第65页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
三、根据短文意思和首字母提示,写出一个完整正确的单词。
Miracles(奇迹) will happen if you don't give up trying. Even if you have f 1 for one hundred times, you may succeed when you try for the 101st time.
When I was born, my doctor told my mother that there was something wrong with my l 2. They were too soft to be able to walk. A 3 the news was bad, my mother didn't become frustrated(沮丧的). She didn't believe what the doctor said and started to look for other ways.
My mother k 4 looking for other doctors for me, and finally she succeeded. The doctor and his team in the hospital did everything t 5 could to help me. They also asked my parents to teach me to do some e 6 to help me walk. One day when my mother came to pick me up, I crawled(爬) towards her. She was so surprised and happy that she couldn't believe her eyes. Crawling was not walking, but it was a good s 7. Day by day, I could walk by myself.
When I grew up, my mother a 8 told me these stories. She said that if I thought of what she said whenever I met difficulties, I could do a 9 successfully. I have been working hard and I have turned out to be a very e 10 person. I get best grades in school and I am a good dancer and swimmer. What the story tells us, as my mother always says, is: Never give up.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
Miracles(奇迹) will happen if you don't give up trying. Even if you have f 1 for one hundred times, you may succeed when you try for the 101st time.
When I was born, my doctor told my mother that there was something wrong with my l 2. They were too soft to be able to walk. A 3 the news was bad, my mother didn't become frustrated(沮丧的). She didn't believe what the doctor said and started to look for other ways.
My mother k 4 looking for other doctors for me, and finally she succeeded. The doctor and his team in the hospital did everything t 5 could to help me. They also asked my parents to teach me to do some e 6 to help me walk. One day when my mother came to pick me up, I crawled(爬) towards her. She was so surprised and happy that she couldn't believe her eyes. Crawling was not walking, but it was a good s 7. Day by day, I could walk by myself.
When I grew up, my mother a 8 told me these stories. She said that if I thought of what she said whenever I met difficulties, I could do a 9 successfully. I have been working hard and I have turned out to be a very e 10 person. I get best grades in school and I am a good dancer and swimmer. What the story tells us, as my mother always says, is: Never give up.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
答案:
1. failed 2. legs 3. Although 4. kept 5. they 6. exercise 7. start 8. always 9. anything 10. excellent
四、阅读理解。(2024·江苏南通崇川区、如皋一模)
Would you BET on the future of this man? He is 53 years old. Most of his adult life has been a losing struggle against debt and misfortune(不幸). A war injury has made his left hand stop functioning, and he has often been in prison. Driven by heaven - knows - what motives, he determines to write a book.
The book turns out to be one that has appealed to the world for more than 350 years. That former prisoner was Cervantes, and the book was Don Quixote(《堂吉诃德》). And the story brings an interesting question: why do some people find new energy and creativity to the end of their days, but others find them long before?
We've all known people who run out of steam before they reach life's halfway mark. I'm not talking about those who fail to get to the top. We can't all get there. I'm talking about people who have stopped learning on growing because they have taken in the fixed attitudes and opinions that all too often come with passing years.
Most of us, in fact, progressively narrow the variety of our lives. We succeed in our field of specialization and then become trapped in it. Nothing surprises us. We lose our sense of wonder. However, if we are willing to learn, the opportunities are everywhere.
The things we learn in maturity(成熟) seldom involve information and skills. We learn to bear(容忍) with the things we can't change. We learn to avoid self - pity. We learn that however much we try to please, some people are never going to love us—an idea that troubles at first but is eventually relaxing.
With high motivation and enthusiasm(动机和热情), we can keep on learning. Then we will know how important it is to have meaning in our life. However, we can achieve meaning only if we have made a promise to something larger than our own little egos(自我), whether to loved ones, to fellow humans, to work, or to some moral concept.
Many of us regard "promise" with such "caring" jobs as teaching and nursing. But doing any ordinary job as well as one can is in itself an admirable promise. People who work toward such excellence—whether they are driving a truck, or running a store—make the world better just by being the kind of people they are. They've learned life's most valuable lesson.
( )1. The passage starts with the story of Cervantes to show that ______.
A. loss of freedom stimulates one's creativity
B. age isn't a block(障碍) to achieving one's goal
C. disability cannot stop a man fighting for success
D. misfortune prevents a man fighting against his fate
( )2. What does the underlined part "run out of steam" in Paragraph 3 probably mean?
A. End one's fight for freedom.
B. Waste one's energy taking risks.
C. Miss the opportunity to succeed.
D. Lose the interest to continue learning.
( )3. What does the author want to tell us in Paragraph 5?
A. A wise man can live without self - pity.
B. A strong - willed man can bear suffering.
C. A man is supposed to satisfy people around him.
D. A man should learn suitable ways to deal with life.
( )4. What is the author's purpose in writing the passage?
A. To stress the need of shouldering responsibilities at work.
B. To provide guidance on leading a meaningful adult life.
C. To tell the importance of having a strong will for learning.
D. To suggest a way of going after excellence in our lifelong career.
Would you BET on the future of this man? He is 53 years old. Most of his adult life has been a losing struggle against debt and misfortune(不幸). A war injury has made his left hand stop functioning, and he has often been in prison. Driven by heaven - knows - what motives, he determines to write a book.
The book turns out to be one that has appealed to the world for more than 350 years. That former prisoner was Cervantes, and the book was Don Quixote(《堂吉诃德》). And the story brings an interesting question: why do some people find new energy and creativity to the end of their days, but others find them long before?
We've all known people who run out of steam before they reach life's halfway mark. I'm not talking about those who fail to get to the top. We can't all get there. I'm talking about people who have stopped learning on growing because they have taken in the fixed attitudes and opinions that all too often come with passing years.
Most of us, in fact, progressively narrow the variety of our lives. We succeed in our field of specialization and then become trapped in it. Nothing surprises us. We lose our sense of wonder. However, if we are willing to learn, the opportunities are everywhere.
The things we learn in maturity(成熟) seldom involve information and skills. We learn to bear(容忍) with the things we can't change. We learn to avoid self - pity. We learn that however much we try to please, some people are never going to love us—an idea that troubles at first but is eventually relaxing.
With high motivation and enthusiasm(动机和热情), we can keep on learning. Then we will know how important it is to have meaning in our life. However, we can achieve meaning only if we have made a promise to something larger than our own little egos(自我), whether to loved ones, to fellow humans, to work, or to some moral concept.
Many of us regard "promise" with such "caring" jobs as teaching and nursing. But doing any ordinary job as well as one can is in itself an admirable promise. People who work toward such excellence—whether they are driving a truck, or running a store—make the world better just by being the kind of people they are. They've learned life's most valuable lesson.
( )1. The passage starts with the story of Cervantes to show that ______.
A. loss of freedom stimulates one's creativity
B. age isn't a block(障碍) to achieving one's goal
C. disability cannot stop a man fighting for success
D. misfortune prevents a man fighting against his fate
( )2. What does the underlined part "run out of steam" in Paragraph 3 probably mean?
A. End one's fight for freedom.
B. Waste one's energy taking risks.
C. Miss the opportunity to succeed.
D. Lose the interest to continue learning.
( )3. What does the author want to tell us in Paragraph 5?
A. A wise man can live without self - pity.
B. A strong - willed man can bear suffering.
C. A man is supposed to satisfy people around him.
D. A man should learn suitable ways to deal with life.
( )4. What is the author's purpose in writing the passage?
A. To stress the need of shouldering responsibilities at work.
B. To provide guidance on leading a meaningful adult life.
C. To tell the importance of having a strong will for learning.
D. To suggest a way of going after excellence in our lifelong career.
答案:
( )1. B 【点拨】根据第一段和“And the story brings an interesting question: why do some people find new energy and creativity to the end of their days, but others find them long before?”可知,这个故事表明塞万提斯年龄这么大了,还是有这样的成就,说明年龄不是实现目标的障碍。故选 B。( )2. D 【点拨】根据后文解释“I'm talking about people who have stopped learning on growing...”可知,画线词所说是停止学习成长的人,和 D 选项“失去继续学习的兴趣”表述一致。故选 D。( )3. D 【点拨】根据“The things we learn in maturity seldom involve information and skills... but is eventually relaxing.”可知,作者想告诉我们应该学会适应。故选 D。( )4. B 【点拨】通读全文可知,本文从西班牙文学巨匠塞万提斯讲起,告诉我们不论身处哪个年龄阶段,想要成功就要不断学习,指导我们要过一种有意义的生活。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看