a new calling in life.
Through his experiences, John learned that sometimes life doesn't go according to(根据) his 9. But that doesn't mean you have to give up your 10. As long as you have a positive attitude, you can find new paths to success and happiness.
1. A. music B. card C. sport D. part
2. A. At B. On C. In D. For
3. A. how B. what C. where D. why
4. A. herself B. themselves C. itself D. himself
5. A. other B. others C. else D. another
6. A. heavily B. carefully C. quickly D. angrily
7. A. and B. if C. but D. because
8. A. easier B. higher C. happier D. better
9. A. time B. plan C. luck D. study
10. A. job B. life C. dream D. friend
答案: 1. C 根据 John liked playing football 可知,他不能再踢足球,从事自己喜欢的运动了。
2. A 起初,约翰感到担心和悲伤。at first 起初,固定短语。
3. B 根据“He didn't know... to do.”可知,他不知道该做什么。
4. D 根据“But after a few weeks of feeling sorry for... John realized that he still had choices.”可知,此处指约翰为自己感到难过。
5. C 根据“but he had something... to do”可知,此处指约翰有别的事情可做。
6. C heavily 重地; carefully 仔细地; quickly 迅速地; angrily 生气地。根据“He... became an important part of the club.”可知,他很快成为俱乐部的重要成员。
7. C 这不是他梦寐以求的工作,但约翰在帮助别人提高足球水平的同时得到了乐趣。前后构成转折关系,用 but 连接。
8. D 这不是他梦寐以求的工作,但约翰在帮助别人提高足球水平的同时得到了乐趣。easier 更容易的; higher 更高的; happier 更开心的; better 更好的。
9. B 根据“Through his experiences, John learned that sometimes life doesn't go according to his...”可知,约翰了解到有时生活并不按照他的计划进行。
10. C 根据“But that doesn't mean you have to give up your...”可知,但那并不意味着你必须放弃你的梦想。
二、阅读理解。
This is the Tang Dynasty Chat Room(唐朝聊天室) online. Today three famous poets(诗人) come to our 答案讲解 chat room. Let's welcome them warmly.
Hello, everyone, I'm Li Bai. I enjoy drinking and writing poems(诗). Many people call me "Poet Immortal(诗仙)". I have a lot of poems, and I think you surely know them well. If not, you may not listen carefully in your Chinese class. I have many friends, such as Du Fu and Meng Haoran. We all love writing poems.
Hi, I'm Du Fu, a friend of Li Bai's. I'm 11 years younger than Li Bai. I love writing poems about nature, people and life. "Chunye Xiyu" is one of my most famous poems. I write poems to record(记录) the real life and true feelings of poor people. So people call me "Poet Sage(诗圣)". Li Bai and I are good friends. I often write poems as gifts for him.
I am Meng Haoran. I'm 12 years older than Li Bai. I love nature and often write poems about rivers, mountains, and the beauty of life. The poem "Chunxiao" is one of my most famous poems. Both Li Bai and I love poetry and the beauty of nature, so we are good friends.
1. Where can we read the material above?
A. On the Internet. B. In a Chinese book.
C. On TV. D. On a noticeboard.
2. We can infer that Li Bai is ______ from his words.
A. shy B. confident C. brave D. quiet
3. Du Fu's poems are about ______.
A. the beauty of life B. rivers and mountains
C. drinking and travelling D. nature, people and life
4. What do we know about the three poets?
A. They are good friends. B. Meng Haoran is the youngest.
C. They are all famous poets in China. D. Li Bai often gets poems from Meng Haoran.
答案: 1. A 推理判断题。根据“This is the Tang Dynasty Chat Room online. Today three famous poets come to our chat room.”可知,文章可能来自互联网。
2. B 推理判断题。根据“I have a lot of poems, and I think you surely know them well. If not, you may not listen carefully in your Chinese class.”可推知,李白很有自信。
3. D 细节理解题。根据“Hi, I'm Du Fu... I love writing poems about nature, people and life.”可知,杜甫的诗是关于自然、人和生活的。
4. C 推理判断题。根据“Today three famous poets come to our chat room.”可知,他们都是中国著名的诗人。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭