2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版》

( )5.—(2025·江苏常州期中)Good news! Another new member in the Beidou family was sent into space.
—Scientists tried their best to pay attention to every detail. To them, ______.

A.it never rains but it pours
B.a friend in need is a friend indeed
C.a miss is as good as a mile
D.the grass is always greener on the other side
答案: C 【点拨】it never rains but it pours 不雨则已,一雨倾盆;a friend in need is a friend indeed 患难见真情;a miss is as good as a mile 失之毫厘,谬以千里;the grass is always greener on the other side 这山望着那山高。根据“Scientists tried their best to pay attention to every detail.”可知,“失之毫厘,谬以千里”符合语境。故选C。
四、根据短文意思和首字母提示,写出一个完整正确的单词。
Dear Future Me,
You are leaving school and stepping into a new world. Well done for completing all those difficult lessons!
You've just found out that you've p 1 all your exams and done your best. You know you'll be able to e 2 a fantastic high school. At this moment, you must be p 3 of yourself.
I'm w 4 this letter to remind you a 5 about all the things you wanted to do when you were in the seventh grade. I want you to make sure that before you leave school, you'll r 6 your dream as a footballer of the school. Remember that you wanted to be a f 7 singer? Well, I hope you'll w 8 the top place in the school talent show this year.
If you've done e 9 you wanted to do, you'll now be a popular and bright student, with a wonderful f 10 ahead of you.
Don't let me down!
Yours sincerely,
Henry
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
答案: 1. passed 2. enter 3. proud 4. writing 5. again 6. realize 7. famous 8. win 9. everything 10. future
五、完形填空。(2025·江苏徐州调研)
Anna was a 9-year-old girl from a small village. She attended primary school till the 4th grade at her village. For the 5th grade, a famous school in the city 1 her. Anna got very happy. Today was the 2 day of her school and she was very excited.
Once the bus reached the school, Anna couldn't wait to run to the 3 after asking the way. When seeing her clothes and 4 she was from a small village, other students started laughing at her. The teacher soon arrived and asked everyone to be quiet. She 5 Anna and said that she would be studying with them. Then she told the students to be ready for the test. She asked everyone to 6 the seven wonders(奇迹) of the world that they had learned. Everyone began writing the answers quickly 7 Anna wrote very slowly.
When everyone 8 Anna handed in their answer papers, the teacher asked, “What happened, Anna? Don't worry, just write what you know.”
“I was thinking that there were lots of things, so it was 9 for me to pick seven to write!” Anna replied. And then she gave her answer paper to the teacher.
The teacher started 10 their answers and most students answered them 11 such as the Great Wall of China, Stonehenge, Great Pyramid of Giza... She was 12 as they had remembered what she had taught them. 13, she picked up Anna's answer paper and started reading, “The seven wonders are—to be able to see, to be able to hear, to be able to feel, to laugh, to think, to be kind, to love!”
The teacher and all the class were 14. Today, a girl from a small village 15 them remember the valuable gifts that they had got. And they are truly great wonders.
( )1. A. mentioned
B. protected
C. accepted
D. interviewed
( )2. A. first
B. second
C. third
D. last
( )3. A. playground
B. office
C. library
D. classroom
( )4. A. believing
B. thinking
C. guessing
D. knowing
( )5. A. warned
B. introduced
C. invited
D. discovered
( )6. A. talk about
B. look up
C. ask for
D. write down
( )7. A. or
B. but
C. so
D. and
( )8. A. without
B. from
C. except
D. like
( )9. A. important
B. easy
C. interesting
D. difficult
( )10. A. reading
B. writing
C. talking
D. telling
( )11. A. bravely
B. correctly
C. carelessly
D. clearly
( )12. A. patient
B. tired
C. glad
D. nervous
( )13. A. Finally
B. However
C. Also
D. Anyway
( )14. A. noisy
B. silent
C. creative
D. energetic
( )15. A. made
B. caused
C. allowed
D. asked
答案: 1. C 【点拨】mention 提及;protect 保护;accept 招收;interview 采访。根据下文“... her school and she was very excited.”可知,应是她去了新学校。故选C。2. A 【点拨】first 第一;second 第二;third 第三;last 最后。根据语境可知应是第一天。故选A。3. D 【点拨】playground 操场;office 办公室;library 图书馆;classroom 教室。根据语境可知,Anna 第一天上学应是去教室。故选D。4. D 【点拨】believe 相信;think 思考;guess 猜测;know 知道。根据“seeing her clothes and ___ she was from a small village”可知,应是知道她来自一个小村庄。故选D。5. B 【点拨】warn 警告;introduce 介绍;invite 邀请;discover 发现。根据上文可知 Anna 第一天上学,应是把她介绍给同学们。故选B。6. D 【点拨】talk about 谈论;look up 查询;ask for 要求;write down 写下。根据“Everyone began writing the answers”可知是写下答案。故选D。7. B 【点拨】or 或者;but 但是;so 所以;and 并且。根据“Everyone began writing the answers quickly”和“Anna wrote very slowly”可知是转折关系。故选B。8. C 【点拨】without 没有;from 从;except 除了;like 像。根据“What happened, Anna? Don't worry, just write what you know.”可知 Anna 没有交答题纸。故选C。9. D 【点拨】important 重要的;easy 容易的;interesting 有趣的;difficult 困难的。根据“I was thinking that there were lots of things”可知选出七个是难的。故选D。10. A 【点拨】read 读;write 写;talk 说话;tell 告诉。根据上文“Everyone began writing the answers”可知答案是已经写出来的,此处应为老师开始读他们的答案。故选A。11. B 【点拨】bravely 勇敢地;correctly 正确地;carelessly 粗心地;clearly 清晰地。根据“they had remembered what she had taught them”可知应是回答正确。故选B。12. C 【点拨】patient 耐心的;tired 累的;glad 高兴的;nervous 紧张的。根据“they had remembered what she had taught them”可知应是高兴的。故选C。13. A 【点拨】finally 最后;however 然而;also 也;anyway 无论如何。根据上文可知 Anna 最后一个交的试卷,所以此处应是最后看 Anna 的答卷。故选A。14. B 【点拨】noisy 吵闹的;silent 沉默的;creative 创造性的;energetic 精力充沛的。根据“Today, a girl from a small village ___ them remember the valuable gifts that they had got. And they are truly great wonders.”可知,一个来自小村庄的女孩教会了他们道理,老师和全班同学应该是沉默的。故选B。15. A 【点拨】make 使;cause 引起;allow 允许;ask 问。make... do sth. 使……做某事。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭