2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版》

( )3.The two actors have something ____. And they often play similar roles in the films.

A.in general
B.in style
C.in common
D.in shape
答案: C 【点拨】in general 一般来说;in style 时尚的;in common 共同的;in shape 处于良好状态。根据语境可知,此处表示“共同之处”,要用“in common”。故选 C。
( )4.(2024·江苏南京江宁高新区中学三模) Except for playing ____, mixing songs together is another way of expression to show love for music.

A.instructions
B.instruments
C.invitations
D.introductions
答案: B 【点拨】instruction 说明;instrument 乐器;invitation 邀请;introduction 介绍。根据“to show love for music”可知,要表达对音乐的热爱,演奏乐器是一种方式。故选 B。
( )5.Many people all over the world want to climb Mount Qomolangma each year, ____ it is very dangerous.

A.if
B.while
C.though
D.as
答案: C 【点拨】if 如果;while 当……时;though 尽管;as 因为。根据“it is very dangerous”可知,尽管很危险,每年有许多来自世界各地的人想攀登珠穆朗玛峰,应用 though 来引导让步状语从句。故选 C。
( )6.—What do you think of the music written by Tan Dun?
—____! I haven't heard a better one.

A.Not good
B.Never mind
C.Just OK
D.So perfect
答案: D 【点拨】句意:——你认为谭盾写的音乐怎么样?——如此的完美!我从来没听过更好的。Not good 不好;Never mind 不要介意;Just OK 刚刚好;So perfect 如此完美。故选 D。
四、根据短文意思和首字母提示,写出一个完整正确的单词。
There was a time when bands(乐队) could actually make a living by selling their music. But that time is long gone. These days m 1 have to find other ways to earn money to support their lives.
Can you remember the f 2 piece of music you ever bought? If you're more t 3 30, it was probably a CD, and you probably went into a music shop and bought a CD by your favourite band. Part of the money you spent went to the band—that's how the musicians made their living.
Music is still an important part of life for most British people. But young people in the UK hardly ever go to music shops. Lots of young people would laugh at the idea of p 4 for music. "Music is free," they say. "And you can get it from the I 5." The illegal(非法的) downloading of music is widespread. A recent survey showed that on average, each teenager had 800 illegally downloaded songs on his or her mobile phone.
So what does this mean for the bands? If people don't pay for music, the bands won't make any money. Some British bands are trying to find n 6 ways to make money. In the past, they could sell T-shirts, CDs and posters. But they need to be more c 7 now. Scottish rock band(摇滚乐队) Franz Ferdinand sells their o 8 branded(打上商标的) puzzles, bags, books and even underwear(内衣). You can b 9 lamps, cups, towels, mobile phones, sunscreen lotion(防晒霜) and even biscuits from other bands!
Music is still important, but merchandise(商品) is playing a bigger p 10 than ever before.
1. ____ 2. ____ 3. ____ 4. ____ 5. ____
6. ____ 7. ____ 8. ____ 9. ____ 10. ____
答案: 1. musicians 2. first 3. than 4. paying 5. Internet 6. new 7. creative 8. own 9. buy 10. part

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭