2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年零失误分层训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
V.根据教材原句仿写句子
1.Grandfather and Father,seated at the table,are playing chess.(教材P35)
[仿]我们的英语戏剧俱乐部定于下个月举行,欢迎您的注册。
______________________________”our English drama club welcomes your registration.
2.Oh look,here comes my boy.(教材P35)
[仿]看!站在学生前面的是他们的体育老师,他正在讲解足球比赛前如何热身。Look!______________________________their P.E.teacher,explaining how to do a warm−up before the football match.
3.You just assume I want to be a lawyer,but that's only because you are a lawyer.(教材P35)
[仿]从太空看,地球看起来是蓝色的。这是因为它的表面大约百分之七十一都被水覆盖着。
Seen from space,the earth looks blue.______
about seventy−one percent of its surface is covered by water.
4.Playing in a band is not a job.(教材P35)
[仿]大声朗读英语对你有帮助。
______________________________is helpful to you.
5.Why don't you also take my advice and think carefullly before jumping in with both feet?(教材P36)
[仿]你为什么不上楼去躺一会儿呢?
______________________________and lie down for a bit?
1.Grandfather and Father,seated at the table,are playing chess.(教材P35)
[仿]我们的英语戏剧俱乐部定于下个月举行,欢迎您的注册。
______________________________”our English drama club welcomes your registration.
2.Oh look,here comes my boy.(教材P35)
[仿]看!站在学生前面的是他们的体育老师,他正在讲解足球比赛前如何热身。Look!______________________________their P.E.teacher,explaining how to do a warm−up before the football match.
3.You just assume I want to be a lawyer,but that's only because you are a lawyer.(教材P35)
[仿]从太空看,地球看起来是蓝色的。这是因为它的表面大约百分之七十一都被水覆盖着。
Seen from space,the earth looks blue.______
about seventy−one percent of its surface is covered by water.
4.Playing in a band is not a job.(教材P35)
[仿]大声朗读英语对你有帮助。
______________________________is helpful to you.
5.Why don't you also take my advice and think carefullly before jumping in with both feet?(教材P36)
[仿]你为什么不上楼去躺一会儿呢?
______________________________and lie down for a bit?
答案:
1. Scheduled to be held next month 2. In front of the students stands 3. This is because 4. Reading English aloud 5. Why don't you go upstairs
I.阅读理解
I grew up in a small town in New Hampshire, and every morning, sometimes before I woke up, my dad left for work. I didn't know much about what my dad actually did all day. But one thing I did know about my dad's day was that he often spent his lunch break looking for books for me. He would often come home in the evening with a book for me in his bag. When he handed the “gift” over to me, I immediately investigated its cover, checked out the description on the back, and sometimes started reading right then.
I was not always as appreciative of those books as I should have been, especially in my younger years. One time, Dad brought home a paperback (平装书) called Bunya the Witch. I scanned the cover quickly before declaring, “Ugh! It's just another stupid farm book,” and dropping it on the ground. I was rightfully reprimanded for being an ungrateful kid, and I learned that valuable lesson about not judging a book by its cover−Bunya the Witch turned out to be one of my favorites.
As I got older, my dad favored books that focused on strong young female characters, like Invincible Louisa by Cornelia Meigs, Up a Road Slowly by Irene Hunt, and Homesick: My Own Story by Jean Fritz, books I remember to this day.
It's not just the books themselves that stay in my memory. It's the girl reading them, and what she felt as she read. I think back to hours spent in my childhood bedroom, reading about young women who faced lives much more difficult
than mine. I learned from their courage and drew inspiration from their bravery.
To this day, I love to read. I love the excitement of opening up a new book and getting lost in whatever story the author wants to tell me.
And quite often, when I've read something really wonderful, the first person I pass it along to is my dad. I figure I owe him.
1. What do we know about the young author from Paragraph 1?
A. She asked for gifts every evening.
B. She was interested in books.
C. She cared about her dad's work.
D. She enjoyed investigating incidents.
2. What does the underlined word “reprimanded” in Paragraph 2 mean?
A. Ignored. B. Defended.
C. Excused. D. Scolded.
3. What lesson may the author learn from the three books mentioned in Paragraph 3?
A. Treasure one's present life.
B. Never judge a book by its cover.
C. One should fight against life's hardships.
D. Teens can also achieve really great things.
4. What can be the best title for the text?
A. Dad, me, and love of reading.
B. Dad−my first teacher in life.
C. Reading−a source of knowledge.
D. Readers, books, and a key to success.
I grew up in a small town in New Hampshire, and every morning, sometimes before I woke up, my dad left for work. I didn't know much about what my dad actually did all day. But one thing I did know about my dad's day was that he often spent his lunch break looking for books for me. He would often come home in the evening with a book for me in his bag. When he handed the “gift” over to me, I immediately investigated its cover, checked out the description on the back, and sometimes started reading right then.
I was not always as appreciative of those books as I should have been, especially in my younger years. One time, Dad brought home a paperback (平装书) called Bunya the Witch. I scanned the cover quickly before declaring, “Ugh! It's just another stupid farm book,” and dropping it on the ground. I was rightfully reprimanded for being an ungrateful kid, and I learned that valuable lesson about not judging a book by its cover−Bunya the Witch turned out to be one of my favorites.
As I got older, my dad favored books that focused on strong young female characters, like Invincible Louisa by Cornelia Meigs, Up a Road Slowly by Irene Hunt, and Homesick: My Own Story by Jean Fritz, books I remember to this day.
It's not just the books themselves that stay in my memory. It's the girl reading them, and what she felt as she read. I think back to hours spent in my childhood bedroom, reading about young women who faced lives much more difficult
than mine. I learned from their courage and drew inspiration from their bravery.
To this day, I love to read. I love the excitement of opening up a new book and getting lost in whatever story the author wants to tell me.
And quite often, when I've read something really wonderful, the first person I pass it along to is my dad. I figure I owe him.
1. What do we know about the young author from Paragraph 1?
A. She asked for gifts every evening.
B. She was interested in books.
C. She cared about her dad's work.
D. She enjoyed investigating incidents.
2. What does the underlined word “reprimanded” in Paragraph 2 mean?
A. Ignored. B. Defended.
C. Excused. D. Scolded.
3. What lesson may the author learn from the three books mentioned in Paragraph 3?
A. Treasure one's present life.
B. Never judge a book by its cover.
C. One should fight against life's hardships.
D. Teens can also achieve really great things.
4. What can be the best title for the text?
A. Dad, me, and love of reading.
B. Dad−my first teacher in life.
C. Reading−a source of knowledge.
D. Readers, books, and a key to success.
答案:
1. B [提示: 细节理解题。根据第一段中的 “When he handed the 'gift' over to me, I immediately investigated its cover, checked out the description on the back, and sometimes started reading right then.” 可知,有时父亲将书递给作者后作者就迫不及待地开始阅读了。由此可知,年少的作者热衷读书,故选B。]
2. D [提示: 词义猜测题。根据画线词上文 “I scanned the cover quickly before declaring, ‘Ugh! It's just another stupid farm book,' and dropping it on the ground.” 可知,作者一开始拿到Bunny the Witch这本书,仅凭封面便断定这本书不好看,并把书扔到了地上,作者不懂感恩的行为遭到了“斥责”,故选D。]
3. C [提示: 推理判断题。根据第三段中的 “books that focused on strong young female characters” 以及第四段中的 “reading about young women who faced lives much more difficult than mine. I learned from their courage and drew inspiration from their bravery” 可知,这些书的主人公都是性格坚毅的女孩,虽然她们的生活不易,但都充满勇气地与生活中的各种艰难困苦做斗争。由此可推知,作者从这些书中汲取的道理是: 一个人应该勇于与生活中的困难做斗争,故选C。]
4. A [提示: 标题归纳题。文章讲述了作者在父亲的支持和关爱下,对阅读产生了浓厚兴趣的故事,故选A。]
2. D [提示: 词义猜测题。根据画线词上文 “I scanned the cover quickly before declaring, ‘Ugh! It's just another stupid farm book,' and dropping it on the ground.” 可知,作者一开始拿到Bunny the Witch这本书,仅凭封面便断定这本书不好看,并把书扔到了地上,作者不懂感恩的行为遭到了“斥责”,故选D。]
3. C [提示: 推理判断题。根据第三段中的 “books that focused on strong young female characters” 以及第四段中的 “reading about young women who faced lives much more difficult than mine. I learned from their courage and drew inspiration from their bravery” 可知,这些书的主人公都是性格坚毅的女孩,虽然她们的生活不易,但都充满勇气地与生活中的各种艰难困苦做斗争。由此可推知,作者从这些书中汲取的道理是: 一个人应该勇于与生活中的困难做斗争,故选C。]
4. A [提示: 标题归纳题。文章讲述了作者在父亲的支持和关爱下,对阅读产生了浓厚兴趣的故事,故选A。]
查看更多完整答案,请扫码查看