第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
三、根据短文意思和首字母提示,写出一个完整正确的单词。
Colour is very important in our lives. It has a lot to do with our feelings. Colours are d 1 into warm colours, cool colours and neutral(中性的) colours. Red and yellow are warm colours because they make a room feel warmer. They also make the walls s 2 nearer to us than they really are. We say that blue and green are cool colours. They give us a different feeling—the room feels cooler and the walls seem to be farther a 3. A neutral colour is one that does not influence our feelings. Brown and gray are b 4 neutral colours, but they may also be put into warm or cold colours to affect our feelings. Let's begin to see the i 5 of choosing the right colours. Although red might be very suitable f 6 a restaurant, it would be wrong for an art gallery(画廊). People want to look at the pictures, not the walls b 7. White is used to make a small room look larger. If a room is very small, you can use the colour white for the w 8. We sometimes say a colour is loud or quiet. Again we are talking about the feeling that the colour b 9 us. We use sound to say how m 10 the colour catches our attention.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
Colour is very important in our lives. It has a lot to do with our feelings. Colours are d 1 into warm colours, cool colours and neutral(中性的) colours. Red and yellow are warm colours because they make a room feel warmer. They also make the walls s 2 nearer to us than they really are. We say that blue and green are cool colours. They give us a different feeling—the room feels cooler and the walls seem to be farther a 3. A neutral colour is one that does not influence our feelings. Brown and gray are b 4 neutral colours, but they may also be put into warm or cold colours to affect our feelings. Let's begin to see the i 5 of choosing the right colours. Although red might be very suitable f 6 a restaurant, it would be wrong for an art gallery(画廊). People want to look at the pictures, not the walls b 7. White is used to make a small room look larger. If a room is very small, you can use the colour white for the w 8. We sometimes say a colour is loud or quiet. Again we are talking about the feeling that the colour b 9 us. We use sound to say how m 10 the colour catches our attention.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
答案:
1. divided 2. seem 3. away 4. both 5. importance 6. for 7. behind 8. walls 9. brings 10. much
四、阅读理解。
There are thousands of kinds of animals in the Amazon rainforest, each coloured differently. Most rainforest animals use their colours for survival.
Some animals use colour to protect themselves from their predators(猎食者). An example is the green iguana(鬣鳞蜥). Young iguanas are bright green and hide among the bright green leaves of the trees where they live. As they grow older, their colour becomes duller. Old iguanas live higher in the trees, where the colours all around are less bright.
Other animals are predators and use colour to hide from their prey. The boa constrictor snake(蟒蛇) is a good example. Some boas are grey or brown, and their colours help them hide on branches. The emerald boa is green and white, so it can easily hide in the leaves. A boa hides in a tree and waits for a bird to fly by. When one does, the boa grabs the bird from the air and then squeezes it to death before eating it.
Colourful frogs can be orange, red, or green. Their bright colours let everybody know where they are. The bright colour warns other animals that the frog is poisonous, so they stay away. These tiny frogs are very poisonous! One frog has enough poison to kill 100 people.
The colours of the rainforest are beautiful to us, but to the animals they are very important. They help the animals survive.
( )1. In which part of a magazine may we read this passage?
A. History. B. Culture. C. Arts. D. Nature.
( )2. What colour is the adult green iguana?
A. Bright green. B. Dull green. C. Grey or brown. D. Green and white.
( )3. Which animal in the passage is an example of “prey”?
A. Some boas. B. The emerald boa. C. The bird. D. Colourful frogs.
( )4. 创新考法—篇章结构题 How is the passage organized? (P:Paragraph)
There are thousands of kinds of animals in the Amazon rainforest, each coloured differently. Most rainforest animals use their colours for survival.
Some animals use colour to protect themselves from their predators(猎食者). An example is the green iguana(鬣鳞蜥). Young iguanas are bright green and hide among the bright green leaves of the trees where they live. As they grow older, their colour becomes duller. Old iguanas live higher in the trees, where the colours all around are less bright.
Other animals are predators and use colour to hide from their prey. The boa constrictor snake(蟒蛇) is a good example. Some boas are grey or brown, and their colours help them hide on branches. The emerald boa is green and white, so it can easily hide in the leaves. A boa hides in a tree and waits for a bird to fly by. When one does, the boa grabs the bird from the air and then squeezes it to death before eating it.
Colourful frogs can be orange, red, or green. Their bright colours let everybody know where they are. The bright colour warns other animals that the frog is poisonous, so they stay away. These tiny frogs are very poisonous! One frog has enough poison to kill 100 people.
The colours of the rainforest are beautiful to us, but to the animals they are very important. They help the animals survive.
( )1. In which part of a magazine may we read this passage?
A. History. B. Culture. C. Arts. D. Nature.
( )2. What colour is the adult green iguana?
A. Bright green. B. Dull green. C. Grey or brown. D. Green and white.
( )3. Which animal in the passage is an example of “prey”?
A. Some boas. B. The emerald boa. C. The bird. D. Colourful frogs.
( )4. 创新考法—篇章结构题 How is the passage organized? (P:Paragraph)
答案:
1. D【点拨】根据第一段“There are thousands of kinds of animals in the Amazon rainforest, each coloured differently. Most rainforest animals use their colours for survival.”以及通读全文可知,短文说的是亚马逊雨林中有成千上万种动物,每种动物都有不同的颜色。所以我们可以在杂志的自然部分阅读此内容。故选 D。2. B【点拨】根据第二段中“Young iguanas are bright green and hide among the bright green leaves of the trees where they live. As they grow older, their colour becomes duller.”可知,成年绿鬣蜥是暗绿色的。故选 B。3. C【点拨】根据第三段中“A boa hides in a tree and waits for a bird to fly by. When one does, the boa grabs the bird from the air and then squeezes it to death before eating it.”可知,那只鸟就是蟒蛇的猎物。故选 C。4. A【点拨】通读全文可知,第一段说的是亚马逊雨林中有成千上万种动物,每种动物都有不同的颜色,大多数雨林动物利用它们的颜色来生存。第二、三、四段分别用具体的动物来举例说明颜色的作用。第五段总述雨林动物的颜色对它们的生存非常重要,呼应第一段。本文采用的是总分总的结构。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看