2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版》

( )5.—Why are you so tired today?
—Because I ____ to watch a football match last night.

A.turned up
B.stayed up
C.put up
D.gave up
答案: B
( )6.—Do you think teenagers can't have a part-time job?
—____. They may learn from working.

A.It's nothing
B.Don't mention it
C.Hard to say
D.That's all right
答案: C 【点拨】It's nothing 小事情;Don't mention it 不用谢;Hard to say 很难说;That's all right 不要紧,没关系。根据下文“They may learn from working.”可知,青少年做兼职也是有好处的,并不完全否定。故选 C。
四、完形填空。
Larry seemed always silent and didn't have any friend. His teacher Mr Brown 1 this. One day, he asked Larry to meet him after class. Mr Brown said, "I see that you don't talk to anyone or show any 2 in anything. What's wrong?" Larry replied, "Sir, I have a very 3 life. I have to face some very sad incidents and I keep 4 them. Because of this, I can't focus my attention on anything and don't even feel like talking to 5."
Mr Brown listened carefully, thought for a while and said, "Would you like some lemonade (柠檬汽水)?" Larry felt a little 6 and nervously replied, "Yes, thank you!"
While 7 lemonade, Mr Brown added more salt on purpose and kept the quantity of sugar low. Larry made a 8 face as soon as he drank a sip of that lemonade. Seeing this, Mr Brown asked, "You don't like it?"
"Um...it's just there is a bit too much 9 in it," Larry answered.
Mr Brown stopped him, "Oh, it doesn't matter. I will throw it away." As the teacher was lifting the glass to 10, Larry stopped him and said, "Sir, please don't throw it away. 11 we put a little more sugar in the lemonade, it will be fine to drink."
Hearing this, Mr Brown said 12, "This is what I want to hear from you. To improve the 13 of lemonade, we don't need to remove the salt from it, we can just add some sugar to it. Similarly, we cannot remove sad things that have 14 happened to us, but we can add sweetness of good experiences in our life. If you keep on crying about your 15, neither your present will be right nor the future will be bright."
Larry realized his problem and promised to live a positive life.
( )1. A. enjoyed B. noticed C. believed D. forgot
( )2. A. fear B. anger C. interest D. politeness
( )3. A. simple B. difficult C. quiet D. common
( )4. A. looking for B. learning from C. laughing at D. thinking about
( )5. A. anybody B. somebody C. everybody D. nobody
( )6. A. surprised B. tired C. bored D. ashamed
( )7. A. buying B. cooking C. preparing D. drinking
( )8. A. serious B. friendly C. patient D. strange
( )9. A. sugar B. water C. salt D. lemonade
( )10. A. keep it away B. take it away C. drink it up D. use it up
( )11. A. If B. Since C. Although D. Unless
( )12. A. bravely B. coldly C. happily D. angrily
( )13. A. taste B. colour C. shape D. smell
( )14. A. never B. already C. nearly D. seldom
( )15. A. style B. habit C. decision D. past
答案: 1. B 【点拨】enjoy 享受,喜爱;notice 注意;believe 相信;forget 忘记。根据下文内容可知,Mr Brown 应该是注意到了他的问题。故选 B。2. C 【点拨】fear 害怕,恐惧;anger 生气;interest 兴趣;politeness 礼貌。根据语境可知,Larry 不和任何人说话并且对任何事都没有兴趣,show an interest in 为固定搭配。故选 C。3. B 【点拨】simple 简单的;difficult 困难的,艰难的;quiet 安静的;common 普遍的。根据下文“I have to face some very sad incidents”可知,他的生活应该是艰难的。故选 B。4. D 【点拨】look for 寻找;learn from 从……学到;laugh at 嘲笑;think about 思考,考虑。根据下文“I can't focus my attention on anything”可知,他应该一直在思考这些悲伤的事情。故选 D。5. A 【点拨】anybody 任何人;somebody 某人;everybody 每个人;nobody 没有人。根据句意“我甚至不想和任何人说话”可知选 A。6. A 【点拨】surprised 感到惊讶的;tired 疲惫的;bored 感到无聊的;ashamed 羞愧的。根据上文可知,没有任何朋友的 Larry 对 Mr Brown 邀请他喝柠檬汽水感到有点吃惊。故选 A。7. C 【点拨】buy 买;cook 烹饪;prepare 准备;drink 喝。根据下文“Mr Brown added more salt on purpose and kept the quantity of sugar low.”可知,Mr Brown 应该是正在准备柠檬汽水。故选 C。8. D 【点拨】serious 严肃的;friendly 友好的;patient 有耐心的;strange 奇怪的。根据上文可知,Mr Brown 在柠檬汽水中故意多加了盐,因此当 Larry 喝的时候应该是会感到很奇怪。故选 D。9. C 【点拨】sugar 糖;water 水;salt 盐;lemonade 柠檬汽水。根据上文可知,Mr Brown 在柠檬汽水中故意多加了盐,因此 Larry 想表达的是里面有太多的盐。故选 C。10. B 【点拨】keep it away 远离它;take it away 把它拿走;drink it up 把它喝光;use it up 把它用光。根据上文“I will throw it away.”可知,此时 Mr Brown 应该是要把柠檬汽水拿走。故选 B。11. A 【点拨】if 如果;since 因为;although 尽管,虽然;unless 除非。根据语境可知,此处缺少引导条件状语从句的连词,用 if。故选 A。12. C 【点拨】bravely 勇敢地;coldly 冷淡地;happily 高兴地;angrily 生气地。根据下文可知,Mr Brown 听到了他想听到的话,他应该是开心的。故选 C。13. A 【点拨】taste 味道;colour 颜色;shape 形状;smell 气味。根据上文可知,他们在喝柠檬汽水,因此这里应该是改善柠檬汽水的味道。故选 A。14. B 【点拨】never 从不;already 已经;nearly 几乎;seldom 很少。根据句意“我们无法移除发生在我们身上的伤心事”可知,这些事应该是已经发生的。故选 B。15. D 【点拨】style 风格,样式;habit 习惯;decision 决定;past 过去。与下文中的现在和将来形成对比,此处应为过去。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭