2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版》

( )3.(2025·江苏镇江期中)When you worry about exams, ______ share them with your parents?

A.why don't we
B.would you like
C.what about
D.why not
答案: 3. D 【点拨】根据“When you worry about exams”和“share them with your parents”可知,主语为 you,share 为动词原形,空处用 why not。故选 D。
( )4.—______ going boating on Xuanwu Lake tomorrow?
—The radio says it is going to rain tomorrow. ______ go to the city library and read some books?

A.What about; Let's
B.Why not; How about
C.How about; Why not
D.Shall we; Why don't we
答案: 4. C 【点拨】根据第一空后的 going 可排除 B、D 两项;答语后一句是问句,排除 A 项。故选 C。
四、根据句意及首字母提示补全单词。
1. The sudden s______ in the classroom made everyone feel a bit nervous.
2. We are advised to make full use of d______ when we come across new words in reading.
3. My mother's w______ about my health are always on my mind, so I try to take good care of myself.
4. Do you know why he didn't r______ to your questions?
5. Mr Li often encourages us to use different methods to s______ maths problems.
答案: 1. silence 2. dictionaries 3. worries 4. reply 5. solve
五、阅读理解。(2024·广东广州越秀区一模)
When a teen and a parent argue, it does not mean that something is wrong with their relationship. It just means that they see things in different ways. Parents of teenagers should realize this kind of argument happens in almost every family.
In the early years of children's lives, parents are the most important people in their world. Their love and support mean a lot to children. As children get older and have more contact with people other than their parents, their behaviours will be influenced(影响) by other people.
Building up independence
As teens build up independence, parents need to understand a number of points. They are still the most important influence in their children's lives while teens are trying to become adults. One of their greatest difficulties is becoming independent while keeping a loving relationship with parents.
Fighting for control
When children are young, many parents keep control over most parts of their children's life. These parents choose their children's clothes, friends, hobbies and so on. As children grow older, they realize they can never grow into adults without having control of their lives. As a result, teens begin to fight for control. In this period, even a simple topic can trigger a disagreement. Topics that cause the greatest stress in a family include family rules, responsibility and so on.
In fact, teens are still worried about losing the most important thing in their lives—the love of parents. At the same time, parents may feel hurt about teens' abilities to care for themselves. It is stressful because everyone cares so greatly about each other.

What are some ways parents can begin to break the cycle of disagreement with their teens? First of all, be aware that teenagers must become independent to become adults. If becoming independent is the task of children, then the task of parents must be to help their children reach independence by allowing them to walk(and fall), talk(and make mistakes) and slowly take control of their lives.
Also, parents should try to keep the communication lines open and be a good example for their teens to follow. Sometimes parents may need to learn new ways to deal with their own problems, instead of allowing the teens' fight for independence to get mixed up with their questions.
( )1. Why do parents and teens argue with each other?
A. They don't love each other any more.
B. They don't see the world in the same way.
C. Teenagers want to live a totally independent life.
D. Teenagers don't care about parents' love and support.
( )2. Which of the following can take the place of the underlined word “trigger”?
A. fill with
B. come along
C. lead to
D. set out
( )3. 创新考法—语篇理解题 Which of the following is the best subtitle to fill in “ ▲ ”?
A. Becoming adults
B. Solving disagreements
C. Allowing mistakes
D. Keeping communicating
( )4. What is the purpose of the article?
A. To teach teenagers how to be independent.
B. To explain why teenagers need independence.
C. To give parents advice on getting on with teenagers.
D. To tell parents to stay away from their teenage children.
答案: 1. B 【点拨】根据第一段中“When a teen and a parent argue, it does not mean that something is wrong with their relationship. It just means that they see things in different ways.”可知,是因为他们看待世界的方式不同。故选 B。2. C 【点拨】根据第四段中“As a result, teens begin to fight for control. In this period, even a simple topic can trigger a disagreement. Topics that cause the greatest stress in a family include family rules, responsibility and so on.”可知,在青少年开始争夺控制权的时期,即使是一个简单的话题也可能导致分歧。所以 trigger 和 lead to 意思相同。故选 C。3. B 【点拨】根据倒数第二段“What are some ways parents can begin to break the cycle of disagreement with their teens? First of all, be aware that teenagers must become independent to become adults.”可知,这里开始介绍解决分歧的方法。故选 B。4. C 【点拨】根据全文可知,文章主要是写给父母的,向父母们介绍了青少年成长过程中会逐渐变得独立起来,这难免会与父母产生争吵,短文最后给出了父母与青少年相处的建议。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭