2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版》

( )4.Tom's grandfather ____ two years ago. He has been ____ for two years. His ____ made his family very sad.

A.died; died; dead
B.died; dead; death
C.dead; died; death
D.death; dead; died
答案: B 【点拨】第一个空作谓语应用动词 died;第二个空与 for 引导的一段时间连用,应用“be dead”表示状态;第三个空在形容词性物主代词 his 后,应用名词 death。故选 B。
( )5.The news round-up shows you ____ in the world ____ the latest information.

A.what happening; with
B.what is happening; with
C.what does it happen; has
D.what events are happening; have
答案: B 【点拨】根据句子结构和语境可知,第一空是宾语从句,而且应用进行时;第二空连接空后短语,意为“用最新的信息”,是方式状语,应用介词 with。故选 B。
四、完形填空。
Ruoxi is a student from Hebei. One day after school, she was 1 and told her mother that she wouldn't go back to school the next day. Her mother later 2 that Ruoxi failed her Chinese exam again.
Ruoxi works hard every day, but 3 is always difficult for her. She does 4 in her Chinese exams and in other 5 that need reading. Her parents know she's 6 so why can't she study as well as the others? The 7 is that Ruoxi has a problem called dyslexia(诵读困难).
A documentary, The Chosen One, tells about three 8 with dyslexia. Ruoxi is one of them. Dyslexia is a learning problem some children have. It's 9 for those children to read and spell, but it doesn't 10 they are stupid. Plenty of talented people struggle(斗争) with dyslexia.
Directors Li Ruihua and Fan Qipeng learned about dyslexia four years ago. After hearing about and studying some cases, they decided to 11 a documentary. Then they 12 about three years working on The Chosen One. It shows how the three families face difficulties and go 13 dark times together.
“We want more people to learn about dyslexia and 14 the children with this problem,” says Li Ruihua. “Every life is unique. The children with dyslexia are the chosen ones. Their learning disability can't 15 them from following their dreams!”
( )1. A. sad
B. moved
C. surprised
D. excited
( )2. A. said
B. thought
C. learned
D. thought
( )3. A. sleeping
B. exercising
C. volunteering
D. studying
( )4. A. well
B. wonderfully
C. carefully
D. badly
( )5. A. programmes
B. projects
C. subjects
D. articles
( )6 A. polite
B. smart
C. active
D. brave
( )7. A. idea
B. question
C. answer
D. opinion
( )8. A. groups
B. children
C. families
D. teachers
( )9. A. hard
B. possible
C. helpful
D. painful
( )10. A. examine
B. check
C. mean
D. discover
( )11. A. deal
B. watch
C. enjoy
D. make
( )12. A. cost
B. spent
C. took
D. lay
( )13. A. across
B. from
C. into
D. through
( )14. A. choose
B. refuse
C. understand
D. influence
( )15. A. prevent
B. lead
C. educate
D. create
答案: 1. A 【点拨】sad 难过的;moved 感动的;surprised 惊讶的;excited 兴奋的。根据“Ruoxi failed her Chinese exam again”可知,语文考试不及格,所以是很难过。故选 A。2. C 【点拨】say 说;think 想;learn 得知;think 认为。根据“Her mother later 2 that Ruoxi failed her Chinese exam again.”可知,是得知她语文考试不及格。故选 C。3. D 【点拨】sleep 睡觉;exercise 锻炼;volunteer 志愿;study 学习。根据“Ruoxi works hard every day”和 but 表示句意转折可知,学习对她来说很难。故选 D。4. D 【点拨】well 好;wonderfully 非常,极好地;carefully 仔细地;badly 差,拙劣地。根据下文“Ruoxi has a problem called dyslexia”可知,若汐具有阅读障碍,所以涉及阅读的科目考得很差。故选 D。5. C 【点拨】programme 节目;project 计划;subject 学科;article 文章。根据“in her Chinese exams and in other 5 that need reading”可知是其他需要阅读的学科。故选 C。6. B 【点拨】polite 礼貌的;smart 聪明的;active 活跃的;brave 勇敢的。根据“so why can't she study as well as the others”及下文“it doesn't 10 they are stupid”可知,若汐很聪明。故选 B。7. C 【点拨】idea 主意;question 问题;answer 答案;opinion 观点。根据上文“... so why can't she study as well as the others?”可知,此处指问题的答案。故选 C。8. B 【点拨】group 群组;children 孩子们;family 家庭;teacher 老师。根据下文“Ruoxi is one of them.”可知是指三个有阅读障碍的孩子的故事。故选 B。9. A 【点拨】hard 困难的;possible 可能的;helpful 有帮助的;painful 痛苦的。根据上文“Dyslexia is a learning problem some children have.”可知,阅读和拼写对有阅读障碍的孩子来说很难。故选 A。10. C 【点拨】examine 检查;check 检查,核对;mean 意味着;discover 发现。根据“It's hard for those children to read and spell.”和 but 表示句意转折可知,这类孩子阅读和拼写很难,但这并不意味着他们愚笨。故选 C。11. D 【点拨】deal 处理;watch 观看;enjoy 喜欢;make 制作。根据下文“Then they 12 about three years working on The Chosen One.”可知是制作一部纪录片。故选 D。12. B 【点拨】cost 花费,物作主语;spend 花费,人作主语;take 带走;lay 安放,放置。根据“Then they 12 about three years working on The Chosen One.”可知,spend time doing sth. 是固定搭配,表示“花时间做某事”。故选 B。13. D 【点拨】across 穿过(表面);from 从;into 到……里面;through 穿过(内部)。根据“go 13 dark times together”可知,共同度过黑暗时期;go through 经历,度过。故选 D。14. C 【点拨】choose 选择;refuse 拒绝;understand 理解;influence 影响。根据“We want more people to learn about dyslexia and 14 the children with this problem”可知是希望更多人理解有阅读障碍的孩子。故选 C。15. A 【点拨】prevent 阻止;lead 引领;educate 教育;create 创造。prevent sb. from doing sth. 阻止某人做某事。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭