第107页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
B
Every season brings special things. There are many fun sayings about seasons. Let's see some of them!
Spring: A Fresh Start
Spring is all about new beginnings, so people often say, “April showers bring May flowers.”
This means the ▲ in April helps flowers come out in May. It's a way of telling us that good things always come after waiting.
Summer: Fun in the Sun
Summer is warm, sunny, and energetic. A saying is “Make hay(干草) while the sun shines.”
This means making good use of a good situation(形势) when it comes. Farmers often say this because they can only dry hay on sunny days.
Autumn: A Time for Change
When leaves turn red, orange, and yellow, people often say, “the autumn of one's life”. It talks about the later years of a man's life because autumn is later in the year.
Winter: Comfortable(舒适的) and Cold
Winter can be hard, but people make the best of it. You may hear someone say, “snowed under”. It means being very busy, like when snow piles up(堆积) all around you.
()51.Which word can we put into ▲ ?
A.sun B.rain C.wind
()52.How is summer from the passage?
A.Full of energy. B.Fresh and warm. C.Quiet but lifeless.
()53.Which season can be the symbol of people's old age?
A.Summer. B.Autumn. C.Winter.
()54.Who can be described(描述) as “snowed under”?
A.Tommy, liking playing sports outside.
B.Jack, being good at making use of time.
C.Jenny, being tired of too much schoolwork.
()55.Where may we find this passage?
A.In a storybook. B.In a science magazine. C.In a book about nature.
Every season brings special things. There are many fun sayings about seasons. Let's see some of them!
Spring: A Fresh Start
Spring is all about new beginnings, so people often say, “April showers bring May flowers.”
This means the ▲ in April helps flowers come out in May. It's a way of telling us that good things always come after waiting.
Summer: Fun in the Sun
Summer is warm, sunny, and energetic. A saying is “Make hay(干草) while the sun shines.”
This means making good use of a good situation(形势) when it comes. Farmers often say this because they can only dry hay on sunny days.
Autumn: A Time for Change
When leaves turn red, orange, and yellow, people often say, “the autumn of one's life”. It talks about the later years of a man's life because autumn is later in the year.
Winter: Comfortable(舒适的) and Cold
Winter can be hard, but people make the best of it. You may hear someone say, “snowed under”. It means being very busy, like when snow piles up(堆积) all around you.
()51.Which word can we put into ▲ ?
A.sun B.rain C.wind
()52.How is summer from the passage?
A.Full of energy. B.Fresh and warm. C.Quiet but lifeless.
()53.Which season can be the symbol of people's old age?
A.Summer. B.Autumn. C.Winter.
()54.Who can be described(描述) as “snowed under”?
A.Tommy, liking playing sports outside.
B.Jack, being good at making use of time.
C.Jenny, being tired of too much schoolwork.
()55.Where may we find this passage?
A.In a storybook. B.In a science magazine. C.In a book about nature.
答案:
51. 由“April showers bring May flowers.”(四月的阵雨带来五月的花)可知,四月的雨(rain)帮助五月的花开放,A选项sun(太阳),C选项wind(风)均不符合语境。
52. 文中明确提到“Summer is warm, sunny, and energetic.”(夏天是温暖、阳光明媚且充满活力的),A选项Full of energy(充满活力)符合;B选项Fresh(新鲜的)未提及;C选项Quiet but lifeless(安静但无生气)与原文不符。
53. 从“When leaves turn red, orange, and yellow, people often say, ‘the autumn of one's life’.”可知秋天(Autumn)可以象征人的老年。
54. “snowed under”意思是非常忙碌,C选项Jenny厌倦太多功课,说明她很忙,符合;A选项Tommy喜欢在外面做运动,与忙碌无关;B选项Jack善于利用时间,也不是忙碌的意思。
55. 文章主要介绍了关于四季的有趣谚语,与自然相关,可能在一本关于自然的书中(In a book about nature)找到,A选项In a storybook(在故事书里),B选项In a science magazine(在科学杂志里)均不太符合。
51. B
52. A
53. B
54. C
55. C
52. 文中明确提到“Summer is warm, sunny, and energetic.”(夏天是温暖、阳光明媚且充满活力的),A选项Full of energy(充满活力)符合;B选项Fresh(新鲜的)未提及;C选项Quiet but lifeless(安静但无生气)与原文不符。
53. 从“When leaves turn red, orange, and yellow, people often say, ‘the autumn of one's life’.”可知秋天(Autumn)可以象征人的老年。
54. “snowed under”意思是非常忙碌,C选项Jenny厌倦太多功课,说明她很忙,符合;A选项Tommy喜欢在外面做运动,与忙碌无关;B选项Jack善于利用时间,也不是忙碌的意思。
55. 文章主要介绍了关于四季的有趣谚语,与自然相关,可能在一本关于自然的书中(In a book about nature)找到,A选项In a storybook(在故事书里),B选项In a science magazine(在科学杂志里)均不太符合。
51. B
52. A
53. B
54. C
55. C
C
Today I went to a sports museum and one sport interested me. It was Chuiwan.
When I saw paintings of people playing Chuiwan, I shouted, “Oh, that's like golf.” Hearing this, the guide said, “Well, because Chuiwan came out first, we could say golf is similar to Chuiwan!”
As we walked along, the guide told me Chuiwan came from the game Budaqiu in the Tang Dynasty(朝代). Not many people could play Budaqiu well because it was hard to play and the players usually needed to be strong. So some smart people made some changes to Budaqiu and then Chuiwan came out. When playing Chuiwan, players hit(击打) a ball one by one. If someone got the ball into a hole(洞), he won the game.
Chuiwan was very interesting and was good to play for a group. But it was also fine to play between two friends. It became famous in the Song Dynasty. Even emperors and officials had fun playing it!
On my way home, I thought maybe I could try Chuiwan myself. It would be a good way to know more about Chinese culture.
()56.Why did the writer shout?
A.Because he wanted to try Chuiwan.
B.Because he didn't agree with the guide's words.
C.Because he found a sport similar to today's golf.
()57.Which game came out first?
A.Golf. B.Budaqiu. C.Chuiwan.
()58.How was Chuiwan in the Song Dynasty?
A.Hard to play. B.Fun to play. C.Dangerous to play.
()59.Which is TRUE about Chuiwan?
A.Players must hit a ball at the same time.
B.Only two players could play in the game.
C.There can be only one winner for the game.
()60.What may the writer think of his trip to the museum?
A.Meaningful. B.Tiring. C.Boring.


Today I went to a sports museum and one sport interested me. It was Chuiwan.
When I saw paintings of people playing Chuiwan, I shouted, “Oh, that's like golf.” Hearing this, the guide said, “Well, because Chuiwan came out first, we could say golf is similar to Chuiwan!”
As we walked along, the guide told me Chuiwan came from the game Budaqiu in the Tang Dynasty(朝代). Not many people could play Budaqiu well because it was hard to play and the players usually needed to be strong. So some smart people made some changes to Budaqiu and then Chuiwan came out. When playing Chuiwan, players hit(击打) a ball one by one. If someone got the ball into a hole(洞), he won the game.
Chuiwan was very interesting and was good to play for a group. But it was also fine to play between two friends. It became famous in the Song Dynasty. Even emperors and officials had fun playing it!
On my way home, I thought maybe I could try Chuiwan myself. It would be a good way to know more about Chinese culture.
()56.Why did the writer shout?
A.Because he wanted to try Chuiwan.
B.Because he didn't agree with the guide's words.
C.Because he found a sport similar to today's golf.
()57.Which game came out first?
A.Golf. B.Budaqiu. C.Chuiwan.
()58.How was Chuiwan in the Song Dynasty?
A.Hard to play. B.Fun to play. C.Dangerous to play.
()59.Which is TRUE about Chuiwan?
A.Players must hit a ball at the same time.
B.Only two players could play in the game.
C.There can be only one winner for the game.
()60.What may the writer think of his trip to the museum?
A.Meaningful. B.Tiring. C.Boring.
答案:
56. 细节理解题。根据“When I saw paintings of people playing Chuiwan, I shouted, ‘Oh, that's like golf.’”可知作者大喊是因为他发现了一项和现在高尔夫相似的运动。
57. 细节理解题。根据“the guide told me Chuiwan came from the game Budaqiu in the Tang Dynasty”可知Budaqiu出现得更早。
58. 细节理解题。根据“Even emperors and officials had fun playing it!”可知捶丸在宋代很好玩。
59. 细节理解题。根据“When playing Chuiwan, players hit a ball one by one. If someone got the ball into a hole, he won the game.”可知游戏只有一个获胜者。A选项“at the same time”错误,是一个一个击打;B选项“Only two players”错误,也可以一群人玩。
60. 推理判断题。根据“On my way home, I thought maybe I could try Chuiwan myself. It would be a good way to know more about Chinese culture.”可知作者认为这次博物馆之行是有意义的。
56. C
57. B
58. B
59. C
60. A
57. 细节理解题。根据“the guide told me Chuiwan came from the game Budaqiu in the Tang Dynasty”可知Budaqiu出现得更早。
58. 细节理解题。根据“Even emperors and officials had fun playing it!”可知捶丸在宋代很好玩。
59. 细节理解题。根据“When playing Chuiwan, players hit a ball one by one. If someone got the ball into a hole, he won the game.”可知游戏只有一个获胜者。A选项“at the same time”错误,是一个一个击打;B选项“Only two players”错误,也可以一群人玩。
60. 推理判断题。根据“On my way home, I thought maybe I could try Chuiwan myself. It would be a good way to know more about Chinese culture.”可知作者认为这次博物馆之行是有意义的。
56. C
57. B
58. B
59. C
60. A
查看更多完整答案,请扫码查看