2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版》

( )3.—We should form the good habit of saving food now.
—I agree, so I always ______ the food I order.

A.eat up
B.give up
C.turn up
D.put up
答案: 3. A 【点拨】句意:——我们现在应该养成节约食物的好习惯。——我同意,因此我总是吃光我点的食物。eat up 吃光;give up 放弃;turn up 把(音量)调大;put up 张贴,搭建。根据句意可知选A。
( )4.—I think washing hands every day is good ______ our health.
—Yes, I agree ______ you.

A.to; to
B.with; to
C.for; with
D.at; with
答案: 4. C 【点拨】be good to 对……好;be good with 与……相处得好;be good for 有利于;be good at 擅长;agree to 同意……;agree with sb. 同意某人的观点。根据第一空后的“our health”可知,此处表示有利于健康,故用 be good for;第二空后宾语 you 表示人,表示同意某人的观点,所以用短语 agree with。故选C。
( )5.We got so wet. We had ______ umbrellas ______ raincoats with us!

A.either; or
B.both; and
C.neither; nor
D.not only; but also
答案: 5. C 【点拨】either...or...要么……要么……,或者……或者……;both... and... ……和……(两者)都;neither... nor... ……和……(两者)都不;not only... but also... 不仅……而且……。根据前句“我们都湿透了”可推知,后句句意为“我们既没有带伞也没有带雨衣”。故选C。
( )6.The Chinese language has become a bridge to ______ China ______ the rest of the world.

A.connect; to
B.translate; into
C.compare; with
D.separate; from
答案: 6. A 【点拨】句意:中文已经成为连接中国与世界其他地区的桥梁。connect... to... 把……和……连接起来;translate... into... 把……翻译成……;compare... with... 把……与……比较;separate... from... 把……与……分开。故选A。
( )7.—Are you going to take a part - time job during your summer holiday?
—Yes. I don't think I should always ______ my parents.

A.depend on
B.listen to
C.fight against
D.argue with
答案: 7. A
( )8.My father promised to attend the Open Day in my school, and he did do so. His word is ______ his action.

A.as well as
B.as good as
C.as much as
D.as many as
答案: 8. B 【点拨】as well as 和……一样好;as good as 和……几乎一样;as much as“和……一样多”,修饰不可数名词;as many as“和……一样多”,修饰可数名词复数。这里是说他的话和他的行动一致,用 as good as。故选B。
( )9.Doctors all over the world are still trying their best to ______ ways to treat this disease.

A.get on with
B.look forward to
C.come up with
D.pay attention to
答案: 9. C 【点拨】句意:世界各地的医生仍在尽最大努力想出治疗这种疾病的方法。get on with 和……相处;look forward to 期待;come up with 想出;pay attention to 注意。故选C。
( )10.(2025·江苏南通期中) —This article says a person who loves red is confident and willing to challenge new things.
—______. My cousin's favourite colour is red, but he is shy and sometimes a little lazy.

A.I can't agree more
B.Don't mention it
C.That's all right
D.That's not the case
答案: 10. D 【点拨】I can't agree more 我完全同意;Don't mention it 别提了;That's all right 没关系;That's not the case 事实并非如此。根据下文“My cousin's favourite colour is red, but he is shy and sometimes a little lazy.”可知,此处应是不同意对方的观点。故选D。
五、根据短文意思及首字母提示,写出一个完整正确的单词。
In Britain, the government, school leaders, teachers and parents all agree that students should wear uniforms. Almost all the British private schools have their o 1 school uniforms. They believe that it's i 2 to wear school uniforms.
School leaders usually decide if students will have to wear uniforms, and they a 3 decide what they will look like. You know, no students want to wear u 4 uniforms. Everybody wants to dress well.
Leaders have to follow the rules, and they c 5 just choose anything they like. They have to t 6 of the students' feelings. Here are a few f 7 leaders should consider.
First, cost. This is the first fact that they should consider. Their uniforms shouldn't be too e 8. If so, it may cause problems for some families because not all families can afford them.
Second, sexism(性别歧视). The uniform policy must be fair(公平的) for boys and g 9.
Third, cultures and races. School rules must a 10 students from all backgrounds to wear a uniform, for example, allowing Muslim(穆斯林的) girls to wear a proper dress and Sikh(锡克教的) boys to wear a traditional headdress(头饰).
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
答案: 1. own 2. important 3. also 4. ugly 5. can't 6. think 7. facts 8. expensive 9. girls 10. allow

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭