2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
V.根据教材原句仿写句子
1.I was looking at the photos on the noticeboard when I heard a voice behind me.(教材P2)
[仿]昨天我正在与我的家人视频通话,突然门铃响了。
Yesterday,I________________________with my family________the doorbell rang.
2.Turning around,I saw a white−haired man.(教材P2)
[仿]听到老师的声音,学生们立即停止了讲话。
______________________________,the students stopped talking at once.
3.How true these words were!(教材P3)
[仿]多么奇怪的植物啊!我以前从未见过它。
______________________________!I've never seen it before.
4.With butterflies in my stomach,I breathed deeply.(教材P4)
[仿]门开着,汤姆很快就睡着了。
Tom soon fell asleep______________________.
5.I had been too nervous to pay attention when he introduced himself!(教材P4)
[仿]听到我在英语演讲比赛中获得一等奖的消息,我兴奋得睡不着觉。
Hearing I had won first prize in the English speech contest,I was____________________
1.I was looking at the photos on the noticeboard when I heard a voice behind me.(教材P2)
[仿]昨天我正在与我的家人视频通话,突然门铃响了。
Yesterday,I________________________with my family________the doorbell rang.
2.Turning around,I saw a white−haired man.(教材P2)
[仿]听到老师的声音,学生们立即停止了讲话。
______________________________,the students stopped talking at once.
3.How true these words were!(教材P3)
[仿]多么奇怪的植物啊!我以前从未见过它。
______________________________!I've never seen it before.
4.With butterflies in my stomach,I breathed deeply.(教材P4)
[仿]门开着,汤姆很快就睡着了。
Tom soon fell asleep______________________.
5.I had been too nervous to pay attention when he introduced himself!(教材P4)
[仿]听到我在英语演讲比赛中获得一等奖的消息,我兴奋得睡不着觉。
Hearing I had won first prize in the English speech contest,I was____________________
答案:
1. was making a video call; when 2. Hearing the teacher's voice 3. How strange the plant is 4. with the door open 5. too excited to fall asleep
I.阅读理解
At thirteen, I was diagnosed(诊断)with a kind of attention disorder. When I was at school, I was always under great pressure. It made school difficult for me. When everyone else in the class was focusing on tasks, I could not.
In my first literature class, Mrs Smith asked us to read a story and then write on it, all within 45 minutes. I raised my hand right away and said, “Mrs Smith, you see, the doctor said I have attention problems. I might not be able to do it.” She glanced down at me through her glasses, “You are not different from your classmates, young man.” I tried, but I didn't finish the reading when the bell rang. I had to take it home.
In the quietness of my bedroom, the story suddenly became clear to me. It was about a blind person, Louis Braille. He lived in a time when the blind couldn't get much education. But Louis didn't give up. Instead, he invented a reading system(系统)of raised dots(点), which opened up a whole new world of knowledge to the blind.
Wasn't I the “blind” in my class, being made to learn like the “sighted” students? My thoughts spilled out and my pen started to dance. I completed the task within 40 minutes. Indeed, I was not different from others; I just needed a quieter place to make myself calm down. If Louis
could find his way out of his problem, why should I ever give up?
I didn't expect anything when I handed in my paper to Mrs Smith, so it was quite a surprise when it came back to me the next day−with an “A” on it. At the bottom of the paper were these words, “See what you can do when you keep trying.”
1. What problem did the author meet when he was in class?
A. He didn't like the teacher.
B. He was not fond of literature.
C. The classroom was too noisy.
D. He couldn't focus his attention in class.
2. What can we learn about Louis Braille from the passage?
A. He managed to cure his blindness.
B. He got a good education at school.
C. He made an invention which helped the blind.
D. He couldn't see or read for the whole life.
3. What was Mrs Smith's attitude to the author in the classroom?
A. She encouraged him.
B. She looked down on him.
C. She sympathized(同情)with him.
D. She was angry with him.
4. What can we learn from the passage?
A. How to be a great teacher.
B. Keep trying, and you can make it.
C. What you should do as a blind person.
D. Ways to overcome an attention disorder.
At thirteen, I was diagnosed(诊断)with a kind of attention disorder. When I was at school, I was always under great pressure. It made school difficult for me. When everyone else in the class was focusing on tasks, I could not.
In my first literature class, Mrs Smith asked us to read a story and then write on it, all within 45 minutes. I raised my hand right away and said, “Mrs Smith, you see, the doctor said I have attention problems. I might not be able to do it.” She glanced down at me through her glasses, “You are not different from your classmates, young man.” I tried, but I didn't finish the reading when the bell rang. I had to take it home.
In the quietness of my bedroom, the story suddenly became clear to me. It was about a blind person, Louis Braille. He lived in a time when the blind couldn't get much education. But Louis didn't give up. Instead, he invented a reading system(系统)of raised dots(点), which opened up a whole new world of knowledge to the blind.
Wasn't I the “blind” in my class, being made to learn like the “sighted” students? My thoughts spilled out and my pen started to dance. I completed the task within 40 minutes. Indeed, I was not different from others; I just needed a quieter place to make myself calm down. If Louis
could find his way out of his problem, why should I ever give up?
I didn't expect anything when I handed in my paper to Mrs Smith, so it was quite a surprise when it came back to me the next day−with an “A” on it. At the bottom of the paper were these words, “See what you can do when you keep trying.”
1. What problem did the author meet when he was in class?
A. He didn't like the teacher.
B. He was not fond of literature.
C. The classroom was too noisy.
D. He couldn't focus his attention in class.
2. What can we learn about Louis Braille from the passage?
A. He managed to cure his blindness.
B. He got a good education at school.
C. He made an invention which helped the blind.
D. He couldn't see or read for the whole life.
3. What was Mrs Smith's attitude to the author in the classroom?
A. She encouraged him.
B. She looked down on him.
C. She sympathized(同情)with him.
D. She was angry with him.
4. What can we learn from the passage?
A. How to be a great teacher.
B. Keep trying, and you can make it.
C. What you should do as a blind person.
D. Ways to overcome an attention disorder.
答案:
1. D [提示: 细节理解题。根据第一段“At thirteen, I was diagnosed(诊断)with a kind of attention disorder. When I was at school, I was always under great pressure. It made school difficult for me. When everyone else in the class was focusing on tasks, I could not.”可知,作者患有一种注意力障碍病症,他在课堂上无法集中注意力,故选D。]
2. C [提示: 细节理解题。根据第四段的“Instead, he invented a reading system(系统)of raised dots (点), which opened up a whole new world of knowledge to the blind.”可知,Louis Braille发明了盲文来帮助盲人,故选C。]
3. A [提示: 推理判断题。根据最后一段“I didn't expect anything when I handed in my paper to Mrs Smith, so it was quite a surprise when it came back to me the next day - with an ‘A' on it. At the bottom of the paper were these words, ‘See what you can do when you keep trying.’”可知,Mrs Smith给了作者一个“A”并且附上留言。由此可见,Mrs Smith对他是鼓励的,故选A。]
4. B [提示: 推理判断题。通读全文可知,本文讲述了作者受Louis Braille故事的激励战胜自己的疾病,完成论文并得到老师认可的故事。根据“If Louis could find his way out of his problem, why should I ever give up?”和“At the bottom of the paper were these words, ‘See what you can do when you keep trying.’”可知,本文告诉我们: 一直持续努力,你就会成功的,故选B。]
2. C [提示: 细节理解题。根据第四段的“Instead, he invented a reading system(系统)of raised dots (点), which opened up a whole new world of knowledge to the blind.”可知,Louis Braille发明了盲文来帮助盲人,故选C。]
3. A [提示: 推理判断题。根据最后一段“I didn't expect anything when I handed in my paper to Mrs Smith, so it was quite a surprise when it came back to me the next day - with an ‘A' on it. At the bottom of the paper were these words, ‘See what you can do when you keep trying.’”可知,Mrs Smith给了作者一个“A”并且附上留言。由此可见,Mrs Smith对他是鼓励的,故选A。]
4. B [提示: 推理判断题。通读全文可知,本文讲述了作者受Louis Braille故事的激励战胜自己的疾病,完成论文并得到老师认可的故事。根据“If Louis could find his way out of his problem, why should I ever give up?”和“At the bottom of the paper were these words, ‘See what you can do when you keep trying.’”可知,本文告诉我们: 一直持续努力,你就会成功的,故选B。]
查看更多完整答案,请扫码查看