2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版》

I.阅读理解
(2023.山东菏泽高一上期中)Cano
Cristales is a famous river in Colombia known as the“river of five colours".It is also considered by many as the most beautiful river in the world.
Located in the Serrania de la Macarena National Park in Colombia,the river is made up of several waterfalls,rapids and pllenty of pools.With a length of around100kilometres,it lies entirely within the national park.
From January to May,Cano Cristtales looksS like any other river.There is a bed of rocks covered with moss(苔藓)below a cool,clear river.However,between July and November the most amazing change takes place there.During this time,the river becomes a mix of colours,including yellow,blue,green,black and red.And it is the most beautiful from July to October.

At first,people thought the colours might be man−made.However,this rainbow−like river is formed completely naturally.The colours are the result of a kind of rare plant in the river which changes its colour according to how much sunlight it receives.
The plant is beautiful but weak.This makes it easily damaged.Within the park,there are a lot of human activities that may cause damage to the river.Normallly from December to June,the river is closed to tourists to give the area's ecosystem a break.Also,during the dry season there is not enough water to support life in the river.

Anyway,Cano Cristales stands out as one off
Colombia's most popular natural attractions,drawing a large number of tourists every year.

1.To enjoy the most beautiful view of the river,when can you visit it?
A.In January.     B.In April.
C.In June.      D.In October.
2.Why does the river have so many colors?
A.Because the river is artificial.
B.Because there is a rainbow in the river.
C.Because a kind of plant in the river can change its colour.
D.Because there are lots of colourful rocks in the river.
3.What can you learn about the river from the text?
A.The river is colourful all the time.
B.The river is open all year round.
C.The beauty of the river can be damaged easily.
D.Life in the river doesn't need much water to support.
4.Where is the text probably taken from?
A.A geography magazine.
B.A business newspaper.
C.A science report.
D.A storybook.
答案: 1. [文章大意] 本文是一篇说明文。文章主要介绍的是哥伦比亚著名的河流Cano Cristales,它被称为“彩虹河”,也被许多人认为是世界上最美丽的河。
1. D [提示:细节理解题。根据第三段的“And it is the most beautiful from July to October.”可知,要欣赏最美丽的河流景色,你可以在十月来,故选D。]
2. C [提示:细节理解题。根据第四段的“The colours are the result of a kind of rare plant in the river which changes its colour according to how much sunlight it receives.”可知,这条河有这么多颜色是因为河里的植物可以改变颜色,故选C。]
3. C [提示:细节理解题。根据倒数第二段的“The plant is beautiful but weak. This makes it easily damaged. Within the park, there are a lot of human activities that may cause damage to the river.”可知,这条河的美丽很容易被破坏,故选C。]
4. A [提示:推理判断题。通读全文,尤其是第一段“Cano Cristales is a famous river in Colombia known as the ‘river of five colours'. It is also considered by many as the most beautiful river in the world.”可知,本文主要介绍的是哥伦比亚著名的河流Cano Cristales,是关于地理的,因此可能取自一本地理杂志,故选A。]

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭