2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版连云港专版》

一、从方框中选择恰当的单词或短语并用其正确形式填空。
feel good luck warm make oneself look powerful play different roles
1. Amy wants to choose the right colour ______.
2. The teachers were painting their faces with different colours ______ when I entered the classroom.
3. I ______ quite worried after I heard the bad news.
4. During the Spring Festival, people like to use red decoration, because red can bring ______.
5. (2025·江苏宿迁宿豫区联考改编)My father's letter reminds me of the ______ of family and encourages me to go back home as soon as possible.
答案: 1. to make herself look powerful
2. to play different roles
3. felt
4. good luck
5. warmth
( )1.Mary likes ______ colour of this skirt. It is ______ good match for her shirt.

A.a; the
B.the; a
C.a; a
D.the; the
答案: B
( )2.—Do you think I should wear an orange shirt today?
—Yes. ______ orange can bring you good luck, it is good for your interview.

A.Though
B.As
C.But
D.While
答案: B 【点拨】句意:——你认为今天我应该穿橙色的衬衫吗? ——是的。因为橙色能带给你好运,它对你的面试有好处。though 虽然;as 因为;but 但是;while 然而。故选 B。
( )3.Frank is an honest boy and he never tells a lie. We all ______ him.

A.miss
B.mind
C.doubt
D.trust
答案: D 【点拨】miss 想念;mind 介意;doubt 怀疑;trust 信任。根据语境可知选 D。
( )4.Millie felt ______ tired after a long walk, so she wanted to drink ______ tea.

A.a bit of; a bit
B.a little bit; a bit of
C.a bit; a little of
D.a bit little; a bit
答案: B
( )5.—I like eating sweets very much.
—Really? ______ you are becoming fatter and fatter.

A.Why
B.Because
C.That's why
D.That's because
答案: C 【点拨】why 提问原因;because 后接原因;that's why 后接结果;that's because 后接原因。由语境可知选 C。
三、阅读理解。(2025·江苏泰州靖江靖城中学八校联盟调研)
Have you ever poured water onto your shirt right before an important event? Usually, clothes darken in colour when they get wet. It would certainly be nice if the water didn't change the colour of the clothes so much. But sadly, this isn't how things work. So why do clothes often appear darker when they get wet?
Before understanding this question, we should first take a quick look at how we "see" colours. Take a red shirt as an example. When it is hit by the light from the Sun, it absorbs (吸收) different wavelengths(波长) of light, except for the red light wavelength. The red light wavelength is reflected(反射) to our eyes. That is why the shirt appears red to us.
Now let's return to the wet shirt. When the light hits a wet shirt, it has to pass through the water on the shirt. The light that should be reflected by the shirt is reabsorbed(重吸收) by the water. This means less light will be sent to our eyes. As a result, the shirt looks "darker".
But remember, sometimes a wet shirt can seem brighter from some special angles(角度) of observation. The surface (表面) of a shirt is usually rough. Adding water to it makes it smoother. A smooth surface reflects light in a different way from a rough surface. So you may see a small and bright reflection of the light from a certain angle. So usually, a wet shirt will be darker than a dry one, but it can also appear "shinier" at times.
( )1. 创新考法—行文方式题 How does the writer explain how people "see" colours?
A. By sharing an experience.
B. By telling a story.
C. By giving an example.
D. By raising a question.
( )2. What will happen after the light passes through the water on the shirt?
A. More light will be sent to our eyes.
B. Some light will be reabsorbed by the water.
C. The water on the shirt will be absorbed.
D. The light reflected by water will disappear.
( )3. What does the underlined word "it" in Paragraph 4 refer to(指代)?
A. The wet shirt.
B. The dry shirt.
C. The water.
D. The light.
( )4. What can we infer(推断) from the text?
A. A dry shirt will be shinier than a wet one.
B. Adding water can make all the clothes appear darker.
C. Being wet will surely make clothes look shiny.
D. The more light gets into our eyes, the brighter the shirt is.
( )5. What's the main purpose of the text?
A. To show us how the red light wavelength is reflected to our eyes.
B. To explain why clothes often appear darker when they get wet.
C. To let us understand why clothes often appear "shinier".
D. To warn us not to pour water onto the shirts before an event.
答案: 1. C 【点拨】根据“Take a red shirt as an example.”可知,作者通过举例(如红色衬衫)来解释人们如何“看见”颜色。故选 C。
2. B 【点拨】根据“The light that should be reflected by the shirt is reabsorbed(重吸收) by the water.”可知,一些光会被水重新吸收。故选 B。
3. A 【点拨】根据“So usually, a wet shirt will be darker than a dry one, but it can also appear ‘shinier’ at times.”可知,湿衬衫会比干衬衫颜色更深,但有时也会显得更“有光泽”,画线的“it”指代的是“a wet shirt”。故选 A。
4. D 【点拨】根据“This means less light will be sent to our eyes. As a result, the shirt looks ‘darker’.”可知,进入我们眼睛的光线会变少,所以衬衫看起来“颜色更深”,由此推断,进入眼睛的光越多,则衬衫看起来就越亮。故选 D。
5. B 【点拨】根据“So why do clothes often appear darker when they get wet?”并通读全文可知,本文旨在解释衣服湿了为什么颜色会变深。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭