2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
(2023.重庆第八中学高一上期中)Many of us have heard of Alex Honnold,who made history in2017when he became the first man to climb El Capitan without ropes or safety equipment.But his mother,Dierdre Wolownick,just became the oldest woman to conquer(征服)
the famous peak:She reached the top on September23−the morning of her70th birthday.
Dierdre,a writer and language teacher,decided to take up climbing as a means off connecting more with her son. In2008,accompanied by her son Alex,she visited a climbing gym and completed12routes that first day with his help,but it was months before she worked up the courage to return and practice on her own.
Dierdre became committed to the sport,and began to meet friends and sharpen her skills.She scaled parts of Half Dome Trail and Cathedral Peak at a time when many people at her age were thinking about retirement and slowing down.The writer would go on to publish a book about her climbing experiences with Alex called The Sharp End of Life:A Mother's Story.
“As a mother,I am impressed by this role exchange process.Parents and children often wind up changing roles in life as they get older,"she writes in her book.“Butt never,I thought,isS that transformation as obvious as when they climb together."
On September23,Dierdre and her friends set out in the dark,at6a.m.The route is steep enough to require all fours,grabbing rocks and trees and whatever else will hold the weight.Yet despite all difficulties,the team made it to the top.“It was really inspiring to watch her and then to have her on top with all of us,”said one of
Dierdre's friends.“There was a special look on everyone's face.We knew where we were. We knew how amazing the moment truly was."
1.Why did Dierdre start climbing mountains?
A.To celebrate her birthday.
B.To know her son better.
C.To seek writing inspiration.
D.To set an example for her son.
2.Which of the following best describes Dierdre?
A.Courageous and inspiring.
B.Patient and responsible.
C.Devoted and generous.
D.Confident and creative.
3.What does the last paragraph tell about
Dierdre's climbing journey?
A.It was arranged on her own.
B.It was worth the efforts.
C.It took days to be completed.
D.It required special equipment.
4.What may be a suitable title for the text?
A.Mountain climbing benefits health.
B.A mother goes beyond her son's wish.
C.Slow down,bettter your life.
D.Climb together,connect closer.
the famous peak:She reached the top on September23−the morning of her70th birthday.
Dierdre,a writer and language teacher,decided to take up climbing as a means off connecting more with her son. In2008,accompanied by her son Alex,she visited a climbing gym and completed12routes that first day with his help,but it was months before she worked up the courage to return and practice on her own.
Dierdre became committed to the sport,and began to meet friends and sharpen her skills.She scaled parts of Half Dome Trail and Cathedral Peak at a time when many people at her age were thinking about retirement and slowing down.The writer would go on to publish a book about her climbing experiences with Alex called The Sharp End of Life:A Mother's Story.
“As a mother,I am impressed by this role exchange process.Parents and children often wind up changing roles in life as they get older,"she writes in her book.“Butt never,I thought,isS that transformation as obvious as when they climb together."
On September23,Dierdre and her friends set out in the dark,at6a.m.The route is steep enough to require all fours,grabbing rocks and trees and whatever else will hold the weight.Yet despite all difficulties,the team made it to the top.“It was really inspiring to watch her and then to have her on top with all of us,”said one of
Dierdre's friends.“There was a special look on everyone's face.We knew where we were. We knew how amazing the moment truly was."
1.Why did Dierdre start climbing mountains?
A.To celebrate her birthday.
B.To know her son better.
C.To seek writing inspiration.
D.To set an example for her son.
2.Which of the following best describes Dierdre?
A.Courageous and inspiring.
B.Patient and responsible.
C.Devoted and generous.
D.Confident and creative.
3.What does the last paragraph tell about
Dierdre's climbing journey?
A.It was arranged on her own.
B.It was worth the efforts.
C.It took days to be completed.
D.It required special equipment.
4.What may be a suitable title for the text?
A.Mountain climbing benefits health.
B.A mother goes beyond her son's wish.
C.Slow down,bettter your life.
D.Climb together,connect closer.
答案:
1. B [提示: 细节理解题。根据第二段中的“Dierdre, a writer and language teacher, decided to take up climbing as a means of connecting more with her son.”可知,Dierdre开始爬山是因为想更多地了解自己的儿子,故选B。]
2. A [提示: 推理判断题。根据第一段中的“She reached the top on September 23 – the morning of her 70th birthday.”,第二段中的“it was months before she worked up the courage to return and practice on her own”及最后一段中的“It was really inspiring to watch her and then to have her on top with all of us”可知,Dierdre是一个有勇气且鼓舞人心的人,故选A。]
3. B [提示: 推理判断题。根据最后一段内容,尤其是 “It was really inspiring to watch her and then to have her on top with all of us,” said one of Dierdre's friends. “There was a special look on everyone's face. We knew where we were. We knew how amazing the moment truly was.” 可知,尽管他们这次攀登很困难,但当和她一起站在山顶时,这是鼓舞人心的,而且他们知道此刻是多么的不可思议。由此可知,他们的努力是值得的,故选B。]
4. D [提示: 标题归纳题。通读全文,尤其是根据第一段中的“But his mother, Dierdre Wolownick, just became the oldest woman to conquer the famous peak: She reached the top on September 23 – the morning of her 70th birthday.”和第二段中的“Dierdre, a writer and language teacher, decided to take up climbing as a means of connecting more with her son.”可知,本文主要讲述了Dierdre为了更了解儿子Alex Honnold,毅然选择参与到儿子爱好的登山运动中,并取得了不小的成就,故选D。]
2. A [提示: 推理判断题。根据第一段中的“She reached the top on September 23 – the morning of her 70th birthday.”,第二段中的“it was months before she worked up the courage to return and practice on her own”及最后一段中的“It was really inspiring to watch her and then to have her on top with all of us”可知,Dierdre是一个有勇气且鼓舞人心的人,故选A。]
3. B [提示: 推理判断题。根据最后一段内容,尤其是 “It was really inspiring to watch her and then to have her on top with all of us,” said one of Dierdre's friends. “There was a special look on everyone's face. We knew where we were. We knew how amazing the moment truly was.” 可知,尽管他们这次攀登很困难,但当和她一起站在山顶时,这是鼓舞人心的,而且他们知道此刻是多么的不可思议。由此可知,他们的努力是值得的,故选B。]
4. D [提示: 标题归纳题。通读全文,尤其是根据第一段中的“But his mother, Dierdre Wolownick, just became the oldest woman to conquer the famous peak: She reached the top on September 23 – the morning of her 70th birthday.”和第二段中的“Dierdre, a writer and language teacher, decided to take up climbing as a means of connecting more with her son.”可知,本文主要讲述了Dierdre为了更了解儿子Alex Honnold,毅然选择参与到儿子爱好的登山运动中,并取得了不小的成就,故选D。]
II.七选五阅读
(2023.江苏扬州邗江中学高一上期中)
The quality of the family relationship is more important than family configuration(结构).A healthy family relationship is the base of a happy family. 1 .Although family relationships are different,there are certain characteristics that healthy family relationships share.
Families with healthy relationships engage in positive and meaningful communication.Family members listen to and genuinely care about what the others are saying. In these families,communication is on a deep enough level. 2 .
When some feedback and constructive criticism are given,love and affection are made clear by the use of positive words.
A family with a healthy relationship requires every single family member's commitment.Family members hold family as a top priority(优先考虑的事)and consider the impact on relatives
before making important decisions. Family members are dependable and always there forr each other in times of crisis. 3 .
A characteristic of healthy family relationships is that they spend time doing enjoyable activities togetther. 4 .Often,these activities become family traditions,such as sharing meals together,having family outings every weekend or playing sporlts together.
5 .Family members accept that they each have their own personalities,qualities and interests.Everyone plays an important role in the family.When there is conflict between family members,it is solved in a positive and healthy manner.Family members also acknowledge each other's achievements and show appreciation for other members.
A.Therefore,members do not feel they are on their own
B.Family members share everything they have with each other
C.Respect is an important characteristic of healthy family relationships
D.It provides members with the support and encouragement that they need
E.Family members tend to select activities that help the family to grow closer
F.It is important to keep in mind that each family member is a unique individual
G.All members are able to share their feelings,goals,achievements and experiences
(2023.江苏扬州邗江中学高一上期中)
The quality of the family relationship is more important than family configuration(结构).A healthy family relationship is the base of a happy family. 1 .Although family relationships are different,there are certain characteristics that healthy family relationships share.
Families with healthy relationships engage in positive and meaningful communication.Family members listen to and genuinely care about what the others are saying. In these families,communication is on a deep enough level. 2 .
When some feedback and constructive criticism are given,love and affection are made clear by the use of positive words.
A family with a healthy relationship requires every single family member's commitment.Family members hold family as a top priority(优先考虑的事)and consider the impact on relatives
before making important decisions. Family members are dependable and always there forr each other in times of crisis. 3 .
A characteristic of healthy family relationships is that they spend time doing enjoyable activities togetther. 4 .Often,these activities become family traditions,such as sharing meals together,having family outings every weekend or playing sporlts together.
5 .Family members accept that they each have their own personalities,qualities and interests.Everyone plays an important role in the family.When there is conflict between family members,it is solved in a positive and healthy manner.Family members also acknowledge each other's achievements and show appreciation for other members.
A.Therefore,members do not feel they are on their own
B.Family members share everything they have with each other
C.Respect is an important characteristic of healthy family relationships
D.It provides members with the support and encouragement that they need
E.Family members tend to select activities that help the family to grow closer
F.It is important to keep in mind that each family member is a unique individual
G.All members are able to share their feelings,goals,achievements and experiences
答案:
1. D [提示: 上文“A healthy family relationship is the base of a happy family.”指出健康的家庭关系是幸福家庭的基础。D项(它为成员提供他们所需要的支持和鼓励)承接上文,指出健康的家庭关系的好处,选项中的“It”指代上文的“A healthy family relationship”,故选D。]2. G [提示: 根据本段主旨句“Families with healthy relationships engage in positive and meaningful communication.”和关键词“communication”可知,本段主要阐述在健康的家庭关系中成员们的交流都是积极的、有意义的;上文“In these families, communication is on a deep enough level.”指出这些家庭的交流在足够深的层次上。G项(所有成员都能分享他们的感受、目标、成就和经历)说明了家庭成员们深层次的交流内容,符合此段的主旨和语境;下文“When some feedback and constructive criticism are given, love and affection are made clear by the use of positive words.”承接交流的内容,进一步阐述了健康的家庭关系中成员的交流方式,故选G。]3. A [提示: 设空处位于段末应承接上文。根据上文“Family members are dependable and always there for each other in times of crisis.”可知,家庭成员是可靠的,会相互帮助,这样他们就不会觉得什么都靠自己独立解决。A项(因此,成员们并不觉得他们是独自一人)与上文形成明显的因果关系,故选A。]4. E [提示: 根据本段主旨句“A characteristic of healthy family relationships is that they spend time doing enjoyable activities together.”可知,本段主要说明在健康的家庭关系中成员们会一起花时间做一些令人愉快的活动。再结合下文“Often, these activities become family traditions, such as sharing meals together, having family outings every weekend or playing sports together.”可推知,设空处提到了有利于增进家庭成员关系的活动。E项(家庭成员倾向于选择有助于家人变得更加亲密的活动)贴合本段主旨,下文的“these activities”指代选项中的“activities that help the family to grow closer”,故选E。]5. C [提示: 设空处为本段主旨句。根据下文的内容可知,家庭成员会接受彼此的性格、人品和兴趣爱好,会承认彼此的成就,并且相互赞赏,即家庭成员之间应该互相尊重。C项(尊重是健康的家庭关系的一个重要特征)可以概括本段内容,作为本段主旨句,故选C。]
查看更多完整答案,请扫码查看